Adriana Moscu ∙ July 15, 2021 ∙ 5 min read

Electrolux deschidere

Nu e niciodată prea devreme sau prea târziu pentru a adopta un stil de viață sustenabil. Poți începe chiar cu hainele tale preferate. Dacă vrei să prelungești viața jachetei cool din liceu sau a rochiei fancy de la prima întâlnire, citește sfaturile de la Electrolux.

Suntem peste șapte miliarde de oameni pe Planetă și numărul este în continuă creștere. În situația aceasta, este mai mult decât necesar ca fiecare dintre noi să fie responsabil cu amprenta de carbon pe care o lasă în urma sa. Reciclarea, renunțarea la plastic, deplasarea cu mijloace de transport nepoluante, alternative, sunt doar câteva idei care pot ajuta la însănătoșirea Planetei. Dar știai că și o spălare corectă a hainelor din garderoba ta poate ajuta la regenerarea mediului înconjurător?

Trendurile vin și pleacă, moda rămâne

Poate că societatea de consum te împinge spre shopping compulsiv, însă avem un antidot pentru asta. Fă un pas înapoi, respiră adânc și amintește-ți dictonul: Less is more. Decât să investești în item-uri vestimentare care se vor deteriora după prima spălare, sau în trenduri care trec la fel de repede precum au venit, mai bine optezi pentru o piesă evergreen, dar de o calitate superioară, care să reziste testului timpului.

Nu întotdeauna însă, hainele cumpărate sunt de vină pentru că își pierd culorile sau vitalitatea texturii odată spălate la mașina automată, ci modul nepotrivit în care le spălăm și le uscăm. Un raport realizat de Electrolux a descoperit că nouă din zece articole de îmbrăcăminte ajung în gropile de gunoi cu mult înainte de a fi complet utilizate, în principal din cauza supraspălării care poate deteriora țesătura, culorile și forma acestora.

Spălate sau împrospătate? Depinde de caz

Dintr-un studiu realizat de Electrolux reiese că 26% dintre respondenți consideră că spălatul este, în primul rând, un beneficiu emoțional, acela de a purta haine proaspăt spălate, ceea ce duce la peste 409 de milioane de spălări pe săptămână în toată Europa. Acest obicei este frecvent în mod special în rândul persoanelor cu vârstă de peste 55 de ani. Tinerii obișnuiesc, în schimb, să spele articolele vestimentare pentru a combate mirosul. Indiferent din ce categorie faci parte, frecvența mare de spălare a hainelor înseamnă, de fapt, degradarea precoce a materialelor.

Uneori, hainele au nevoie doar de o reîmprospătare rapidă, și nu de o spălare clasică. Iar sistemul SteamCare oferit de mașinile de spălat Electrolux te ajută să îți reîmprospătezi hainele ușor și eficient prin intermediul aburului, evitând astfel o spălare care nu este necesară. Cu sistemul FreshScent, hainele pot avea și un miros nou și plăcut, chiar dacă au fost purtate. Funcția împrospătează hainele cu abur și parfumuri în loc de detergent.

Detergent și balsam cu măsură

Când pui rufele la spălat, gândește-te la ele, ca la o a doua ta piele. Așa cum pH-ul natural al pielii tale se strică dacă abuzezi de săpunuri și geluri cu formulă prea puternică sau de îmbăieri prea dese, la fel, cantitatea de detergenți folosită poate dăuna calității hainelor tale. Prea mult detergent îți va decolora hainele, le va umple de dungi inestetice sau de pete albe, iar prea mult balsam va împiedica o clătire completă a hainelor la sfârșitul ciclului. Am pățit!

Din fericire, funcția inteligentă AutoDose a mașinilor Electrolux îți vine în ajutor atunci când nu știi ce cantități de detergent și balsam sunt potrivite la o spălare, pentru că, pur și simplu, le dozează automat. Cum se întâmplă asta? Simplu! Ține minte trei cuvinte: practic, eficient, ușor de folosit! Mașina de spălat cântărește hainele în tambur și setează cantitatea optimă de detergent pentru până la 20 de cicluri de spălare, pentru ca hainele tale să fie ca noi un timp îndelungat.

Mai mult, sistemul ColourCare purifică apa, astfel încât detergentul să ofere cele mai bune rezultate, chiar și la temperaturi scăzute. O curățare delicată, dar desăvârșită, menține culorile hainelor tale la fel de strălucitoare ca în ziua în care le-ai cumpărat.

Temperatura potrivită

Schimbările mari se fac cu pași mici, iar obiceiurile de spălare a rufelor nu fac excepție. Reducerea temperaturii de la 40°C la 30°C , de exemplu, înseamnă, în același timp, o scădere a cantității de dioxid de carbon eliberate în mediu, dar și o protecție mai mare țesăturilor, concluzionează o analiză realizată de Electrolux. De o temperatură ridicată, de 60°C, nu e nevoie decât pentru articolele care trebuie dezinfectate, cum ar fi lenjeria de pat sau prosoapele. De altfel, cel mai sigur este să te ghidezi după temperatura indicată pe etichetă. Atenție, însă: acela este nivelul maxim indicat de producător pentru spălarea sau uscarea hainelor, nu și cel recomandat! Îți poți lua însă și grija asta de pe cap. Sistemul SensiCare al mașinilor de spălat Electrolux asigură nivelul optim de îngrijire și ajustează durata programului și consumul de apă și energie, în funcție de încărcătură, încă din primul minut.

Așadar, nu uita: îngrijește-ți corect outfiturile preferate, pentru a te bucura de ele și de natură cât mai mult timp!

Foto: PR

Related Posts

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…

Naomi Osaka promovează noua colecție de genți Louis Vuitton

Casa de modă de lux prezintă o nouă colecție de genți Twist pentru această vară, având-o ca ambasador…

Concursul Miss Universe își schimbă regulile și devine mai permisiv

Pentru prima dată în istoria sa de 70 de ani, competiția Miss Universe își schimbă regulile și devine…

5 motive pentru care abia așteptăm să-l vedem pe Paolo Nutini la festivalul Fall in Love

Aflat la cea de-a doua ediție, festivalul Fall in Love îl aduce în premieră pe Paolo Nutini în…

Jane Fonda lansează o colecție de haine sport și își împărtășește filosofia de viață la 84 de ani

La 84 de ani, Jane Fonda nu dă semne că ar vrea să se retragă din lumina reflectoarelor…

Serena Williams se retrage din tenis. Ce planuri are campioana

După o carieră sportivă impresionantă de 25 de ani, Serena Williams, una dintre cele mai bune jucătoare de…

Tot ce trebuie să știi înainte să ajungi la Summer Well 2022

Mai sunt doar câteva zile până la Summer Well. La doar 30 de minute distanță de București, peste…