A List Magazine ∙ October 24, 2022 ∙ 3 min read

Cel de-al unsprezecelea episod al emisiunii #GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de Andreea Esca, aduce o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă un business de succes, într-un domeniu tehnic „cu greutate”, cu numeroase provocări, dar și la fel de multe satisfacții.

Oleg Andrișan, antreprenor și fondatorul Scaleit, ar putea spune că a învățat cum să cântărească greutatea unui business de succes sau, mai mult, așa cum a menționat Andreea Esca în intro-ul de prezentare, „poate cântări România, și nu la figurat, ci la propriu, pentru că Scaleit este un business care se ocupă de soluții și sisteme de cântărire industrială.”

Totul a început în 2003, pe fondul identificării unei nevoi de a crea o companie care să furnizeze servicii de software și automatizare pentru piața scandinavă. Sau, altfel spus, Oleg Andrișan a intuit, la momentul potrivit, o nevoie extrem de importantă și a venit cu o soluție care, în primii ani, s-a materializat sub forma unui centru de costpentru o firmă din Norvegia.

Însă, pentru a evolua, fondatorul Scaleit a înțeles că trebuie, în primul rând, să iasă din zona de confort: „Cum se știe și din teoria evoluției, când te afli într-un loc călduț nu evoluezi, așa că, după primii 3-4 ani, am renunțat la confortul oferit de banii scandinavi și am pășit în piața românească”, i-a mărturisit Oleg Andreei Esca.

Așa au început ani grei, cu 16 ore de muncă și numeroase alte sacrificii care, treptat, au dus către funcționarea și creșterea organică a companiei. Abia aici începe frumusețea unui business care nu este neapărat comun, dar cu o piață bine structurată și poate chiar saturată atunci când owner-ul Scaleit a ales să nu țină cont de nicio descurajare și să își scrie propria poveste, pariind pe calitate și pe un raport calitate/preț optim.

Astfel, veți descoperi cât de important este ca o afacere să crească natural și organic și cum, atunci când a încercat să forțeze lucrurile, a văzut abisul. Doar că Oleg a depășit toate obstacolele și știe sigur că nu există ziduri de netrecut.

Despre toate acestea, dar și despre partenerii care i-au fost alături, ce implicații a avut cea mai puțin inspirată decizie, cel mai interesant feedback primit de-a lungul experienței sale de antreprenor, precum și ce își dorește de la viitorul business-ului său, puteți afla din video-ul de mai sus. Mai mult, tot în cadrul interviului, Oleg Andrișan explică cum accesarea unei finanțări prin programul IMM Invest Plus, cu ajutorul partenerului său Raiffeisen Bank, i-a oferit o și mai mare flexibilitate și autonomie, ceea ce a dus afacerea la următorul nivel.

Ca o completare surpriză, Andreea Roșca, creator The Cast and The Curious îți oferă câteva insight-uri valoroase despre cum puteți descoperi vulnerabilități în planuri înainte de a le pune în aplicare și, mai mult, cum puteți evita eșecul.

Tu ești #GataDeBusiness?

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness și alege Raiffeisen Bank, partener financiar pentru IMM Invest Plus!

Related Posts

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…

Cum a fost la petrecerea A List Magazine- Lansarea ediției de toamnă – No 28 (VIDEO)

Lansarea numărului 28 al revistei distribuite gratuit A List Magazine a avut loc într-o zi de toamnă ca…

Va lua AI locul creativilor? Răspunde profesorul Alexandru Manu de la Facultatea de Design din Toronto 

Inteligența Artificială poate fi comparată cu un caiet „mistic” de schițe, este de părere Alexandru Manu, reputat futurist…

Cristina Uruc (manager al Festivalului Enescu): Consumatorul de cultură are un profil din ce în ce mai greu de mulțumit cu rețetele clasice. 

Festivalul de muzică George Enescu este pentru cei implicați în organizare mai mult decât un job. Este o…

Alist Designers boutique: Întâmpină toamna cu o nouă selecție de creatori români (VIDEO)

Întâmpină magia toamnei prin creațiile noilor designeri care ni se alătură pentru toată luna septembrie în spațiul bine…

Noua stea a gimnasticii mondiale: Sabrina Voinea

La numai 15 ani, Sabrina Voinea a uimit o lume întreagă și a cucerit două medalii de aur…

Nimic nu se compară cu un mic dejun din produse proaspete, savurat în compania colegilor #ALIST Girls

O parte din echipa Alist Girls s-a reunit pentru a lua micul dejun împreună și pentru a afla…

SNOB., Irina Akkaya și Maam With Love, la Alist Designers Boutique din București Mall

SNOB., Irina Akkaya și Maam With Love, noii designeri români de la Alist Designers Boutique, din București Mall…