Seychelles, destinația exotică de neratat. 8 lucruri pe care să le experimentezi aici

Cine-și imagina că una dintre cele mai exclusiviste destinații de pe Glob va deveni atât de accesibilă chiar în aceste vremuri tulburi? Tărâmul lunilor de miere de vis, al vacanțelor VIP de relaxare și al serviciilor luxury este acum mai accesibil ca oricând, la doar un zbor direct distanță!

Fancy, încântător și instagramabil, Arhipelagul Seychelles are 115 insule în apele turcoaz ale Oceanul Indian, iar asta deja spune multe despre diversitatea peisajelor luxuriante și activităților de care te poți bucura aici într-o călătorie de neuitat. De la cele mai frumoase plaje din lume la peisajele muntoase, de la coloratele recife de corali la lagunele de smarald, de la un sanctuar al florei și faunei la un imens ring al vieții de noapte, Seychelles îți fură inima pentru totdeauna!

Întâlnește-te cu țestoasele gigant!

Pentru că Seychelles este atât de izolat, păstrează specii care nu se mai întâlnesc în altă parte a lumii. Asta se întâmplă cu Țestoasa Aldabra – pe care o vei întâlni des, Țestoasa Gigantică de Seychelles și Țestoasa Arnold – ambele pe cale de dispariție, cu doar câteva exemplare. Pregătește-te să hrănești (cu acordul rangerilor) imensități leneșe ce cântăresc un sfert de tonă!

Relaxează-te pe Anse Source D’Argent!

Cea mai fotografiată plajă de pe planetă, cea mai râvnită și cea mai faimoasă: doamnelor și domnilor, aplauze pentru Anse Source D’Argent! Insula La Digue ascunde această bucată de rai cu nisip orbitor scăldat de apele albastre-verzui deloc adânci, cu imenși cocotieri ce-ți fac umbră și cu bolovani de granit ce-i dau un efect impresionant.

Miră-te în Parcul Național Vallée de Mai!

Pe Insula Praslin domnește o junglă cu palmieri decorată cu cascade. Vallée de Mai, parc natural de patrimoniu UNESCO, îți prezintă un colț de natură mistică. Aici, vei putea vedea toate cele 6 specii de palmieri endemici din Seychelles printre care și Coco de Mer, cea mai mare nucă de cocos din lume – îi trebuie 40 de ani să crească, arată ca două nuci lipite și a devenit simbolul țării.

Bucură-te de lumea subacvatică!

Snorkelingul și scufundările sunt activități pe care nu trebuie să le ratezi, iar cele mai cunoscute locuri pentru asta sunt Anse Lazio, Anse Caiman, Insula Coco și Insula Félicité. Dar nu uita nici de insulele de corali: Aldabra e al doilea cel mai mare atol de corali din lume, o rezervație UNESCO!

Gustă preparatele locale!

Gastronomia creolă este o surpriză plăcută pentru vizitatori pentru că a preluat cele mai gustoase influențe din bucătăriile africane, britanice, franceze, spaniole, indiene și chinezești. Încearcă Tectec (supă de roșii cu scoici), Chatini Requin (un fel de tocăniță de rechin) și biban de mare gătit în stil local.

Fă drumeții în Parcul Național Morne Seychellois!

Cel mai mare parc național din Seychelles ocupă mai bine de 20% din suprafața Insulei Mahe și se suprapune cu lanțul muntos. Traseele pe care le oferă sunt de vis: printre plantații de ceai, cu priveliști uluitoare spre ocean sau chiar seducătoarea plajă izolată, Anse Major.

Descoperă arhitectura locală!

Plimbările în capitala Victoria (Mahe) și La Digue îți vor dezvălui o îmbinare între stilurile lumilor ce și-au lăsat amprenta aici. Case vechi, biserici creștine și temple hinduse deosebite, monumente păstrate de sute de ani – toate îți vor lăsa senzația că ești, în același timp, peste tot prin lume.

Zboară cu elicopterul!

Un tur exclusivist cu elicopterul pe deasupra atolilor poate fi o experiență VIP. Cele mai populare alegeri sunt zborurile panoramice de 15-30 de minute, dar dacă vrei să fie o experiență romantică, îți recomandăm zborul de la apus – șampania e inclusă!

Bonus: Caută comoara!

Legenda spune că pirații au ascuns undeva în acest arhipelag o comoară inestimabilă.

Indiferent dacă alegi să călătorești singură, în doi sau cu familia și cei mici, Eturia ți-a pregătit o serie de pachete de vacanță ce includ zbor charter, cazare la resorturi atent selecționate, servicii premium, asigurarea medicală și storno, plus serviciu de urgență 24/7.

Categorii Lifestyle