Monica Cismaru ∙ April 19, 2023 ∙ 6 min read

Wax’N Magic este brandul fondat de Andreea Leța, unul dintre cele trei pe care le găsiți luna aceasta la Alist Designers Boutique din București Mall. Wax’N Magic înseamnă lumânări parfumate (și nu numai), care să creeze un univers mistic, imersiv, aromat cu vanilie, rom, mușețel sau ananas, care să ne inspire sau care să ne relaxeze.

Cum a început povestea Wax’N Magic și cum a căpătat contur?

Wax’n Magic este un brand creat atât din pasiunea pentru lucrurile de odinioară, cât și dintr-o nevoie de a ieși din rutina zilnică. Ideea mi-a venit în carantina din 2020, atunci când am luat o pauză forțată de la activitatea mea zilnică de stilist, însă nu am avut curajul să o implementez imediat, gândindu-mă că nu aveam experiență în domeniu. Acum nu-mi pare rău că am amânat până în 2022, pentru că am avut timp să studiez puțin situația, să conving un amic să mă ajute cu partea administrativă și să definesc în linii mari ce vreau să dau lumii prin acest mic business. Odată ce am conturat un plan, ne-am și apucat de treabă, iar pe 13 octombrie anul trecut, am lansat shop-ul online, ca să fie totul pus la punct înainte de Halloween.

Care e partea magică din povestea acestei inițiative antreprenoriale?

Mă inspiră poveștile copilăriei și îmi dau seama că aproape tot ce atunci părea supranatural și miraculos, este, de fapt, la îndemâna oricui dacă își pune puțin mintea și sufletul la contribuție. Puterea de a te regăsi în lucruri mici, în a face ceva cu mâna ta în era tehnologiei, meticulozitatea și bucuria pe care o simți când vezi zâmbetul de pe fața cuiva care descoperă produsul tău- asta este partea magică din spatele brandului. Însă „Magic”-ul din nume însumează și acele obiecte de inspirație mistică pe care le pregătim încet, încet, pe lângă lumânări. De exemplu, pe site avem deja o colecție de Spell Jars, care au făcut furori la workshop-ul pe care l-am organizat cu ocazia relansării Alist Designers boutique.

wax n magic

Ce arome noi o să cuprindă universul Wax’N Magic și care sunt cele mai apreciate la momentul actual? De ce avem nevoie să ne înconjurăm de arome plăcute?

Aromaterapia a devenit una dintre metodele preferate de relaxare a zilelor noastre, fiind accesibilă din toate punctele de vedere, cu un rezultat rapid. Vorbim despre reducerea stresului și a anxietății, două dintre problemele majore ale secolului nostru, dar și despre un somn liniștit sau chiar despre reducerea tensiunii musculare sau arteriale. De aceea, cele mai multe dintre lumânările noastre au la bază uleiul de vanilie, un anxiolitic natural, ale cărui beneficii se referă la diminuarea tuturor problemelor pe care le-am menționat. Dealtfel, lumânările Vanilla & Pear și Rum sunt favoritele, însă, din punctul meu de vedere, cea mai interesantă este Chamomile, pentru că în funcție de persoană, ea pare să miroasă a altceva. „Biscuiți cu unt”, „ceva bun de la bunica” sau „un dulap vechi de acasă în care stăteau farfuriile” sunt câteva dintre descrierile pe care le-am auzit de la clienți. O lumânare specială pe care am adus-o la Alist Designers Boutique și care momentan se află doar aici, este Vanilla & Pineapple, cu un parfum gurmand, totodată fresh și foarte senzual, potrivit pentru sezonul actual. Pentru vară căutăm arome cât mai discrete, florale și fructate, care să-ți transforme după-amiezele într-o adevărată feerie.

wax n magic

Cu ce mirosuri ai asocia o zi perfectă, de dimineața până seara?

Sunt destul de sigură că, indiferent de sfera profesională, toți trăim într-un ritm alert, așa că aș alege note de vanilie completate de unele fructate, care pe de-o parte să ne scoată din priză, pe de altă parte să ne ajute să ne concentrăm și să tratăm lucrurile în liniște.

wax n magic

Dacă ai crea o lumânare parfumată inspirată de o personalitate, care ar fi aceasta și cum ar mirosi?

Cred că Florence Welch (Florence & the Machine) este muza perfectă. Pe scenă este ca o zână, are o voce din altă lume și o atitudine care mă face să mă gândesc la adevăratul Woodstock. Iar atunci când nu cântă, scrie poezii, compune versuri pentru piese, desenează în creion sau în tuș tot felul de simboluri oculte și merge la târguri de vechituri. Îmi imaginez că trebuie să aibă un parfum cu note de mosc, patchouli, vanilie și boabe de tonka. Cred că ar fi o lumânare foarte potrivită pentru un conac misterios.

wax n magic

Peste un an, pe vremea asta, Wax’N Magic ai vrea să…

… inspire și să vină în sprijinul fiecărui client exact așa cum își dorește sau cum are nevoie într-un moment anume. Văd că lumea este din ce în ce mai deschisă către artizani și creatori locali, așa că ne dorim să completăm tabloul acestei piețe cu lucruri din ce în ce mai frumoase.

Related Posts

PLOOM X: DESIGN ELEGANT, EXPERIENȚĂ UNICĂ, GUST AUTENTIC

Ploom X, cel mai nou produs din portofoliul JTI România, vine pe piață cu o experiență unică a…

Dezvăluirile intime ale lui David Beckham, într-un documentar pe Netflix

Cele mai intime amănunte din viața fostului fotbalist britanic David Beckham (48 de ani) vor fi dezvăluite într-un…

Mădălina Ghenea, apariție strălucitoare la Scala din Milano

Mădălina Ghenea a avut o apariție marcantă la Teatrul Scala din Milano, la gala CNMI Sustainable Fashion Awards…

Horoscopul săptămânii 2-8 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în perioada…

Un festival de creație: începe DIPLOMA Show 2023

Ediția a X-a va prezenta 130 de lucrări publicului larg la Combinatul Fondului Plastic și va avea o…

Toamna aceasta călătorești cu stil datorită beneficiilor din platforma Visa Premium!

Bucură-te de curse exclusiviste BlackCab în drumul spre aeroport, de reduceri la tarifele saloanelor de înfrumusețare, de prețuri…

Horoscopul lunii octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne aduce previziunile astrologice ale lunii octombrie 2023. Pe Tauri îi așteaptă schimbări la locul…

Dieta Okinawa – 5 principii pentru a trăi mai mult și mai sănătos

Dieta Okinawa cuprinde principiile de viață și de alimentație ale locuitorilor din arhipelagul Okinawa, Japonia, unii dintre cei…

Cel mai nou film al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon, se vede prima oară la Les Films de Cannes à Bucarest (20 – 29 octombrie)

Leonardo DiCaprio și Robert de Niro joacă în filmul eveniment al lui Martin Scorsese, Killers of the Flower…

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă 

„AI-ul va produce democratizarea design-ului”, spune Julio Obelleiro, manager agenție de tehnologie inovativă  „AI lucrează precum oamenii. Oamenii…