A List Magazine ∙ October 3, 2022 ∙ 5 min read

Din Maldive până în Zanzibar și din Thailanda până în Punta Cana soarele arde cu putere când e iarnă la noi. Ne-am bucurat și noi de vara noastră, care tocmai a trecut, și ne-am înarmat cu răbdare până la anul, când vine una nouă. Dar ce faci când feed-ul îți este invadat de peisaje exotice de pe tărâmurile scăldate de soare când tu ești înconjurat de cenușiu? Mai ales când iubești căldura și ai da orice pentru o viață la soare…

Evadarea din cotidianul tău cu puțin grade Celsius la temperaturi de peste 35 de grade e un plan ca să îți iei revanșa în social media. Deși nu bați drumul până în Mauritius, Punta Cana, Zanzibar, Thailanda, Hurghada sau Antalya numai pentru fotografii artistice și postări, ci pentru împlinirea pe care ți-o dau relaxarea în paradis, divertismentul în aer liber sub soarele dogoritor.

Ce are spectaculos fiecare destinație și ce îți recomandăm să faci acolo:

În Mauritius te cucerește senzația de liniște și pace a tot ce ai în jur, te relaxează sporturile de apă ori cursurile de gătit în stil tradițional Creole. Vizitează satul Charamel, locul celei mai înalte cascade de pe insulă și al celor șapte pământuri colorate, o curiozitate geologică. Este singurul loc din lume cu pământ argilos roșu, maro, violet, verde, albastru, purpuriu și galben. Destul de instagramabil, nu? Mauritius te mai îndeamnă la croaziere, la relaxare pe plaja aurie a fiecărui resort și e recomandat să nu ratezi întâlnirea cu vulpea zburătoare, porumbeii roz ori papagalul mauritian protejate în Parcul Național Black River Gorges.

În însorita Punta Cana tot timpul anului nu numai peisajele exotice cu nisip auriu, palmieri și ape turcoaz îți vor rămâne în suflet, ci și starea de spirit a localnicilor. Sunt amabili, sunt veseli, sunt de-a dreptul efervescenți, în ciuda vieții modeste pe care o duc. Te vor molipsi cu energia lor pozitivă și cu petrecerile cu spumă de la piscinele hotelurilor, și cu masajul realizat pe plaja aurie, și în excursiile la Saona Island, în capitala Santo Domingo sau la fabricile de trabucuri ori ciocolată. Vor fi primii care se vor oferi să te ajute cu o fotografie pentru social media. 

Zanzibar e insula mirodeniilor și a petrecerilor de revelion pe plajă. Descoperi cum cresc cuișoarele, nucșoara, scorțișoara, piperul și primești informații surprinzătoare despre utilitatea lor în gastronomie și cosmetică vizitând plantațiile din apropierea capitalei Stone Town. Toate resorturile pun accent pe starea de bine a oaspeții lor. Și fie că este vorba despre ocazii speciale, cum este Revelionul, fie că-și creeză ocazii, organizează petreceri memorabile pe plajă, cu dansurile în ritmuri africane și multe cocktail-uri colorate.

Thailanda îți lasă o impresie unică de fiecare dată, prin oricare loc ai trece, marile orașe cu vânzoleala lor, insulele izolate în care timpul se scurge lent. Perla sudului, Phuket îți oferă și viață de noapte, și peisaje cu păduri tropicale, cascade spectaculoase, plaje cu nisip sidefiu, temple și altare, și experiențe culinare picante. În turul cu mașina al insulei ori în croaziere poți să bifezi toate aceste locuri și-n plus să vizitezi monumentul înalt de 45 de metri al lui Buddha, centrul de reabilitare a gibonilor, Insula lui James Bond.

Hurghada iarna îți oferă posibilitatea relaxării pe plajele Mării Roșii și sesiuni de snorkeling ori scuba diving chiar și la hotelul la care ești cazat, nu numai în largul mării, pentru că reciful de corali, cu o suprafață de 800 de kilometri în apele costei Mării Roșii din Egipt, se întinde până la țărmurile administrate de hoteluri. Al doilea cel mai mare recif de corali din lume este protejat de statul egiptean să existe și să ofere amintiri pe viață turiștilor străini. Dar în Hurghada poți să îți petreci timpul și la shopping de mirodenii și suveniruri specifice, într-un jeep safari, ori la petrecerile pline de culoare organizate de hotelieri pentru oaspeții lor.    

După ce te-ai distrat vara în Antalya, la peste35 de grade, la finalul anului, când sunt temperaturi mai blânde, în resorturile de cinci stele găsești aceeași atmosferă de vacanță plină de răsfăț. Turcii sunt atenți la confortul turiștilor indiferent de anotimp. Iarna piscinele sunt încâlzite, în restaurante continuă festivalurile culinare, spectacolele de dans sau muzică de la final de zi sunt nesfârșite, vegetația decorativă din resorturi e intactă. Pentru toate aceste destinații însorite găsești oferte pentru vacanța de revelion pe site-ul Paralela45.    

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…