6 actori care au ratat roluri în Game of Thrones

Deși Game of Thrones a ajuns la cel de-al șaptelea sezon, frenezia publicului nu s-a domolit deloc, așa cum se întâmplă, de regulă, după două, trei sezoane din alte seriale. Ba dimpotrivă, din punctul meu de vedere, chiar s-a intensificat.

Nu știu cum e la voi, dar, la mine în feed, după ce apare un nou episod, nu există altceva în afară de spoilere și teorii GoT bazate pe întâmplările recente. Ba mai mult decât atât, cred că serverele HBO au devenit principala țintă a hackerilor din întreaga lume, din moment ce, o dată la trei zile, dau de câte o știre despre un atac cibernetic și un nou episod din al șaptelea sezon „scăpat” pe Internet (Eh, ce spuneam? Tocmai mi-a apărut pe Facebook că a apărut episodul șase, DAAAR promit să rezist tentanției până ajunge la HBO GO. Și-acum gata, toată lumea la treabă din nou, putem rezista câteva zile fără Jon Snow și Mama Dragonilor!).

Ce mi se pare însă amuzant este faptul că, într-o epocă îndepărtată, mai exact acum câțiva ani, nimeni nu bănuia că Game of Thrones va deveni un fenomen internațional. Și mulți actori chiar au refuzat acest proiect, preferând să se ocupe de unele care, la momentul respectiv, păreau să aibă mai mult potențial.

Jon Snow, Daenerys Targaryen, Cersei Lannister și tot așa: iată care sunt actorii care au refuzat să joace sau au ratat rolurile personajelor noastre preferate din Westeros.

Sam Claflin vs. Kit Harington

Înainte să fie Alex Stewart în Love, Rosie, Finnick Odair în The Hunger Games, și Will Traynor în Me Before You, Sam Claflin a fost în cărți pentru două roluri în Game of Thrones: Jon Snow sau Viserys Targaryen, fratele malefic al lui Daenerys. În cele din urmă, Claflin nu a obținut niciunul dintre roluri, dar asta nu a fost o problemă pentru cariera sa, care este în continuare în plină ascensiune. În plus, actorul a declarat că este și un mare fan al serialului, iar eu sunt foarte curioasă de partea cărei familii din Westeros este. 😀

Gillian Anderson vs. Lena Headey

În timpul turneului de promovare a serialului The Fall, Anderson le-a spus celor de la The Daily Mail că a refuzat să joace în Game of Thrones și Downton Abbey, o decizie pe care fiica sa, Piper, a considerat-o extrem de neinspirată. „Puștoaica mea de 18 ani nu a vrut să creadă faptul că am refuzat roluri în Game of Thrones sau Downton, seriale pe care ea le adoră”, a declarat actrița. Actrița din X-Files nu a dezvăluit ce rol i s-a propus, însă fanii bănuiesc că este vorba despre cel al lui Cersei Lannister.

Tamzin Merchant vs. Emilia Clarke

Poate că Game of Thrones este astăzi unul dintre cele mai populare seriale din toate timpurile, dar, potrivit creatorilor Dan Weiss și David Benioff, episodul-pilot (care nu a fost difuzat niciodată) era un dezastru complet. Din fericire, cei doi l-au refăcut și, printre schimbările făcute de ei, s-a numărat și înlocuirea lui Tamzin Merchant, actrița care obținuse rolul lui Daenerys Targaryen, cu Emilia Clarke.

Jennifer Ehle vs. Michelle Fairley

Jennifer Ehle, protagonista din Pride and Prejudice, a jucat în episodul-pilot original rolul lui Catelyn Stark, însă, ulterior, aceasta a hotărât să renunțe la Game of Thrones pentru a petrece mai mult timp cu fetița ei, pe care o născuse de curând. În cele din urmă, partitura i-a revenit Michelle Fairley, care a jucat și în Suits și Resurrection.

Sam Heughan vs. Finn Jones

Sam Heughan, actorul care joacă rolul eroului Jamie Fraser în Outlander, a declarat că a dat probe pentru mai multe personaje din Game of Thrones, inclusiv Loras Tyrell și Renly Baratheon. Și chiar dacă nu i-a ieșit cu Game of Thrones, lucrurile s-au așezat foarte bine pentru toată lumea: Heughan a devenit protagonistul serialului-hit Outlander, rolul lui Loras a ajuns la Finn Jones, pe care îl știm din Iron Fist și The Defenders, iar cel al lui Renly a ajuns la Gethin Anthony.

Izzy Meikle-Small vs. Sophie Turner

În 2013, prezentă la premiera filmului The Big Wedding de la Londra, Izzy Meikle-Small a declarat că ea și Sophie Turner au fost ultimele două actrite rămase în cursa pentru rolul Sansei Stark. În cele din urmă, Turner a obținut partitura, iar adevărul este că eu nu îmi pot imagina pe altcineva în rolul Sansei.

Foto: hepta.ro

Categorii Lifestyle