Unde bem un cocktail bun în Bucureşti?

Căldura mare, monşer! Mai ales că soarele vibrează şi încinde asfaltul din oraş la capacitatea lui maximă acum, în prag de august! Singura noastră cale de scăpare? O evadare la mare, munte sau poate undeva prin Finlanda sau o altă ţară scandinavă, măcar până trece valul de caniculă şi aerul de la noi redevine respirabil.

Între timp, ne „consolăm“ cu pauze lungi şi dese la cocktail barurile din oraş, în compania celor mai buni prieteni. Unde ne dăm întânire în această săptămână?

La Finca Alioli (strada Grigore Alexandrescu nr. 77)

Da, mergem la Finca ori de câte ori avem poftă de o paella ca la mama Spania sau de acea nebunie de Pimientos de Padrón, o porţie generoasă de ardei pane de Galicia, cu un gust absolut senzaţional. Dar La Finca Alioli se numără şi printre cele mai tari locuri din Bucureşti pentru iubitorii de cocktailuri şi, în special, de gin tonic. La final, pe lângă o băutură colorată, răcoritoare şi extrem de instagramabilă, nu uita să comanzi şi un desert. Nu vrem să insistăm prea mult cu recomandările, dar o crema catalana sau un foietaj Muerte por chocolate (o să vă fie clar imediat de ce se numeşte aşa) n-ar strica deloc după o masă copioasă!

Linea / Closer to the moon (Calea Victoriei nr. 17)

Când mergi la Linea, nu doar că eşti cu un pas mai aproape de lună, dar te bucuri şi de un super view al Bucureştiului, faci nişte poze geniale (mai ales la apus, atunci chiar e de venit aici) şi savurezi nişte cocktailuri delicioase… la înălţime!

The Urbanist (Strada Căldărari nr. 3)

The Urbanist este destinaţia ta de dimineaţă, când vrei să te bucuri de o cafea de specialitate cum rar mai găseşti înainte să începi maratonul de task-uri la birou, dar şi locul în care te poţi retrage la final de zi, pentru un cocktail răcoritor. Iar partea cea mai tare e că cei de la The Urbanist inventează reţete de cocktail pe care nu prea le mai găseşti în altă parte, aşa că o vizită aici se va lăsa garantat cu descoperiri surprinzătoare. Şi delicioase!

Salon Golescu (Strada Nicolae Golescu nr. 17)

Şi Salon Golescu este o opţiune grozavă pentru amatorii de gin tonic şi cocktailuri yummy, mai ales că este fix în centru, foarte aproape de Piaţa Romană, fiind accesibil indiferent de zona din care vii.

Fix Me a Drink (Strada Ion Brezoianu nr. 23-25)

Un cocktail bar care nu doar că arată foarte cool, dar care îţi şi propune nişte blenduri foarte interesante, Fix Me a Drink e unul dintre cele mai tari locuri în care să te retragi cu prietenii la finalul unei zile aglomerate. Cu un Seaberry Tonic (pe bază de gin, evident) sau un Negroni delicios vei uita imediat de tot stresul şi de toate grijile!

E3 by Entourage (Calea Floreasca nr. 111-113)

Iar dacă ai drum prin Floreasca şi eşti în căutarea unui loc în care să bei ceva răcoritor, opreşte-te la deja celebrele E3 Signature Cocktails (pentru această vară toridă, noi îţi recomandăm Watermelon Dew, Marylin Martini sau Cucumber Smash, însă nici celelalte cocktailuri nu trebuie ratate). Iar de preparatele lor nici nu mai vorbim, e imposibil să nu găseşti ceva pe placul tău din meniul E3 by Entourage (pennele al forno sunt… to die for)!

Chefs’ Experience (Calea Floreasca nr. 55)

Un loc cu un design foarte cool, din care nu lipsesc nici natura, dar nici elementele urbane, Chefs’ Experience înseamnă preparate gătite cu atenţie de către cei mai cunoscuţi chefi din România, un meniu care se schimbă periodic, cocktailuri pentru toată gusturile (pentru că da, selecţia chiar este impresionantă), dar şi o atmosferă cozy & friendly.

Interbelic Cocktail Bar (Calea Victoriei nr. 17)

Încheiem lista cu unul dintre favoritele noastre din oraş, pentru că Interbelicul este locul unde dansăm nebuneşte până în zori de zi, unde mergem la cele mai tari petreceri în weekend, dar şi unde bem cele mai bune cocktailuri. Şi ne întoarcem de fiecare dată cu drag la el!

Foto: arhiva locurilor prezentate, Unsplash

Citeşte şi: Unde poți mânca o pizza bună în București?

Unde poți mânca o pizza bună în București?

Categorii Lifestyle