8 filme de urmărit în familie – pentru părinți și copii

filme familie

Alegerea unui film care să fie urmărit de întreaga familie nu e cel mai ușor lucru din lume. Trebuie să fie distractiv, captivant, relaxant, dar și educativ. Iată ce propuneri de filme îți oferim, potrivite pentru întreaga familie, pe care părinții și copiii să le urmărească împreună.

Matilda (1996)

matilda

Adaptarea cinematografică a cărtii scrise de Roald Dahl a devenit reper cultural, cu o intrigă bine construită și cu personaje bine creionate. Matilda Wormwood este o fetiță cu calități ieșite din comun, prinsă între doi părinți cel puțin incompetenți. Când micuța își descoperă puterile supranaturale, lucrurile iau o întorsătura și o amploare de neimaginat.

Mrs. Doubtfire (1993)

filme familie

Regretatul Robin Williams face aici rolul vieții lui – un tată divorțat care se deghizează în bona și menajera familiei pentru a putea fi mai aproape de copiii săi. Umorul nebun, dar și drama inevitabilă compun una dintre comediile de referință ale anilor ’90.

Finding Nemo (2003)

finding nemo

Această saga subacvatică a generat o creștere impresionantă a popularității peștișorilor-clovn printre cei mici. Intriga se țese în jurul unui peștișor supraprotector pe nume Marlin, care își caută fiul prea avid de libertate. Povestea din spatele poveștii arată că armonia și înțelegerea familială necesită mult efort.

The Parent Trap (1998)

parent trap

Înainte ca Lindsay Lohan s-o ia pe căi greșite și când înca era un copil-minune de la Hollywood, a luat naștere filmul cu erori de situație. Lindsay Lohan interpretează un dublu-rol – două gemene despărțite de un ocean – Hallie și Annie, care descoperă că sunt surori și hotărăsc să-și reunească părinții înstrăinați.

Night at the Museum (2006)

night at the museum

Acțiunea are loc la Muzeul de Istorie Naturală din New York, unde un paznic neexperimentat, interpretat de Ben Stiller, realizează că jobul său presupune mult mai mult decât moțăitul pe scaun. Acesta se trezește în mjlocul unui nou univers, când toate exponatele de muzeu prind viață în timpul nopții. Pe lângă intriga dinamică și captivantă, filmul e plin de lecții folositoare despre istorie, redate pe înțelesul copiilor.

Back to the Future (1985)

back to the future

Un film pentru copii de pe vremea părinților, dar acest lucru nu-l face mai puțin interesant. Producția trezește nostalgia anilor ’80 și, odată cu ea, și diverse dileme de ordin moral și filosfic, pe înțelesul tuturor și care poate naște discuții interesante și după ce filmul se va fi terminat. În era lui Elon Musk, este o propunere care merită luată în seamă.

Cheaper by the Dozen (2003)

cheaper by the dozen

Ce poate fi mai amuzant decât un film cu Steve Martin? În această producție, Martin este capul unei familii cu 12 copii, iar haosul din casă este redat cu doze generoase de umor.

E.T. the Extra-Terrestrial (1982)

ET

Un alt clasic al anilor ’80 care se află pe orice listă a filmelor ”must-see”. Cu mult înainte ca Stranger Things să devină un fenomen, filmul regizat de Steven Spielberg redă povestea emoționantă a unui extraterestru simpatic.

Categorii Lifestyle