Editor Alistmagazine.ro ∙ November 24, 2021 ∙ 4 min read

Una dintre cele mai îndrăgite sărbători americane așteaptă cu nerăbdare să își facă apariția la finalul lunii noiembrie. În timp ce au loc ultimele pregătiri pentru masa de Ziua Recunoștinței, am preluat câteva dintre secretele unor preparate delicioase, inspirate din gastronomia tradițională americană. Pentru că ne place să facem din orice ocazie un moment de sărbătoare, ți-am pregătit o serie de ingrediente pe care poți să le incluzi cu ușurință în rețetele tale, condimentând fiecare preparat cu arome americane autentice. Ești gata să îi surprinzi pe cei dragi cu o porție de „America” proaspăt scoasă din cuptorul propriei bucătării?

 

Ziua Recunoștinței este celebrată în fiecare an, în ultima joi a lunii noiembrie, reprezentând momentul ideal pentru a pregăti un meniu special ce aduce în farfurii roadele recoltei. Însă, nu trebuie să te afli pe tărâmul american pentru a-i aduna pe ai tăi în jurul unei mese cu preparate out of the ordinary, inspirate de sărbătoarea care marchează sfârșitul toamnei în Statele Unite. Deși friptura de curcan este una dintre cele mai populare rețete de Ziua Recunoștinței, gustul său desăvârșit nu ar fi la fel fără câteva ingrediente 100% americane ce completează perfect tabloul unui preparat clasic, cu tradiție. De altfel, secretele unei sărbători reușite sunt bine ascunse printre condimente, sosuri și garnituri ce fac din mâncare o adevărată delicatesă. Mai mult, poți integra aceste ingrediente și în alte preparate sau în rețete interpretate care să îi surprindă pe invitați.

 

Află ce ai nevoie pentru a transforma fiecare masă într-un moment special, cu arome de peste ocean!

 

Înainte de a pleca la cumpărături, asigură-te că ai pus pe listă toate ingredientele ce te vor transpune în atmosfera Americii autentice.

 

Numărându-se printre singurele trei fructe originare din America de Nord, cultivate cu precădere în state precum Wisconsin, Massachusetts, New Jersey, Oregon și Washington, merișoarele își fac simțită prezența pe masa de Ziua Recunoștinței prin celebrul sos, foarte ușor și rapid de preparat. Acest topping poate fi realizat atât din merișoare proaspete, cât și din cele uscate. În cazul în care optezi pentru fructe deshidratate, este bine de știut că acestea trebuie înmuiate în apă și fierte în coajă de portocale, sare, zahăr și condimente.

 

Un side dish clasic în cultura americană, cartoful dulce este un ingredient versatil ce oferă arome dulci și note subtile de caramel oricărui preparat. Cu origini în America Centrală și de Sud, dar cultivat majoritar pe regiunile plane de coastă din Carolina de Nord, acesta face parte din meniul uzual al americanilor, reușind în același timp să se distingă pe mesele festive ale oricărei sărbători. În plus, interpretările vegane ale rețetelor pe bază de cartofi dulci se dovedesc a fi opțiunea perfectă pentru cei care au renunțat la carne. Indiferent dacă vorbim despre rețeta clasică la cuptor, rondelele din cartofi dulci, ricotta și rodie sau celebra rețetă de merengue, cartofii dulci pot fi considerați atât o garnitură savuroasă, cât și un preparat de bază sau chiar un desert.

  • Fructele nucifere, mai mult decât un snack clasic

 

Migdalele se regăsesc în multe dintre preparatele tradiționale, aducând un plus de savoare și note crocante fiecărei farfurii. Printre cele mai întâlnite combinații se numără curcanul umplut cu migdale sau fasolea verde cu migdale trase la tigaie. Totodată, nucile, fie că vorbim de cele simple sau pecan, devin vedetele deserturilor precum plăcinte, biscuiți sau tarte, fiind integrate și în garnituri aromate așa cum este caserola de cartofi dulci cu topping de nuci pecan.

 

Pregătirea unei mese cu rețete inspirate de Ziua Recunoștinței devine o opțiune accesibilă și datorită ingredientelor autentice americane ce pot fi găsite cu ușurință în supermarketurile locale. Cu produsele potrivite, propria bucătărie se transformă rapid în colțul american al casei tale. Dacă vrei să descoperi mai multe idei culinare, DelicioUS îți aduce rețetele din gastronomia de peste ocean direct la tine în farfurie. Aruncă un ochi pentru inspirație și află mai multe despre povestea din spatele ingredientelor americane.

Care este rețeta pe care ai vrea să o încerci cu această ocazie? Să aveți un Thanksgiving DelicioUS, Alisters!

Related Posts

Arta în mâinile tale – un proiect despre arhitectură, tehnologie și oameni

La lansarea noii serii Motorola Edge 50, am avut ocazia să stau de vorbă cu fotograful Alex Gâlmeanu…

The Fall Guy, filmul în care joacă pentru prima dată împreună Ryan Gosling și Emily Blunt

După ce la Premiile Oscar de anul acesta Ryan Gosling și Emily Blunt au fost concurenți, în filme…

Jon Bon Jovi își recunoaște infidelitatea față de soția sa, cu care e căsătorit de 34 de ani

Jon Bon Jovi (62 de ani) și soția lui, Dorothea, sunt căsătoriți de 34 de ani și se…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și lansările săptămânii! KIKO MILANO a deschis primul…

Prinții de Wales, William și Catherine, sărbătoresc ziua mezinului lor, Louis

Louis, cel mai mic dintre copiii Prinților de Wales, William și Catherine, împlinește azi șase ani. O fotografie…

Irina Shayk dezvăluie rutina ei de skincare, cu metode moștenite de la mama ei

Irina Shaik (38 de ani) este una dintre cele mai râvnite femei din lume și totodată una dintre…

Două producții românești, selectate la Festivalul de Film de la Cannes

”Trei kilometri până la capătul lumii”, în regia lui Emanuel Pârvu, și documentarul ”NASTY”, despre viața și cariera…

Actrița Christina Hendricks (Mad Men) s-a măritat a doua oară

Actrița Christina Hendricks (48 de ani), cunoscută publicului mai ales datorită rolului Joan Harris din serialul de succes…

Milan Design Week – o experiență numită The Red Experience by Ploom

Sute de mii de amatori de artă și design, mii de instalații care de care mai interesante, sute…

Paris Hilton, primele fotografii cu fiica ei în vârstă de cinci luni

La cinci luni de la venirea pe lume a fiicei ei, Paris Hilton împărtășește cu publicul primele fotografii…