A List Magazine ∙ September 2, 2022 ∙ 6 min read

Festivalul Jazz in the Park, unul dintre cele mai mari festivaluri de jazz contemporan din Europa, este în plină desfășurare la Cluj-Napoca. Până duminică mai aveți timp să vă bucurați, în atmosfera calmă a Parcului Etnografic Național „Romulus Vuia”, de muzică bună, de activități și instalații interactive, dar mai ales, de un început de toamnă pe acorduri de jazz.

Anul acesta, Jazz in the Park aniversează ediția cu numărul zece, iar acest lucru se reflectă în programul bogat în nume mari, dar și în experiența pregătită pentru cei care petrec acest weekend la festival. 52 de trupe din 14 țări vor urca pe mai multe scene ale festivalului de-a lungul celor patru zile. Din acest an, IQOS se alătură Jazz in the Park și susține o nouă ediție „smoke-free” a festivalului desfășurat în cadrul primului muzeu în aer liber din România.

Mai exact, utilizatorii de produse pe bază de nicotină pot folosi doar dispozitive care încălzesc tutunul, care nu produc fum și scrum, iar utilizatorii de produse convenționale se pot bucura, de asemenea, de experiența festivalului, în spațiile dedicate, amenajate în câteva zone ale parcului.

Pentru că știm că vremea este schimbătoare în această perioadă, vă recomandăm să vă pregătiți cu entuziasm, răbdare și o pelerină de ploaie, astfel încât să vă bucurați de o experiență frumoasă în comunitatea unuia dintre cele mai iubite genuri muzicale.

În cazul în care nu ați ajuns încă la festival, mai aveți câteva zile la dispoziție să faceți acest lucru. Mai jos, v-am pregătit un traseu de festival alături de IQOS, care aduce la această ediție o multitudine de activări în IQOS lounge, locul în care vă puteți petrece aproape tot festivalul sau măcar pauza dintre concerte. Iar dacă nu puteți ajunge la festival, puteți urmări pe contul de Instagram @iqos_ro toate noutățile de la Cluj.

Așadar, până la extazul de a-i urmări live pe cei de la Asaf Avidan, Dhafer Youssef sau Ufe & Karak, vă propunem să explorați acest spațiu, în care veți găsi instalații interactive, dispute muzicale între case de patrimoniu, video-mapping, DJ care evoluează la pupitrul dedicat și multe altele. „Armonia e compusă din diferențe. Cu IQOS.” este mesajul care stă la baza tuturor activărilor din IQOS lounge, iar mai jos veți vedea exact ce înseamnă acest lucru.

Instalația interactivă Synesthesium este o nouă activare creată de IQOS în care inovația se întâlnește cu umanul pentru a surprinde și traduce emoții, de data aceasta, prilejuite de muzică. Altfel spus, instalația Synesthesium își propune să facă vizibile vibrațiile mentale ale celor care interacționează cu muzica din căști și să le ilustreze printr-un vizual inedit proiectat pe ecran. Reacțiile cerebrale ale celor doi participanți la experiență capătă contur și se întâlnesc pe terenul pasiunii pentru muzică. Un amestec de tehnologie, muzică și emoție, instalația Synesthesium traduce experiența muzicală a participanților într-un dans vizual colorat care poate deveni un suvenir tipărit sau digital.

Casele de patrimoniu din Parcul Etnografic fac parte din primul muzeu în aer liber și au o istorie de aproximativ 100 de ani. Pe acestea, IQOS și-a propus să le aducă în prezent într-o manieră non-invazivă, puternic vizuală și muzicală. Astfel a apărut ideea caselor muzicale, o activare prin care două căsuțe muzicale „se întrec” prin intermediul muzicii și a video-mappingului.

Disputa muzicală are loc în fiecare seară, odată cu lăsarea întunericului, și înseamnă un dialog între cele două case, în care replicile sunt fragmente din piese care aparțin unor genuri muzicale complet diferite, ilustrate prin mapping video direct pe cele două case. Deși sunt antagonice stilurile abordate de cele două căsuțe, rezultatul este unul armonios, de-a dreptul încântător. Rap, raggae, muzică clasică și techo se regăsesc în repertoriul ales, iar noi știm că sigur nu vă veți putea ține în buzunar telefonul pe durata activării.

