Monica Cismaru ∙ August 31, 2023 ∙ 3 min read

Zoé Adjani are 24 de ani și calcă pe urmele celebrei ei mătuși, actrița franceză Isabelle Adjani (68 de ani). Zoé și Isabelle seamănă ca două picături de apă și ai zice că sunt mamă și fiica, nu mătușă-nepoată. Zoé este privită ca fiind noua speranță a filmului francez în urma apariției ei în serialul Les filles du feu, difuzat de canalul France 2, din 28 august. 

Zoé Adjani este fiica fratelui lui Isabelle Adjani, Eric Adjani, decedat pe 26 decembrie 2010 la Paris, la doar 53 de ani. Eric Adjani a fost la rândul său actor și a jucat în filme precum Barocco (1976), Le camion (1977), La nuit, toutes le chats sont gris (1977) sau Don Giovanni (1979).

Acțiunea serialului în care joacă Zoé Adjani se petrece în Franța anilor 1600. Zoé interpretează rolul Morguy, cea mai tânără dintre trei surori, descendente ale unei familii cu rădăcini adânci în vindecarea femeilor care au avortat. Soarta le este pusă în pericol după ce, în regiunea în care locuiesc, Saint Jean de Luz, vine un nou judecător, Pierre de Lancre, care le este ostil din toate punctele de vedere. Acesta va demara una dintre cele mai mari vânători de vrajitoare din istoria Franței, iar cele trei surori se luptă neîncetat pentru supraviețuire.  

zoe isabelle adjani

Serialul Filles du feu este descris ca fiind de o putere dramatică intensă, care oferă o voce femeilor vânate de-a lungul istoriei, judecate și arse pe rug, într-un secol în care mitul vrăjitoarelor era considerat răul absolut. În serial, alături de  Zoé Adjani mai joacă Michèle Laroque , Guillaume de Tonquédec , Marc Ruchmann ( Plan coeur ) și Bruno Debrandt.

zoe isabelle adjani

Zoé Adjani, care moștenește nu numai talentul ci și frumusețea mătușii ei, a dat primele semne că ar vrea să devină actriță încă din timpul liceului, când a urmat cursuri de teatru. Încă din primul an de liceu, a fost chemată la un casting pentru noul film al lui Jérôme Enrico, Cerise. Zoé a concurat pentru rol alături de alte 450 de candidate, dar a câștigat rolul unei adolescente rebele cu părul mov, care își urmează tatăl în Ucraina.

După Cerise, au curs rolurile pentru Zoé. In 2016, actrita a jucat in scurtmetrajul Ce qui nous reste, iar apoi a primit rolul  Selma din Cigar au miel, din 2020. Doi ani mai tarziu, Zoé Adjani era distribuită în Les amandiers. Les filles du feu est prima ei apariție pe micile ecrane.  

Foto: Hepta

Related Posts

Gustul original al muzicii bune & al experiențelor pe măsură alături de Beck’s

UNLOCK Y0UR EXPERIENCES alături de Beck’s: de 20 de ani în România, de 150 de ani în toată…

Cum arată ultimul sezon din Sex Education: interviu cu Ncuti Gatwa (Eric)

Știi că urmează un weekend reușit de toamnă atunci când Netflix lansează cel de-al patrulea (și ultimul, din…

Heidi Klum răspunde criticilor legate de fotografiile în lenjerie intimă alături de fiica ei

Modelul Heidi Klum (49 de ani) a luat parte la o campanie pentru un brand de lenjerie intimă…

”Diavolul se îmbracă de la Prada” devine musical, la Londra, cu muzică semnată de Elton John

Celebrul film Diavolul se îmbracă de la Prada, inspirat de cartea omonimă scrisă de Lauren Weisberger, va avea…

Filosofia de viață și de frumusețe a lui Anne Hathaway

Anne Hathaway este una dintre cele mai apreciate actrițe de la Hollywood. La 40 de ani, vedeta a…

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…