Monica Cismaru ∙ February 21, 2020 ∙ 3 min read

Festivalul Internațional de Film de la Berlin

 

Actrițele Alexandra Maria Lara și Maria Dragus și regizorul Radu Jude participă la Festivalul Internațional de Film de la Berlin, care are loc între 20 februarie – 1 martie 2020. 

Festivalul Internațional de Film de la Berlin este unul dintre cele mai importante competiții cinematografice din lume, iar anul acesta, regizorul român Radu Jude participă la Festival cu trei producții, dintre care două intră în competiție. Este vorba despre ”Tipografic Majuscul” şi “Ieşirea trenurilor din gară”, care vor avea premiera internaţională în secţiunea Forum a festivalului, în timp ce un al treilea proiect cinematografic, lungmetrajul “Somnambulii”, va fi încadrat în secțiunea Co-Production Market, una dintre cele mai importante pieţe de proiecte cinematografice ce reuneşte producători, agenţi de vânzări, distribuitori şi finanţatori din întreaga lume.

Radu Jude este un veteran al festivalului Internațional de Film de la Berlin, unde a câștigat în 2015 Ursul de Argint pentru Cel mai bun regizor, pentru producția ”Aferim!”.

Pe lângă Jude, au mai defilat pe covorul roșu la ceremonia de deschidere a Berlinalei actrițele de origine română Alexandra Maria Lara și Maria Dragus, care s-au remarcat în producții internaționale de succes.

Alexandra Maria Lara (41 de ani), născută Alexandra Plătăreanu, s-a mutat cu părinții din România în Germania pe când avea patru ani. A urmat școala de actorie și și-a construit o carieră artistică de succes. Alexandra a dat lovitura în 2004, când a jucat în filmul nominalizat la Oscar pentru Cea mai bună producție străină, Downfall (Der Untergang), o coproducție germano-italiano-austriacă  în care se prezintă ultimele douăsprezece zile din viața lui Adolf Hitler în buncărul din Berlin și a Germaniei Naziste din 1945. Alexandra Maria Lara a interpretat rolul lui Traudl Junge, secretara lui Hitler.

alexandra maria lara

Alexandra Maria Lara 

Maria Dragus (26 de ani), originară din Galați, este o altă actriță de origine română care a cunoscut succesul peste hotare și nu numai. Maria Dragus s-a mutat în Germania de mică, alături de părinții ei, și a urmat de timpuriu o carieră artistică. Ea a jucat și în producția românească de succes regizată de Cristian Mungiu, Bacalaureat (2016), alături de Adrian Titieni, Lia Bugnar sau de Vlad Ivanov.

maria dragus

Maria Dragus

Actrița s-a remarcat în producția The White Ribbon (2009), a lui Michael Haneke, cu care acesta a câștigat premiul Palme D’Or, mai multe nominalizări la Oscar și multiple premii la diverse alte festivaluri internaționale de film.

Maria Dragus a mai jucat și în producția Mary Queen of Scots, din 2018, în rolul uneia dintre doamnele de onoare ale Reginei. Actrița româncă a primit în 2014 premiul Shooting Stars la Berlinală.

berlinala 2020

Berenice Bejo 

Lena Meyer-Landrut

berlinala 2020

Jeremy Irons

Sigourney Weaver

 

margaret qualley

Margaret Qualley 

 

Cea de-a 70-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin are loc între 20 și 1 martie 2020, iar evenimentul a fost deschis de producția canadiano-irlandeză My Salinger Year, în care joacă Sigourney Weaver, Margaret Qualley și Douglas Booth.

Președintele juriului intrenațional este actorul englez Jeremy Irons, iar dintre jurați mai fac parte actori, jurnaliști și scenariști.

Foto: Hepta

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…