O mireasă modernă: Piesele-cheie pentru o nuntă din zilele noastre

mireasă

Pentru o mireasă, zilele noastre sunt cum nu se poate mai interesante. Dacă aveai programată nunta pentru anul acesta, probabil a trebuit să treci printr-o mică reorganizare a evenimentului de vis, inclusiv în ceea ce privește ținuta. Iată care sunt, în viziunea noastră, piesele-cheie ale unei nunți casual, adaptată noilor condiții: 

Nu trebuie neapărat să-ți fi imaginat de mică ziua în care vei devenit mireasă ca să îți dorești ca unul dintre cele mai importante evenimente din viața ta să fie unul maiestuos, de vis, la care să te simți ca o prințesă. Iar cu noile condiții de organizare, probabil că a trebuit să lași deja de la tine, măcar în ceea ce privește numărul de invitați. Astfel, pentru că nunta ta nu poate avea o prea mare amploare, îți propunem să abordezi eventul într-o manieră casual, relaxată, dar fără să renunți la micile detalii care te transformă într-o prințesă modernă. 

Cel mai important element este, desigur, rochia. Optează pentru un model nonconformist, cum ar fi o rochie scurtă sau midi, ămbogățită cu trăsături romantice, cum ar fi mânecile bufante, nasturii rotunzi și gulerul de inspirație victoriană. Alege un material prețios, într-o nuață imaculată de alb, care va străluci în razele soarelui mai ceva ca rochia de bal a Cenușăresei. 

Mască Kinga Varga, 14,90 Lei; Sandale Ginissima, 499 lei; Rochie Parlor, 970 lei

Alege o geantă de mână de dimensiuni reduse, albă și ea, cu un mic detaliu auriu, pe care îl poți completa cu bijuterii discrete din cel mai prețios metal din lume. Nu uita totuși de tradiție. Ceva vechi, ceva albastru – bifează această cerință arhetipală prin intermediul unei piese vintage. Noi ne-am gândit la o broșă în forma unui sceptru, că doar nu va lipsi fix magia de la evenimentul tău, nu-i așa? Nu uita nici de obiectul împrumutat! Sigur are bunica sau una dintre mătuși o brățară frumoasă într-o cutie veche.

La capitolul pantofi, ne-am gândit la o pereche de sandale pe cât de clasice, pe atât de speciale prin efectul pe care îl generează. Purtțnd o rochie scurtă sau 3/4, cu siguranță vei dori ca picioarele tale să aibă aspectul kilometric pentru care invidiem modelele de pe podium. Un toc înalt, subțire, și câteva barete, vor genera exact acest efect, în plus, îți vor oferi statura și încrederea de care ai atâta nevoie într-o zi emoționantă. 

Broșă vintage, Podoabe cu stil, 199 lei; Geantă Furla, preț în magazin; Inel Teilor, 4606 lei; Cercei Pandora, 279 lei

Avantajul unei astfel de ținute este că, deși poate că nu se ridică la nivelul de spectacol din filme, îți permite totuși să pui în aplicare orice plan nebunesc după încheierea ceremoniei. Dacă vrei să mergi să dansezi cu prințul tău pe o plajă, nu trebuie decât să renunți la sandale. Dacă vrei să vă urcați în tren ca în adolescență și să plecați… oriunde, nu trebuie decât să înlocuiești sandalele cu o pereche de teniși (poate că și un mic bagaj v-ar ajuta…). Sau dacă pur și simplu nu-ți dorești decât să petreci restul zilei în 2, ai ținuta perfectă și ești pregătită pentru orice provocare are să vină. 

Foto: PR