noma

1000 de experți culinari au ales cel mai bun restaurant din lume. Alegerea lor nu e nicio surpriză, deoarece restaurantul a figurat dintotdeauna în topul celor mai bune locuri de luat masa, cu o bucătărie atipică, unică, scandinavă. Este vorba despre restaurantul Noma, din Copenhaga, înfiintat de René Redzepi.

 

Critici culinari, chefi bucătari și specialiști din industria restaurației au ales Noma drept cel mai bun restaurant din lume, titlu câștigat și în anii anteriori – în 2010, 2011, 2012 și 2014. În urmă cu câteva săptămâni, restaurantul a primit și cele trei stele Michelin, maximum de recunoaștere în industrie.

noma

Ce face ca Noma să fie deosebit? Atenția acordată ingredientelor de proveniență locala și de sezon, mai ales peștele de captură si plantele sălbatice, culese din împrejurimi. ”Meniul de toamnă Noma conține legume și flori conservate, alături de ciuperci, fructe de pădure și tot ceea ce are pădurea mai bun de oferit”, spune prezentarea restaurantului. În ianuarie, meniul e concentrat pe fructe de mare și pe alge provenite din apele arctice, iar vara e sezonul legumelor proaspete.

”Noma este indiscutabil cel mai bun restaurant al generației sale. A setat noi standarde în privința cercetării și a provenienței ingredientelor, a dezvoltării meniului și a prezentării. A devenit unul dintre cele mai căutate restaurante din lume de clienti de pe întreg globul”, a declarat William Drew, Director de conținut pentru for The World’s 50 Best Restaurants.

Printre felurile servite la Noma de René Redzepi și de echipa lui se numără o șaorma vegetariană cu țelină, un preparat din pulpă, creier și inimă de rață, servit cu gheare, pene si cioc , carne de crab dulce servită pe o pâine coaptă în formă de carapace de crab etc.

Alaturi de Noma, un alt restaurant danez ocupă un loc în topul Celor mai bune restaurant din lume –  Geranium se află pe locul locul doi , iar bucătarul chef de aici – Ronni Vexøe Mortensen – s-a clasat pe locul doi în competiția bucătarilor- Bocuse d’Or.

 

Foto: www.theworlds50best.com

 

Related Posts