5 trucuri prin care poţi slăbi sănătos, fără dietă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de Asociația Britanică pentru Nutriție Aplicată și Terapie Nutrițională.

Experţii de la British Association for Applied Nutrition and Nutritional Therapy ne recomandă să măncăm încet, să ne bazăm pe ce ne cere organismul, în loc să numărăm constant caloriile, și să ținem seama de câteva tipsuri pentru a da jos kilogramele în plus. Pe lângă mișcare în fiecare zi și minim 7 ore de somn, iată 5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă!

Consumă cafea cu moderaţie

Experţii recomandă să nu bei mai mult de două cești pe zi. Băuturi precum ceaiul negru, cafeaua sau cola sunt dorite pentru surplusul de energie pe care îl conferă, dar au de fapt un efect opus celui căutat, dacă sunt consumate în exces. Așadar, atenție la cantitate!

Înlocuiește mâncărurile albe cu cele brune

Pastele albe, orezul alb şi pâinea albă asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel îți va fi foame în continuare şi, mai rău, va apărea pofta de dulce.

Nu sări peste mese

Organismul are nevoie constant de „combustibil” ca să funcţioneze. Dacă sari peste mesele, nivelurile de zahăr şi de energie vor scădea, astfel că vei fi tentat să mănânci mai mult, în special dulciuri.

Relaxează-te la masă

Specialiștii ne recomandă să măncâm încet şi să acordăm meselor prioritatea pe care o merită. Cititul sau uitatul la televizor, atunci când mâncăm, sunt strict interzise.

Înlocuiește mâncărurile albe cu cele brune

Pânea albă, orezul alb și pastele albe asigură foarte puţini nutrienţi şi sunt transformate foarte rapid în zahăr. Astfel senzația de foame va fi continuă și vei avea tendința să mănânci mereu câte ceva. Sursa: csid.ro

Categorii Lifestyle