5 rujuri irezistibile, 10 trucuri pentru rezistență

Ești încă în căutarea rujului perfect? Am ales 5 rujuri irezistibile pentru completarea trusei tale de machiaj. Fiecare are propriile preferințe când e vorba de ruj, dar, de cele mai multe ori, acestea se referă la culoare, la rezistența pe buze și la aspectul final (lucios sau mat).

Culorile tale

În privința culorii, există sute de variante. Sfatul nostru este să încerci cât mai multe nuanțe, fie că îți completează cromatica facială, fie că realizează un contrast, cel mai important lucru este să te simți bine cu el.

Un ruj rezistent pe buze pentru mai mult timp

În privința rezistenței avem câteva trucuri să îți oferim.

Exfolierea buzelor

Primul pas pentru un machiaj impecabil este pregătirea buzelor. Exfoliază constant pielea buzelor cu ajutorul unui scrub de buze sau cu o periuță de buze. Cu cât suprafața buzelor este mai netedă, cu atât rujul va arăta mai bine și va rezista mai mult timp. Poți prepara singură un scub din miere și zahăr sau din zaț de cafea, cu care să masezi (nu freci!) buzele o dată pe săptămână. După exfoliere, aplică un balsam hrănitor și hidratant. Cel mai bine este să faci exfolierea seara, înainte de culcare pentru a da timp pielii să se hidrateze.

Baza de machiaj

Fixarea rujului se poate realiza cu ajutorul unui concealer (dacă este creat pentru pielea sensibilă a ochilor va fi suficient de delicat și pentru buze) sau a unui fond de ten hidratant. Aplică-l prin presarea ușoară cu pensula sau cu degetele.

Conturul

Este necesar un contur doar dacă vrei să obții acel look de red carpet. Ai nevoie de un creion pentru buze fie în nuanța naturală a buzelor, fie în nuanța rujului (sau mai închis, dacă vrei ca rezultatul final să fie mai intens). Poți aplica creionul fie pe toată suprafața buzelor, fie doar pe contur. Acesta va împiedica rujul să migreze în exterior.

Aplicarea corectă

Începe aplicarea dinspre interior spre exterior, blenduiește cu pensula din mijloc spre colțurile gurii, pentru o fixare mai bună. La final, presează un șervețel alb pe buze.

 5 rujuri irezistibile

                                                            Diorific Golden Nights Collection Limited Edition, Dior, 223 lei
Diorific Golden Nights Collection Limited Edition, Dior, 223 lei
Pure Color Envy Lipstick , Estee Lauder, 187 lei
Pure Color Envy Lipstick , Estee Lauder, 187 lei
Mademoiselle Shine Lipstick, Lancome, 163 lei
Mademoiselle Shine Lipstick, Lancome, 163 lei
Rouge Pur Couture The Slim , Yves Saint Laurent, 183 lei
Rouge Pur Couture The Slim , Yves Saint Laurent, 183 lei
Joli Rouge Brillant, Clarins, 103 lei
Joli Rouge Brillant, Clarins, 103 lei

Aspect mat sau lucios?

În privința aspectului mat sau lucios, îți dezvăluim un secret: dacă vrei să transformi un ruj lucios în unul mat, alege din trusa ta de machiaj o nuanță de blush pudră apropiată de cea a rujului. Folosește degetul inelar și aplică-l cu mișcări de tapotare. Vei obține instant un aspect mat și rujul va fi și mult mai rezistent la transfer.

Foto: Hepta, PR.