Serialele cu cele mai frumoase costume

seriale costume

Urmărim seriale datorită jocului excepțional al actorilor, al intrigii și al scenariului captivante și, nu în ultimul rând, datorită costumelor care pot deveni o sursă de inspirație de zi cu zi pentru cei care le urmăresc. Sunt producții care au devenit populare tocmai datorită acestui aspect superficial, la prima vedere, dar care are o însemnăntate mult mai mare decât ne-am imagina. Trenduri noi au fost inițiate datorită lor, iar personajele au devenit cu atât mai îndrăgite datorită acestui aspect stilistic.

Ce-ar fi fost Gossip Girl fără hainele care îți furau ochii cu fiecare episod? Sex and the City, Downton Abbey, The Crown sau Marvelous Mrs Maisel? Hainele purtate de personajele principale au participat marcant la conturarea lor și rămân definitorii pentru alter-ego-ul lor artistic. Iată care sunt cele mai reușite producții, cel puțin din punct de vedere stilistic. 

The Crown

the crown netflix

Prințesa Margaret, sora mai mică a Reginei Elisabeta aII a Marii Britanii a fost o fashionistă în adevăratul sens al cuvântului, iar pasiunea ei pentru haine frumoasea fost redată cum se cuvine în serialul The Crown. Dacă Regina este starul show-ului, Margaret Windsor fură toată atenția când vine vorba despre stil.

Gossip Girl

gossip girl

Serena van der Woodsen (Blake Lively) și Blair Waldorf (Leighton Meester) din Gossip Girl cu greu vor putea fi vreodata egalate în privința fashion-ului, sunt reginele chic ale serialelor, iar hainele lor vor rămâne mereu o demonstrație de modă și stil.

Marvelous Mrs. Maisel

marvelous mrs maisel

Midge Maisel strălucește din toate punctele de vedere: este inteligentă, frumoasă și bine îmbrăcată. Stilul anilor ’50 este redat fidel în producția de succes creată de Amazon. Donna Zakowska, responsabilă cu costumele în serial, a primit Premiul Asociației Designerilor de Costume pentru cel mai bun design de haine pentru o miniserie sau film pentru televiziune. Hainele purtate de Rachel Brosnahan în Marvelous Mrs. Maisel sunt desenate și create special pentru ea, iar actrița a spus că acestea au ajutat-o să intre și mai bine în pielea îndrăgitului personaj.

Sex and the City

sex and the city

Serialul cult creat în anii ’90 nu mai are nevoie de nicio prezentare. Personajul Carrie Bradshaw este regina incontestabilă stilului, iar Patricia Field, creatoarea costumelor purtate în serial, merită o statuie pentru fashion-statement-urile inițiate. Sex and the City rămâne referința de modă și stil în era serialelor de televiziune.

Downton Abbey

downton abbey

Un serial de epocă este mult mai ofertant, dar și mult mai provocator în ceea ce privește creația de costume. O greșeală poate strica tot farmecul filmului. Anna Mary Scott Robbins a creat costumele serialului a cărui acțiune se petrece în epoca edwardiană, în tumultoșii ani ’20, marcați de ”somptuozitatea discretă” a jazz-ului.

Foto: Hepta, Netflix