A List Magazine ∙ October 24, 2022 ∙ 3 min read

Cel de-al unsprezecelea episod al emisiunii #GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de Andreea Esca, aduce o nouă perspectivă asupra a ceea ce înseamnă un business de succes, într-un domeniu tehnic „cu greutate”, cu numeroase provocări, dar și la fel de multe satisfacții.

Oleg Andrișan, antreprenor și fondatorul Scaleit, ar putea spune că a învățat cum să cântărească greutatea unui business de succes sau, mai mult, așa cum a menționat Andreea Esca în intro-ul de prezentare, „poate cântări România, și nu la figurat, ci la propriu, pentru că Scaleit este un business care se ocupă de soluții și sisteme de cântărire industrială.”

Totul a început în 2003, pe fondul identificării unei nevoi de a crea o companie care să furnizeze servicii de software și automatizare pentru piața scandinavă. Sau, altfel spus, Oleg Andrișan a intuit, la momentul potrivit, o nevoie extrem de importantă și a venit cu o soluție care, în primii ani, s-a materializat sub forma unui centru de costpentru o firmă din Norvegia.

Însă, pentru a evolua, fondatorul Scaleit a înțeles că trebuie, în primul rând, să iasă din zona de confort: „Cum se știe și din teoria evoluției, când te afli într-un loc călduț nu evoluezi, așa că, după primii 3-4 ani, am renunțat la confortul oferit de banii scandinavi și am pășit în piața românească”, i-a mărturisit Oleg Andreei Esca.

Așa au început ani grei, cu 16 ore de muncă și numeroase alte sacrificii care, treptat, au dus către funcționarea și creșterea organică a companiei. Abia aici începe frumusețea unui business care nu este neapărat comun, dar cu o piață bine structurată și poate chiar saturată atunci când owner-ul Scaleit a ales să nu țină cont de nicio descurajare și să își scrie propria poveste, pariind pe calitate și pe un raport calitate/preț optim.

Astfel, veți descoperi cât de important este ca o afacere să crească natural și organic și cum, atunci când a încercat să forțeze lucrurile, a văzut abisul. Doar că Oleg a depășit toate obstacolele și știe sigur că nu există ziduri de netrecut.

Despre toate acestea, dar și despre partenerii care i-au fost alături, ce implicații a avut cea mai puțin inspirată decizie, cel mai interesant feedback primit de-a lungul experienței sale de antreprenor, precum și ce își dorește de la viitorul business-ului său, puteți afla din video-ul de mai sus. Mai mult, tot în cadrul interviului, Oleg Andrișan explică cum accesarea unei finanțări prin programul IMM Invest Plus, cu ajutorul partenerului său Raiffeisen Bank, i-a oferit o și mai mare flexibilitate și autonomie, ceea ce a dus afacerea la următorul nivel.

Ca o completare surpriză, Andreea Roșca, creator The Cast and The Curious îți oferă câteva insight-uri valoroase despre cum puteți descoperi vulnerabilități în planuri înainte de a le pune în aplicare și, mai mult, cum puteți evita eșecul.

Tu ești #GataDeBusiness?

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness și alege Raiffeisen Bank, partener financiar pentru IMM Invest Plus!

Related Posts

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Cum a fost la evenimentul de lansare Alist Designers Boutique, de la începutul lunii mai

Spațiul de la parterul București Mall Vitan a devenit gazda brandurilor românești și în luna mai, printr-o nouă…

Vlad Huidu o ia la întrebări pe soția lui, Giulia

Cum arată o discuție tête-à-tête, între doi soți? Dar între doi soți celebri, care au și participat la…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Camelia Caesar, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Coffee Time! Interviu cu Maria Raluca Năvloiu

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Ioana Bortan, Naționala Feminină de Fotbal

Dacă te-am întreba unde te vezi peste 4 ani, ce ne-ai spune? Probabil ți se pare o întrebare…

Andrei Bănuță: „Pentru mine contează ce spun și ce simt atunci când cânt”

Melodiile lui se transformă instantaneu în hituri, ba chiar devin virale pe TikTok. Iar versurile și vocea lui…

Coffee Time! Interviu cu Cezara Carteș

Cum este, oare, să lucrezi toată ziua înconjurat(ă) de aburii amețitori ai zecilor de sortimente de cafea? Câte…

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

Sfaturi pentru rutina de îngrijire. Alexia Eram, în dialog cu dr. Cristalia Rusu. Powered by Vichy (VIDEO)

Alexia Eram a fost curioasă să afle cum arată protocolul complet pentru îngrijirea tenului de la doamna doctor…