Această toamnă se anunță a fi una plină de evenimente, iar acest lucru ne bucură. Iată câteva festivaluri de joacă, lectură și distracție cât cuprinde atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari.

Editura DPH organizează Festivalul de joacă și lectură: 10 ore de povești, teatru și surprize pentru cititori mici și mari

Peste 2.000 de titluri cu reduceri de 40-70%, 10 ore de povești, teatru și momente de joacă – sunt surprizele primului Festival de joacă și lectură organizat online pe 18 septembrie de Didactica Publishing House, pentru a marca începutul noului an școlar. La eveniment sunt invitați să participe copii și părinți, bunici și cadre didactice, mai ales că ziua va fi marcată de concursuri speciale.

Festivalul va debuta cu un moment de poveste alături de Ioana Chicet Macoveiciuc – Prințesa Urbană – autoarea îndrăgitei serii care îi are ca protagoniști pe Ema și Eric. Ziua va continua cu numeroase momente similare, care îi vor aduce mai aproape de cititori pe autorii români, printre care Adriana Mitu, Lavinia Trifan, prof. univ. dr. Ion-Ovidiu Pânișoară, Simona Epure și alții.

De asemenea, alături de cititori vor fi actorii Teatrelor Ion Creangă, Excelsior și Teatrul de Păpuși Prichindel din Alba Iulia, parteneri ai evenimentului, care vor pune în scenă poveștile preferate ale celor mici, dar și echipa BluPary împreună cu Profesoara Știe-Tot și dr. Buclă, care pun la cale experimente felurite și momente-surpriză.

Ne-am dorit să marcăm începutul noului an școlar într-un mod inedit, prin intermediul unui eveniment dedicat copiilor și lecturii. Chiar dacă actualul context încă nu ne oferă libertatea de a organiza evenimente așa cum o făceam înainte de pandemie, ne dorim să oferim copiilor, părinților și cadrelor didactice o interacțiune specială, similară cu cea a evenimentelor offline, a precizat Florentina Ion, CEO și fondator Didactica Publishing House.

Arta cu și pentru copii la Art Safari Kids 2021

Toamna aduce mere în panere și arta pe gustul și înțelesul copiilor. Pentru că, cei mici și mari sunt așteptați să se bucure de artă între 16 și 26 septembrie la Art Safari Kids.

Ateliere de creație diverse, tururi ghidate special gândite pentru copii, dar mai ales artă adevărată. Copiii sunt așteptați la cea de-a VIII-a ediție a Pavilionului de Artă București, aflată sub patronajul Ministerului Culturii, care va avea loc în perioada 16-26 septembrie la Palatul Dacia-România și la Arcub Hanul Gabroveni

“Art Safari Kids este un program educațional unic în România. Dorința noastră a fost ca, de la primele ediții să construim un eveniment creativ și interactiv pentru copii.

Am ales să lăsăm arta să îi seducă. Începem să îi plimbăm prin expoziție, pe trasee speciale și bine semnalizate, respectând toate normele sanitate și de distanțare fizică. Apoi, le explicăm drăguț și pe limba lor, secretele și mesajele operelor, le arătăm artă adevărată. Și iată că reușim să îi convingem că arta este distractivă. An de an, primim aprecieri din partea părinților și copiilor, dar și din partea profesorilor și a școlilor, iar asta ne onorează și ne bucură, ne arată că am pornit pe calea cea bună” crede Ioana Ciocan, Director General al Pavilionului de Artă București – Art Safari.

Între 16 și 26 septembrie, copiii vor putea face cursuri de desen în tehnica manga, vor putea învăța tehnica maestrului Piliuță, vor picta asemenea lui Picasso pe pânză, vor face portrete în cărbune, vor picta pe sticlă și câte și mai câte. Și anul acesta, activitățile propuse de echipa Art Safari țin cont de normele sanitare în vigoare. Distanțarea fizică se va asigura în toate încăperile cursurilor. Mesele și scaunele vor fi marcate pentru a asigura distanța fizică recomandată între copii, apoi dezinfectate. Încă un detaliu important: toate materialele necesare pentru fiecare activitate artistică vor fi asigurate individual.

10 zile cu 10 activități creative destinate micilor vizitatori de la Art Safari Kids: Învață să îți faci autoportetul, Pictură pe sticlă, Modelează și distrează-te cu lut, Fii un mic PICASSO, Un tricou unic, personalizat chiar de tine, O viitoare carieră? Design vestimentar, Peisaje în acuarelă, Creativitate în familie – pictură pe teniși, Pictează în stilul artiștilor de la Art Safari 2021, Animale pentru toate gusturile

Art Safari Kids se adresează tuturor copiilor cu vârste între 3 și 12 ani și își propune să îi încurajeze pe cei mici să aprecieze arta, să interacționeze cât mai des cu aceasta și să îi învețe într-un mod și cadru interactiv despre forme, culori, texturi, natură și marii artiști români.

