Prințul William, declarații emoționante despre mama sa, Prințesa Diana

Zilele trecute, ediția britanică a revistei GQ a publicat un interviu cu Prințul William, în care acesta a povestit despre moartea mamei sale, Prințesa Diana, pe care a pierdut-o în urmă cu 20 de ani (pe 31 august 2017, mai exact) într-un accident de mașină, dar și despre campania Heads Together, prin care urmărește, alături de Kate Middleton și Prințul Harry, să lupte împotriva prejudecăților despre bolile mentale.

„Nu înțeleg cum familiilor le este atât de greu să vorbească despre asta chiar și în spatele ușilor închise. Sunt șocat că ne preocupăm foarte mult pentru a vorbi despre adevăratele noastre sentimente. Pentru că tulburările mentale se manifestă în capul nostru, fiind invizibile, oamenii nu știu ce să spună. În schimb, dacă ai un picior rupt și bandajat, toată lumea știe cum să te consoleze”, a spus el.

Pentru Prințul William, care a trecut prin nenumărate momente și situații dificile după moartea mamei sale, principala misiune este să îi încurajeze pe cei care simt că pierd controlul să ceară ajutor. În plus, acesta a vorbit și despre Prințesa Diana, făcând una dintre cele mai emoționante declarații despre ea: „Mi-ar fi plăcut să fi avut sfaturile ei. Mi-ar fi plăcut să o fi cunoscut-o pe Catherine și să ne fi văzut copiii crescând. Mă întristează faptul că acest lucru este imposibil și că ei nu o vor cunoaște niciodată.”

La aproape 20 de ani de la moartea mamei lui, Prințul William a povestit că a învățat să accepte mai bine faptul că ea nu îi poate fi alături: „Acum sunt mai împăcat în privința acestui lucru decât eram înainte. Pot vorbi despre ea mai deschis, mai onest, mi-o amintesc mai bine și pot povesti public despre ea. Mi-a luat aproape 20 de ani să ajung în punctul acesta. Încă îmi este greu. Nu e la fel ca în cazul altor persoane care pierd pe cineva, pentru că de data asta toată lumea știe ce s-a întâmplat, toată lumea o cunoaște pe ea. Lucrurile stau altfel pentru marea majoritatea a oamenilor care pierd pe cineva drag: îți pot ascunde suferința sau pot alege să își împărtășească povestea.”

Foto: hepta.ro

CITEȘTE ȘI:

6 lucruri pe care nu le ştii despre Prinţul Harry

Categorii Lifestyle