WAFFLES cu brânză de vaci. Rețetă by Prăjiturela

Este weekend și aveți chef de un desert delicios, rapid si hrănitor? Prăjiturela ne recomandă rețeta ei de waffles! Iată rețeta detaliată pentru waffles cu brânză de vaci!
Ingrediente (pentru 4 portii normale sau 2 generoase)
200 g branza de vaci grasa, bine scursa
80 g faina
2 oua
½ ingurita praf de copt
1 plic de zahar vanilat
Coaja rasa de la ½ lamaie sau lime (optional)
Cum procedam:
Mixam ouale impreuna un praf de sare, branza si zaharul vanilat
Dupa ce am obtinut o crema omogena, adaugam faina amestecata cu praful de copt, poi coaja de lamaie si amestecam cu o spatula doar cat sa se inglobeze, nu mai mult
*Daca amestecam prea mult riscam sa activam glutenul si astfel waffles in loc sa fie pufoase, vor fi tari si gumoase
Punem cate o lingura jumtate de compozitie in fiecare forma a aparatului (deja) incins si coacem pana are o culoare aurie (dupa ce s-a stins becul care indica temperatura eu am mai lasat aproximativ un minut.

Este weekend și aveți chef de un desert delicios, rapid si hrănitor? Prăjiturela ne recomandă rețeta ei de waffles! Iată rețeta detaliată pentru waffles cu brânză de vaci!
Ingrediente (pentru 4 portii normale sau 2 generoase)
200 g branza de vaci grasa, bine scursa
80 g faina
2 oua
½ ingurita praf de copt
1 plic de zahar vanilat
Coaja rasa de la ½ lamaie sau lime (optional)
Cum procedam:
Mixam ouale impreuna un praf de sare, branza si zaharul vanilat
Dupa ce am obtinut o crema omogena, adaugam faina amestecata cu praful de copt, poi coaja de lamaie si amestecam cu o spatula doar cat sa se inglobeze, nu mai mult
*Daca amestecam prea mult riscam sa activam glutenul si astfel waffles in loc sa fie pufoase, vor fi tari si gumoase
Punem cate o lingura jumtate de compozitie in fiecare forma a aparatului (deja) incins si coacem pana are o culoare aurie (dupa ce s-a stins becul care indica temperatura eu am mai lasat aproximativ un minut.