A List Magazine ∙ July 18, 2022 ∙ 3 min read

Emisiunea#GataDeBusiness, realizată de Raiffeisen Bank și moderată de către Andreea Esca, a ajuns deja la episodul cu numărul 5  ̶ , o ediție care ne aduce foarte aproape de viitor. Pentru că, de fapt, nu-i așa (?), viitorul este chiar aici!

De data aceasta, invitatul Andreei Esca este Dorin Boboc, un antreprenor de 30 de ani, în poate cea mai provocatoare industrie dintre cele care există pe piața națională și internațională  ̶ agricultura. Contrar acestei provocări pe care trebuie să o gestioneze zilnic, Dorin este un lider extrem de consecvent, nu întâmplător „seriozitate, responsabilitate și stabilitate” sunt, pentru el, cele trei atuuri pe care un partener de business trebuie să le aibă.

Însă, ceea ce este și mai interesant la modelul de management al lui Dorin Boboc, owner al grupui Boboc Grup  ̶  o afacere de familie, cu o frumoasă poveste de început în anii ’90  ̶  este tocmai contrastul dintre realitatea de a fi profund ancorat în prezent, dar mereu cu un ochi spre viitor. Un viitor care deja se manifestă în portofoliul pe care l-a dezvoltat: zona de agricultură de câmp, legumicultură, fotovoltaice și producția energetică, imobiliare.

Iar faptul că Dorin „draws a line in the sand” (așa cum spun foarte frumos americanii), se datorează în primul rând experienței pe care a acumulat-o până în ziua când s-a hotătrât să ducă mai departe moștenirea părinților săi: a studiat aeronautica la New York, unde a descoperit și Bursa, a activat pe piața de capital din București vreo 6 ani, după care s-a întors în județul Teleorman.

„Am învățat foarte multe lucruri de la fiecare loc de muncă pe care l-am avut, de la fiecare domeniu în care am activat, am crescut ca persoană, am învățat ce înseamnă să fii angajat, cum să te comporți corect față de angajator”, i-a spus Dorin Andreei Esca.

Pregătit pentru orice provocare se întrevede și interesat tot timpul de noutățile care apar, Dorin Boboc este cu un pas înainte mai ales în ceea ce privește aplicarea tehnologiei, și îi surâde un viitor în care sistemele de drone probabil vor ajunge să realizeze tratamentele plantelor, la modul aproape discret, aproape fiecare plantă cu plantă.

Unul dintre aspectele care îl ajută să jongleze atât de eficient cu noțiunile imprevizibile ale viitorului constă în parteneriatul de 30 de ani pe care îl are cu Raiffeisen Bank, instituția bancară ce i-a dat posibilitatea să acceseze diferite tipuri de finanțare potrivite nevoilor prezente, dar și viitoare, ale business-ului său. „Soluțiile financiare pot face diferența între o investiție de succes și una mai puțin reușită”, conchide Dorin; dar vă lăsăm să aflați mai multe direct de la el, în video-ul de mai sus.

Bonus #GataDeBusiness

Andreea Roșca, creator The Vast and The Curious, completează cu câteva insight-uri valoroase perspectiva despre viitor a lui Dorin, de la faptul că a privi în viitor este un exercițiu foarte util pentru fiecare antreprenor  ̶  „Ce se întâmplă dacă peste 10 ani toate culturile vor fi irigate pe bază de inteligență artificială?”  ̶, la oportunitatea de a acționa azi fiind pregătiți pentru ce urmează.

#GataDeBusiness cu Andreea Esca, emisiune realizată de Raiffeisen Bank

Fii și tu #GataDeBusiness si alege creditul de investiții pentru achiziția de panouri fotovoltaice!

https://bank.raiffeisen.ro/ro/sustenabilitate/home.html

Related Posts

Colecția de artă a lui Gérard Depardieu, scoasă la licitație

În septembrie, aproape 250 de lucrări (sculpturi, picturi și desene) din colecția de artă a lui Gérard Depardieu…

Cindy Crawford povestește cum a schimbat-o mariajul cu Richard Gere

Cindy Crawford (57 de ani) s-a căsătorit cu Richard Gere (74 de ani) la vârsta de doar 22…

Power Couples – Regele Charles și Camilla, alături de Emmanuel și Brigitte Macron

Regele Charles III, alături de Regina Camilla, se află zilele acestea într-o vizită oficială în Franța, unde îl…

„Obiectivul ar trebui să fie găsirea unui echilibru în care designerii și AI-ul conclucrează”, spune Isabel Regino, Senior Brand Strategist & Marketing Manager

„AI nu este un substitut pentru creativitatea umană, imaginație și gândire critică” crede Isabel Regino, Senior Brand Strategist…

10 lucruri pe care nu le știai despre Sophia Loren (în afară de faptul că azi împlinește 89 de ani)

Câștigătoarea premiului Oscar, celebra actriță Sophia Loren a împlinit 89 de ani, astăzi, pe 20 septembrie. După lansarea,…

Jennifer Aniston: ”Arăt mai bine acum decât la 20 de ani!”

Jennifer Aniston a acordat un interviu despre rutina ei de fitness, pe care o compară cu cea din…

Shannen Doherty, Brenda din Beverly Hills, 90210, în lacrimi

O parte dintre vedetele serialului pentru adolescenți extrem de popular în anii ’90, Beverly Hills, 90210 s-au reunit…

Upgrade Education, consiliere educațională pentru elevii care vor să studieze la universități de top din străinătate (P)

Upgrade Education este o firma de consiliere educațională care oferă sprijin elevilor care își doresc să studieze la…

Irina Bossy Ghica: Anul acesta, Karpatia Horse Show aduce puncte de calificare la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Irina Bossy Ghica, stră-strănepoata lui Ion Ghica și a lui Gheorghe Grigore Cantacuzino, este moștenitoarea domeniului Cantacuzino de…

Ovidiu Buta: „Moda nu este alchimie și, cu toate acestea, îți poate transforma viața”

Vede colecții de modă și stă de vorbă cu designerii de zeci de ani deja. Este autorul unora…