Monica Cismaru ∙ October 12, 2021 ∙ 2 min read

noma

1000 de experți culinari au ales cel mai bun restaurant din lume. Alegerea lor nu e nicio surpriză, deoarece restaurantul a figurat dintotdeauna în topul celor mai bune locuri de luat masa, cu o bucătărie atipică, unică, scandinavă. Este vorba despre restaurantul Noma, din Copenhaga, înfiintat de René Redzepi.

 

Critici culinari, chefi bucătari și specialiști din industria restaurației au ales Noma drept cel mai bun restaurant din lume, titlu câștigat și în anii anteriori – în 2010, 2011, 2012 și 2014. În urmă cu câteva săptămâni, restaurantul a primit și cele trei stele Michelin, maximum de recunoaștere în industrie.

noma

Ce face ca Noma să fie deosebit? Atenția acordată ingredientelor de proveniență locala și de sezon, mai ales peștele de captură si plantele sălbatice, culese din împrejurimi. ”Meniul de toamnă Noma conține legume și flori conservate, alături de ciuperci, fructe de pădure și tot ceea ce are pădurea mai bun de oferit”, spune prezentarea restaurantului. În ianuarie, meniul e concentrat pe fructe de mare și pe alge provenite din apele arctice, iar vara e sezonul legumelor proaspete.

”Noma este indiscutabil cel mai bun restaurant al generației sale. A setat noi standarde în privința cercetării și a provenienței ingredientelor, a dezvoltării meniului și a prezentării. A devenit unul dintre cele mai căutate restaurante din lume de clienti de pe întreg globul”, a declarat William Drew, Director de conținut pentru for The World’s 50 Best Restaurants.

Printre felurile servite la Noma de René Redzepi și de echipa lui se numără o șaorma vegetariană cu țelină, un preparat din pulpă, creier și inimă de rață, servit cu gheare, pene si cioc , carne de crab dulce servită pe o pâine coaptă în formă de carapace de crab etc.

Alaturi de Noma, un alt restaurant danez ocupă un loc în topul Celor mai bune restaurant din lume –  Geranium se află pe locul locul doi , iar bucătarul chef de aici – Ronni Vexøe Mortensen – s-a clasat pe locul doi în competiția bucătarilor- Bocuse d’Or.

 

Foto: www.theworlds50best.com

 

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…