Sistemul de slăbire 17/20 – inventat de antrenorul și nutriționistul starurilor de la Hollywood. În ce constă acesta

Magnus Lygdbäck

Magnus Lygdbäck este antrenor de fitness și nutriționist și obișnuiește să lucreze cu cele mai mari staruri de la Hollywood. Misiunea lui e să pregătescă celebritățile pentru rolurile solicitante din megraproducțiile de acțiune, dar și să le readucă într-o formă armonioasă pe cele care au ”derapat”. El a inventat sistemul de slăbire 17/20. Iată în ce constă acesta. 

Lygdbäck a colaborat cu vedete precum Gal Gadot, pentru rolul din Wonder Woman, cu Alicia Vikander, pentru Tomb Raider sau Ben Affleck pentru producția cu supereroi Justice League (în care îl interpretează pe Batman). De asemenea, printre clienții lui se mai numără Alexander Skarsgård, Katy Perry sau Harry Styles.

gal gadot wonder woman
Gal Gadot – Wonder Woman

Antrenorul și nutriționistul a inventat un sistem de slăbire și de menținere a unei forme fit care constă din proporția 17/20 – din 20 de mese, 17 trebuie sa fie corecte, echilibrate, iar trei pot fi la alegere, indiferent de ce conțin acestea – așa numitele ”cheat-meals” (paste, alcool, desert etc).

Sistemul de nutriție nu constă în numărarea caloriilor și nici în restricționarea unor anumite alimente, ci doar în echilibrarea produselor consumate – acestea trebuie să constea din proteine de calitate, grăsimi sănătoase, carbohidrați cu absorbție lentă (carbohidrații complecși – ovăz, orez, cartofi) și legume.

Tomb Raider alicia vikander
Alicia Vikander – Tomb Raider

Sistemul conceput de Magnus Lygdbäck funcționeaza din cicluri de patru zile, cu câte cinci mese pe zi (trei mese principale și două gustări) și nu presupune numărarea caloriilor, ci doar estimarea procentuală a macronutrienților ingerați – din totalul meselor, 30-40% din acestea trebuie să conțină proteine, iar restul-carbohidrați, grăsimi, vegetale. Pentru porțiile de mâncare, sistemul de referință cantitativă este o mână – ”Pentru prânz și cină, măsor o mână de proteine, o mână de grăsimi sau de carbohidrați și două mâini de legume”, spune Lygdbäck.

Abordarea antrenorului suedez este mai prietenoasă decât cele care presupun tăierea drastică a caloriilor din dieta zilnică.

”Sunt atât de multe diete și circulă atât de multă informație, încât oamenii nu mai știu ce să facă. Am văzut atat de mulți oameni care aleg calea cea mai scurtă către slăbire și care apoi se simt mizerabil. Cred că trebuie să insistăm mai mult pe echilibru și pe fericirea proprie. Eu iubesc mâncarea, îmi place să beau câte un pahar de vin și cred că ar trebui să savurăm mâncarea, e o parte improtantă a vieții noastre. Nu cred în restricțiile alimentare, in eliminarea anumitor produse, aceste lucruri nu fac decât să frustreze oamenii”, adaugă Magnus Lygdbäck.

Foto: Hepta, Instagram

Categorii Lifestyle