Prânz cu Cristina Mazilu în Hochzillertal: despre pasiuni creatoare și bucătăria alpină – In The Sport Light

Salutare, A Listers!

Cel mai recent episod din seria In the Sport Light în Austria ne găsește în valea Zillertal, în apropiere de Innsbruck, alături de Cristina Mazilu.

Cu Cristina ați făcut deja cunoștință în online sau print, prin contribuția ei publicistică atât ca publisher, dar și ca blogger sau mai apoi, după ce a decis să-și ducă blogul personal în offline odată cu nașterea Mazilique Studio. Ce știam deja despre Cristina e că nu se teme de migrația în offline, că pregătește o carte și că vocația ei de a testa ingrediente îndrăznețe e vizibilă și molipsitoare.

Ce am aflat la prânzul nostru de la Kristalhütte a fost că totul a pornit în preajma unui pui overcooked, care i-a deschis apetitul pentru momente similare în jurul mesei, alături de prieteni. Astfel a creat o platformă deschisă și un loc de joacă pentru experiențe cu imaginație în bucătărie pentru cei care o urmăresc, pentru prieteni, dar mai ales ca formă de expresie a pasiunii sale pentru gătit.

În timp ce am gustat desertul austriac preferat al Cristinei, Kaiserschmarrn, și am discutat despre schi, mâncare și guilty pleasures, Raluca a făcut primul ei crash course pe schiuri, alături de Harry, ghid local cu experiență de peste 25 de ani.

Raluca s-a descurcat de minune după primele două ore pe schiuri și a reușit să coboare, în plug câteva pârtii albastre în apropiere de Kristalhütte. Ce a ajutat-o în plus la arsul caloriilor a fost însă, și urcatul pârtiei cu schiurile în picioare.

În Hochzillertal sunt 89 km de de pârtii, prietenoase atât cu începătorii, cât și cu cei care vor să-și perfecționeze cristianele.

Ce ne-a plăcut în regiunea Erste Ferienregion Zillertalși dăm mai departe:

  • Distanța foarte scurtă de la aeroportul din Innsbruck până în Erste Ferienregion Zillertal, în jur de 50 km parcurși în aproximativ 40 de minute
  • Valea se poate explora ușor cu bicicletele de-a lungul râului Ziller. În vale am stat în Uderns, între localitățile Fügen si Ried, la Wöscherhof Hotel, de unde am și închiriat bicicletele.
  • Pe final de sezon, când valea este verde, iar munții încă albi, dimineața poți să explorezi în șa, iar după-masa pe schiuri/snowboard sau invers.
  • Nu ocoli Cabana Kristalhüttela 2 147m altitudine, în mijlocul domeniului schiabil, unde se organizează jazz brunch-uri și super petreceri
  • Îți recomandăm și Albergo, chalet-ul nou deschis cu sky terrace și vedere asupra Alpilor, tot în domeniul schiabil Hochzillertal

Te invit să vezi cum și-a început Raluca experiența pe schiuri și ce anume din bucătăria alpină ar trebui neapărat să încerci în următoarea ta călătorie în Austria.

Până data viitoare te lăsăm să te bucuri de seria #feelaustria aici!

Categorii Video