De asemenea, în fiecare seară, la pupitrul IQOS, evoluează DJ din echipa VRTW. În seara aceasta, de la ora 17:30, pune muzică Bully, iar de la 19:30, Ezirk. Sâmbătă îi poți urmări pe Dubase, Ufe și Karak, între orele 15:30 și 20:30, iar duminică, Electroclown, Puiu și Socol încheie activarea la festival, în același interval de timp.

Pasionații de suveniruri au la îndemână două opțiuni prin care pot lua cu ei acasă atmosfera de la festival. Un photo corner inspirat de jazz și echipat cu o cameră care filmează fiecare detaliu al participanților și redă apoi în slow motion experiența direct pe telefon, iar dacă sunteți utilizatori IQOS, suvenirul poate trece la nivelul următor, prin personalizarea dispozitivului cu unul dintre cele 6 modele inspirate de festival.

În plus, puteți beneficia, în IQOS lounge, de toate serviciile funcționale și de verificare a dispozitivului de care aveți nevoie. Dacă sunteți, însă, utilizatori de produse convenționale și vreți să testați dispozitivele IQOS, aveți posibilitatea de a împrumuta un dispozitiv pe care îl puteți folosi pe întreaga durată a festivalului, și pe care, la finalul evenimentului, îl puteți achiziționa sau returna.

Sperăm ca cele de mai sus să transforme zilele de festival care au mai rămas până la finalul Jazz in the Park într-o experiență de neuitat alături de prieteni și să creeze amintiri care rămân cu voi până la următoarea ediție.

Accesul la festivalul Jazz in the Park este permis prin achiziționarea unui bilet, iar accesul în spațiul IQOS este permis exclusiv persoanelor cu vârsta peste 18 ani.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină.

Material susținut de IQOS. (P)

Related Posts

Anca Dinicu a fost în cel mai tare Teambuilding

A ajuns actriță din întâmplare, dar pune tot sufletul și toată dăruirea în rolurile sale. Anca Dinicu își…

Pamela Anderson își lansează cartea de memorii, intitulată ”Love, Pamela”

Pamela Anderson (55 de ani) își lansează cartea de memorii ”Love, Pamela”, în care își va prezenta povestea…

Actrița Hilary Swank e însărcinată cu gemeni la 48 de ani

Hilary Swank a anunțat că așteaptă gemeni la vârsta de 48 de ani. Actrița va deveni mamă pentru…

8 motive să mergi în vacanță în Ras Al Khaimah, perla Emiratelor Arabe Unite

Octombrie este o lună cât se poate de potrivită pentru o vacanță care să ne  încarce bateriile și…

Probleme în paradis pentru Gisele Bündchen și Tom Brady. Cuplul de aur divorțează

Se pare că Gisele Bündchen (42 de ani) și Tom Brady (45 de ani), cuplul de aur dintre…

Adevăruri și mituri despre proteine

Dacă și tu te numeri printre persoanele care au crezut până acum că dacă mănânci toată carnea din…

Delice Waffle: de la desertul din familie la franciză

Am gustat deliciosele waffles de la Delice Waffle și am vrut să aflăm cum se transformă un desert…

Cum ne ajută detoxifierea să avem un sistem imunitar mai bun, în sezonul rece

Un regim de detoxifiere poate fi urmat și la începutul toamnei, deoarece ne ajută să avem un sistem…

Andreea Esca și Dana Păun, în croaziera Goop-Celebrity Beyond, a 10-a zi

Jurnal de bord: Roma, ultima zi din croazieră Mulțumesc! Și înapoi, la treabă Roma, ultima zi din croazieră…

Duelul fotografiilor: Familia regală britanică vs Meghan și Harry

La nici două zile după ce familia regală britanică- Regele Charles al III-lea, Regina consoartă Camilla, Prințul de…