Vedete care suferă de boli rare

vedete boli rare

Și vedetele sunt oameni, ca urmare, unele dintre ele suferă de boli rare, pe care încearcă să le țină sub control și pe care nu le lasă să le afecteze viața profesională și pe cea personală. Iată de ce afecțiuni mai puțin întâlnite suferă câteva dintre starurile internaționale și cum își duc acestea boala ”pe picioare”.

Selena Gomez

Cine și-ar fi imaginat că artista suferă de lupus, o boală cronică, autoimună, prin care corpul își atacă propriile organe, cum ar fi pielea, organele interne, articulațiile, deoarece sistemul imunitar nu mai e în stare să facă diferența dintre țesuturile sănătoase și ”invadatorii externi”. După ce Selena Gomez a fost diagnosticată cu lupus în urmă cu câțiva ani, vedeta a suferit de depresie și de anxietate și și-a anulat turneele pentru a avea grijă de sănătatea ei.

Și cântăreața Toni Braxton suferă de lupus, iar la ea, boala s-a manifestat cu accese de oboseală extremă, printre altele.

Sia

Geniul muzical Sia a dezvăluit în urmă cu câțiva ani că suferă de sindromul Graves, tot o boală autoimună care afectează glanda tiroidă, producând o activitate peste limita normală de interacțiuni metabolice ale acestui organ. Boala se manifestă și prin ochi bulbucați și inflamați, iar cântăreața și compozitoarea a declarat că acest lucru i-a afectat aspectul și a  determinat-o să se retragă din lumina reflectoarelor pentru o perioadă.

Venus Williams

Chiar și campionii se îmbolnăvesc, chiar dacă par de neatins. Starul tenisului, Venus Williams, suferă de sindromul Sjögren, o altă boală autoimună care atacă glandele salivare și canalale lacrimare, cauzând uscăciune în gură și în ochi. Cazurile mai severe includ și oboseala, durerile de articulații, tulburările de somn și amorțeala în extremități. Venus suferă de o formă mai ușoară a bolii, care nu are niciun tratament.

Gerard Butler

Actorul suferă de tinitus, care se manifestă printr-un țiuit permanent în urechi.  Gerard Butler suferă de această boală din copilărie și a trebuit să-și țină presată permanent urechea dreaptă pentru a corecta efectele ei. Cu toate acestea, actorul nu și-a pierdut simțul muzical și cântă la fel de bine precum joacă, în ciuda afecțiunii. Boala nu are niciun tratament.

Foto: Hepta

Categorii Lifestyle