Monica Cismaru ∙ April 19, 2023 ∙ 6 min read

Wax’N Magic este brandul fondat de Andreea Leța, unul dintre cele trei pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers Boutique din București Mall. Wax’N Magic înseamnă lumânări parfumate (și nu numai), care să creeze un univers mistic, imersiv, aromat cu vanilie, rom, mușețel sau ananas, care să ne inspire sau care să ne relaxeze.

Cum a început povestea Wax’N Magic și cum a căpătat contur?

Wax’n Magic este un brand creat atât din pasiunea pentru lucrurile de odinioară, cât și dintr-o nevoie de a ieși din rutina zilnică. Ideea mi-a venit în carantina din 2020, atunci când am luat o pauză forțată de la activitatea mea zilnică de stilist, însă nu am avut curajul să o implementez imediat, gândindu-mă că nu aveam experiență în domeniu. Acum nu-mi pare rău că am amânat până în 2022, pentru că am avut timp să studiez puțin situația, să conving un amic să mă ajute cu partea administrativă și să definesc în linii mari ce vreau să dau lumii prin acest mic business. Odată ce am conturat un plan, ne-am și apucat de treabă, iar pe 13 octombrie anul trecut, am lansat shop-ul online, ca să fie totul pus la punct înainte de Halloween.

Care e partea magică din povestea acestei inițiative antreprenoriale?

Mă inspiră poveștile copilăriei și îmi dau seama că aproape tot ce atunci părea supranatural și miraculos, este, de fapt, la îndemâna oricui dacă își pune puțin mintea și sufletul la contribuție. Puterea de a te regăsi în lucruri mici, în a face ceva cu mâna ta în era tehnologiei, meticulozitatea și bucuria pe care o simți când vezi zâmbetul de pe fața cuiva care descoperă produsul tău- asta este partea magică din spatele brandului. Însă „Magic”-ul din nume însumează și acele obiecte de inspirație mistică pe care le pregătim încet, încet, pe lângă lumânări. De exemplu, pe site avem deja o colecție de Spell Jars, care au făcut furori la workshop-ul pe care l-am organizat cu ocazia relansării Alist Designers boutique.

wax n magic

Ce arome noi o să cuprindă universul Wax’N Magic și care sunt cele mai apreciate la momentul actual? De ce avem nevoie să ne înconjurăm de arome plăcute?

Aromaterapia a devenit una dintre metodele preferate de relaxare a zilelor noastre, fiind accesibilă din toate punctele de vedere, cu un rezultat rapid. Vorbim despre reducerea stresului și a anxietății, două dintre problemele majore ale secolului nostru, dar și despre un somn liniștit sau chiar despre reducerea tensiunii musculare sau arteriale. De aceea, cele mai multe dintre lumânările noastre au la bază uleiul de vanilie, un anxiolitic natural, ale cărui beneficii se referă la diminuarea tuturor problemelor pe care le-am menționat. Dealtfel, lumânările Vanilla & Pear și Rum sunt favoritele, însă, din punctul meu de vedere, cea mai interesantă este Chamomile, pentru că în funcție de persoană, ea pare să miroasă a altceva. „Biscuiți cu unt”, „ceva bun de la bunica” sau „un dulap vechi de acasă în care stăteau farfuriile” sunt câteva dintre descrierile pe care le-am auzit de la clienți. O lumânare specială pe care am adus-o la Alist Designers Boutique și care momentan se află doar aici, este Vanilla & Pineapple, cu un parfum gurmand, totodată fresh și foarte senzual, potrivit pentru sezonul actual. Pentru vară căutăm arome cât mai discrete, florale și fructate, care să-ți transforme după-amiezele într-o adevărată feerie.

wax n magic

Cu ce mirosuri ai asocia o zi perfectă, de dimineața până seara?

Sunt destul de sigură că, indiferent de sfera profesională, toți trăim într-un ritm alert, așa că aș alege note de vanilie completate de unele fructate, care pe de-o parte să ne scoată din priză, pe de altă parte să ne ajute să ne concentrăm și să tratăm lucrurile în liniște.

wax n magic

Dacă ai crea o lumânare parfumată inspirată de o personalitate, care ar fi aceasta și cum ar mirosi?

Cred că Florence Welch (Florence & the Machine) este muza perfectă. Pe scenă este ca o zână, are o voce din altă lume și o atitudine care mă face să mă gândesc la adevăratul Woodstock. Iar atunci când nu cântă, scrie poezii, compune versuri pentru piese, desenează în creion sau în tuș tot felul de simboluri oculte și merge la târguri de vechituri. Îmi imaginez că trebuie să aibă un parfum cu note de mosc, patchouli, vanilie și boabe de tonka. Cred că ar fi o lumânare foarte potrivită pentru un conac misterios.

wax n magic

Peste un an, pe vremea asta, Wax’N Magic ai vrea să…

… inspire și să vină în sprijinul fiecărui client exact așa cum își dorește sau cum are nevoie într-un moment anume. Văd că lumea este din ce în ce mai deschisă către artizani și creatori locali, așa că ne dorim să completăm tabloul acestei piețe cu lucruri din ce în ce mai frumoase.

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…