Adriana Moscu ∙ March 14, 2021 ∙ 4 min read

Ziua e lungă, iar seara nu știi niciodată ce o să te relaxeze. Mizează pe o comedie de pe HBO GO. Romantică, absurdă sau neagră ca noaptea de-afară.

Genul comic este de departe cel mai nedreptățit dintre toate. Și asta pentru că tendința naturală e să asociezi comicul de situație cu scenetele vintage cu Stan și Bran. Sau Tom și Jerry. Meh, haioși, dar cam prăfuiți. Să fim serioase, există prea multe comedii geniale în lume spre a fi ignorate. Care te pot binedispune, deconecta sau ajuta să faci haz de necaz în zilele când Mercur pare să nu mai iasă din faza retrogradă. Mie mi-au atras atenția cele cinci de mai jos. În orice situație amoroasă, socială sau profesională te-ai afla, crede-mă, în cel puțin una tot te vei regăsi.

Zâmbește, mâine va fi mai bine. 5 seriale HBO de comedie și ce-am învățat din ele

1. Părinți și copii (2020)

Îmi pot aduce singură un zâmbet mare pe buze numai când mă gândesc că sunt ani buni de când am scăpat de scutece, plânsete în creierii nopții, tantrumuri în mijlocul zilei, răceli care nu se mai termină, luate de la grădiniță și câte și mai câte neajunsuri ale copilăriei mici. Totuși, râd, dar nu e râsul meu. Pentru că nici adolescența, etapa pe care o traversează fetele mele în prezent, nu e tocmai ușor de dus.

În serialul Părinți și copii, o comedie cinstită și fără compromisuri, Paul și Ally jonglează cariere cu normă întreagă, părinți care îmbătrânesc, o ipotecă, tulburări de cuplu și creșterea copiilor lor, Luke și Ava. Sunt atâtea lucruri care-ți vor fi familiare în scenariu încât, chiar dacă grijile nu vor dispărea vizionându-l, cel puțin vei înțelege că nu ești nici pe departe singura care se confruntă cu mici catrastofe conjuncturale. Cu: Martin Freeman, Daisy Haggard, George Wakeman.

Zâmbește, mâine va fi mai bine. 5 seriale HBO de comedie și ce-am învățat din ele

2. Animale (2018)

În acest serial animat de comedie porumbei îndrăgostiți, șobolani care merg la petreceri, doi cai care își petrec timpul pe lângă Central Park și alte personaje non-umane (dar atât de omenești!) care trăiesc în ecosistemul neplăcut al New York-ului fac tot ce făceai și tu (păstrând proproțiile, desigur), într-o lume antepandemică. Dacă îți era dor de iureșul unei zile în care plecai dimineața, cu noaptea în cap, de-acasă și te întorceai seara, târziu, acest serial ți-o va reaminti, cu absolut toate imperfecțiunile ei, dar puse într-o notă care te va face să zâmbești. Chiar dacă un pic amar și doar cu jumătate de gură.

Zâmbește, mâine va fi mai bine. 5 seriale HBO de comedie și ce-am învățat din ele

3. Ecaterina/The Great (2020)

Elle Fanning este extrem de frumoasă și incredibil de sarcastică în această dramă satirică, plină de un umor crud, care prezintă ascensiunea Ecaterinei cea Mare de la intrusă la conducătoarea cu cea mai lungă domnie din istoria Rusiei și relația ei explozivă cu soțul Petru, împăratul Rusiei.

„Un serial cu fapte istorice doar ocazional”, spun producătorii, dar cum mult sex deșănțat și o femeie-lider care nu se lasă supusă cu niciun chip, dar care adoră să aibă supuși. Mulți supuși. Sus puși. 

Serialul este creat și scris de Tony McNamara, nominalizat la Oscar cu filmul Favorita, și a fost deja nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun serial TV (comedie/muzical), Globul de Aur pentru cea mai bună actriță dintr-un serial TV (comedie/muzical) pentru Elle Fanning și Globul de Aur pentru cel mai bun actor dintr-un serial TV (comedie/muzical) pentru Nicholas Hoult.

Zâmbește, mâine va fi mai bine. 5 seriale HBO de comedie și ce-am învățat din ele

4. Barry (2018)

Dacă adori comediile întunecate și personajele puternice, ei, bine, pregătește-te să te îndrăgostești pe Bill Hader, care-l interpretează pe Barry Berkman, un ucigaș plătit care pleacă în Los Angeles cu scopul de a ucide, însă își găsește liniștea în lecțiile de actorie și teatru. Sincer, rezonez foarte tare cu ideea (de a îmi găsi liniștea prin lecții de teatru, ce credeai?!). 🙂

Imaginează-ți, numai, cam ce poate oferi L.A.-ul unui spirit belicos care și-a descoperit o pasiune pentru artă în sufletu-i negru ca iadul! Bineînțeles că, până la urmă, trecutul sumbru și tumultos va încerca să-l ajungă din urmă și, bașca, să-l mai tragă și de picior.

5. Starea relației (2019)

Serialul îi urmărește pe Louise și pe Tom (Rosamund Pike și Chris O’Dowd) care se întâlnesc într-un pub înainte de sesiunea lor săptămânală de terapie maritală. Scenariul spune povestea celor doi: cum erau viețile lor, cum s-au cunoscut și de ce au început să se îndepărteze unul de celălalt. Ești și tu cu relația în cui? Nici nu-i de mirare, cu pandemia care ne-a dat viețile peste cap. Toarnă-ți un rozé ușor acidulat, adaugă două cuburi mari de gheață, adu popcornul mai aproape și învață tot ce poți din această comedie dulce-amară.

Foto: PR

Related Posts

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Catherine Deneuve și Chiara Mastroianni- Mama și fiica pe covorul roșu, la Cannes

Festivalul de Film de la Cannes este în plină desfășurare, iar vedetele umplu covorul roșu de la galele…

Cum a apărut Jennifer Lopez, pe covorul roșu, la premiera filmului ”Atlas”

Fiecare apariție a lui Jennifer Lopez atrage atenția publicului și a presei din întreaga lume. Nici ultima sa…

Alexandra Stan a lansat o nouă piesă: Bambola

“Bambola” este mai mult decât o simplă melodie. Este o călătorie sonoră în inima verii, cu acorduri vibrante…

Christina Aguilera, cu aproape 20 de kilograme mai slabă

Criticată pentru fluctuațiile ei în greutate, Christina Aguilera a revenit pe scenă cu aproape 20 de kilograme mai…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Și în această săptămână avem noutăți și lansări dintre cele mai interesante. HUGO BOSS, colaborare cu David Beckham…

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…