Monica Cismaru ∙ August 31, 2023 ∙ 3 min read

Zoé Adjani are 24 de ani și calcă pe urmele celebrei ei mătuși, actrița franceză Isabelle Adjani (68 de ani). Zoé și Isabelle seamănă ca două picături de apă și ai zice că sunt mamă și fiica, nu mătușă-nepoată. Zoé este privită ca fiind noua speranță a filmului francez în urma apariției ei în serialul Les filles du feu, difuzat de canalul France 2, din 28 august. 

Zoé Adjani este fiica fratelui lui Isabelle Adjani, Eric Adjani, decedat pe 26 decembrie 2010 la Paris, la doar 53 de ani. Eric Adjani a fost la rândul său actor și a jucat în filme precum Barocco (1976), Le camion (1977), La nuit, toutes le chats sont gris (1977) sau Don Giovanni (1979).

Acțiunea serialului în care joacă Zoé Adjani se petrece în Franța anilor 1600. Zoé interpretează rolul Morguy, cea mai tânără dintre trei surori, descendente ale unei familii cu rădăcini adânci în vindecarea femeilor care au avortat. Soarta le este pusă în pericol după ce, în regiunea în care locuiesc, Saint Jean de Luz, vine un nou judecător, Pierre de Lancre, care le este ostil din toate punctele de vedere. Acesta va demara una dintre cele mai mari vânători de vrajitoare din istoria Franței, iar cele trei surori se luptă neîncetat pentru supraviețuire.  

zoe isabelle adjani

Serialul Filles du feu este descris ca fiind de o putere dramatică intensă, care oferă o voce femeilor vânate de-a lungul istoriei, judecate și arse pe rug, într-un secol în care mitul vrăjitoarelor era considerat răul absolut. În serial, alături de  Zoé Adjani mai joacă Michèle Laroque , Guillaume de Tonquédec , Marc Ruchmann ( Plan coeur ) și Bruno Debrandt.

zoe isabelle adjani

Zoé Adjani, care moștenește nu numai talentul ci și frumusețea mătușii ei, a dat primele semne că ar vrea să devină actriță încă din timpul liceului, când a urmat cursuri de teatru. Încă din primul an de liceu, a fost chemată la un casting pentru noul film al lui Jérôme Enrico, Cerise. Zoé a concurat pentru rol alături de alte 450 de candidate, dar a câștigat rolul unei adolescente rebele cu părul mov, care își urmează tatăl în Ucraina.

După Cerise, au curs rolurile pentru Zoé. In 2016, actrita a jucat in scurtmetrajul Ce qui nous reste, iar apoi a primit rolul  Selma din Cigar au miel, din 2020. Doi ani mai tarziu, Zoé Adjani era distribuită în Les amandiers. Les filles du feu est prima ei apariție pe micile ecrane.  

Foto: Hepta

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…