5 sfaturi de la Chef Adi Hădean, pentru perioada de carantină

Chef Adi Hădean vine cu câteva tipsuri pentru perioada de izolare care urmează. Așadar, iată câteva ponturi scurte, dar importante, pentru a trece cu bine de această perioadă.

  1. Odată ce ai desfăcut o pungă de făină, mălai sau zahăr, ai grijă să le închizi ermetic până le termini, fie cu clipsuri, fie în borcane cu garnitură din cauciuc. Pe de-o parte le ferești de umezeală, pe de altă parte șii dăunătorii la distanță.

2. Nu te feri de congelator. Într-o ladă frigorifică poți stoca legume, carne, pâine, supe făcute în casă, însă trebuie să fii atent la procesul de ambalare. Nu vrei să amesteci substanțele și să-ți faci mai mult rău decât bine. Decongelarea se face lent, de seara pe dimineața, ținând lucrurile în frigider, nu în chiuvetă, nu în apă, nu pe colțul mesei. Pâinea sau produsele de patiserie congelate pot fi puse direct în cuptorul încins, la fel și fripturile deja gătite.

3.Ține cont de regula FIFO, “first in, first out”, mai ales când vine vorba de alimente care expiră repede. Adică, primul lucru pus în frigider trebuie să fie primul consumat. Adică, ia mereu de la spatele raftului, nu din față, pentru că altfel vei amâna folosirea alimentelor mai vechi până când se vor plictisi de tine, își vor scoate piciorușele prin ambalaje și vor pleca să declanșeze o pandemie doar a lor.

4. Dacă vei găti mai mult decât știi că vei mânca în ziua aceea,  refolosește tot ce poți.  Și poate ar fi cazul să lași mofturile și să mănânci de 3 ori dintr-un fel de mâncare dacă ți-au căzut mai multe paste în apă (de exemplu). Până la urmă, sustenabilitatea reală, nu aia de hipsteri,  e una dintre lecțiile importante pe care le putem re-învăța cu ocazia fiecărei crize majore.

5.Dacă ești adult, mulțumește-te cu două mese pe zi. O să ieși din criză cu corpul de plajă gata făcut. Dacă ai copii, s-ar putea să fie cel mai potrivit moment să-i implici în procesul de creație culinară, nu-i ca și cum n-ai avea timp destul, și în plus trebuie să le dai ceva de făcut înainte să-ți mănânce urechile și ultimii neuroni neafectați de panică.

Citeste mai multe SFATURI aici!

Categorii Lifestyle