Înscrierea prealabilă la ateliere este obligatorie și se poate face pe mail, la adresa kids@artsafari.ro. Tururile ghidate sunt gratuite și chiar încurajăm școlile să participe la aceste tururi.

 FestiKids își deschide porțile pe 25 septembrie!

Bibi&Antonio Pican, Galeria Bum Bum, momente de magie și iluzionism, ateliere pentru copii, street food, personajele preferate ale copiilor din desene animate dar și un T-REX Parc cu dinozauri în mărime naturală, toate vă așteaptă cu mic cu mare la FestiKids, pe Insula de pe Lacul Fundeni, locație cunoscută și pentru Family Fest Island.

Nu ratați cea mai tare întâlnire de poveste, pentru că totul va fi ca în basme, iar dacă sunteți în căutarea unui loc în care să vă distrați copiii, atunci FestiKids are toate ingredientele necesare pentru a petrece o zi perfectă pe data de 25 septembrie alături de cei mai răsfățați membri ai familiei!

Pe 25-26 septembrie, intre orele 10.00-22.00 vă puteți relaxa la FestiKids! Totodată, Grand Opening T-REX Parc vă așteaptă pe Insula de pe Lacul Fundeni, un parc cu 26 de dinozauri animatronici reproduși în mărime naturală, o adevărată atracție pentru cei mici, dar și pentru cei mari, care își pot petrece timpul în aer liber înconjurați de dinozauri!

FestiKids-Family Fest Island este un festival pentru toată familia! Evenimentul este organizat de Sprint Music iar biletele se pot achiziționa de pe iabilet.ro

 

PLUS:

A fost lansat proiectul „Anca știe” – cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică.

Sistemul Național de Reciclare a Bateriilor (SNRB) a lansat miercuri, 15 septembrie, cel mai nou program de învățare interactivă, axat pe schimbări climatice și eficiență energetică, „Anca știe”. Evenimentul de lansare a avut loc la The Pool Clubul Diplomatic din București, în prezența mai multor reprezentanți ai presei, ai ONG-urilor de profil și a secretarului de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sorin Ion.

Problematica încălzirii globale, conturată ca o consecință directă a poluării excesive si a exploatarii necontrolate a resurselor planetei, este în prezent o amenințare reală și un subiect intens dezbătut în plan internațional. Cu toate acestea, protejarea mediului și a planetei nu a fost încă introdusă ca obiect de studiu de sine stătător  în aria curriculară din învățământul românesc. În plus, în privința colectării selective, si a reciclării bateriilor, România este mult în urma altor state europene, una dintre cauze fiind gradul insuficient de  informare a populației, care, într-un procent foarte ridicat, continuă să arunce resturile menajere laolaltă cu bateriile sau alte materiale reciclabile. Pentru a diminua acest fenomen distructiv, Asociația SNRB a organizat miercuri Play Evening at the Pool by SNRB, un eveniment destinat deopotrivă adulților și copiilor, în cadrul căruia a oferit informații utile, în mod interactiv și aplicat, pe înțelesul tuturor.

Sub deviza „Haideți să vedem împreună ce putem face în era digitală altfel decât digital!”, organizatorii au realizat o serie de acțiuni distractive cu caracter informativ, între care Bike Cinema, Twister, Monopoly, Roata Norocului, deosebit de apreciate de participanți.

Una dintre atracțiile evenimentului a fost Alternaship, o navă spațială condusă prin sunete, astfel încât „astronautul” de la bord putea deveni un compozitor care plonja într-o galaxie plină cu informații și soluții de regenerare. Alternaship face parte din programul interactiv de învățare şi are ca scop explicarea noțiunilor de schimbări climatice, reciclare și a utilizării excesive a resurselor, prin intermediul unei călătorii printr-o galaxie alternativă în care copiii pot vedea efectele impactului lipsei de responsabilitate față de mediu asupra unor planete utopice.

Cel mai important moment al serii a fost lansarea site-ului www.ancastie.ro, cel mai nou portal din România pe care oricine poate adresa întrebări și poate primi răspunsuri despre tot ce înseamnă reciclare, mediu și protejarea acestuia. Site-ul este o interfață interactivă pe care oamenii o pot folosi pentru a se informa corespunzător și a primi orice informații de la Anca, un personaj care deține toate răspunsurile.

De altfel, „Anca știe” este un proiect mai amplu, inițiat de SNRB, care presupune și o serie de deplasări în țară cu scopul de a informa copiii din școlile primare și generale, cu privire la necesitatea stringentă de a acționa în favoarea protejării mediului. Astfel, în luna octombrie, va avea loc o caravană educațională în localități precum Râmnicu Vâlcea, Turda, Zalău, Alba Iulia. În colaborare cu școlile și primăriile din orașele menționate, vor fi organizate evenimente similare cu cel de miercuri, de la The Pool Clubul Diplomatic, ceea ce le va oferi și copiilor din alte zone ale țării șansa de a înțelege fenomenul degradării mediului și necesitatea intervenției personale în stoparea sau reducerea impactului acestuia.

Related Posts