A List Magazine ∙ April 29, 2022 ∙ 4 min read
Artista Irina Neacșu organizează un Retreat de Artă Botanică la Viscri 125

Câștigătoare a unei medalii silver-gilt în cadrul RHS Botanical Art & Photography Show 2022, artista Irina Neacșu organizează împreună cu Viscri 125 cea de-a doua ediție a Retreat-ului de Artă Botanică. Destinat iubitorilor de natură și artă, evenimentul va avea loc în perioada 12-15 mai 2022 la Viscri 125 – Bunești, Brașov.

Evenimentul adună anual pasionați de desen și pictură, oferind în același timp și celor neinițiați oportunitatea de a descoperi arta botanică. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor exersa tehnici de crochiu și acuarelă, studii cromatice, aplicarea straturilor de culoare și redarea volumelor.

retreat arta botanica viscri 125

Este primul workshop organizat de Irina Neacșu de la întoarcerea din Marea Britanie, de la evenimentul organizat Royal Horticultural Society și Saatchi Gallery în luna aprilie.

„Dacă lucrările prezentate în cadrul RHS au explorat legătura ciclică dintre fauna și flora Transilvaniei, laitmotivul fiind fructele rămase pe crenguțele plantelor în sezonul rece, care oferă hrană păsărilor și animalelor, în timpul retreat-ului de la Viscri ne vom concentra atenția pe natura în floare.”, afirmă Irina Neacșu.

Toate activitățile creative din cadrul acestui retreat au ca scop reconectarea cu natura, pornind de la studiul și ilustrația botanică.

„E fascinantă natura în luna mai în Viscri, cu dealurile dimprejur pline de parfum și de culoare: de la cimbrișor, orhidee și iriși sălbatici, la crânguri cu salcâmi înfloriți. Cu siguranță poți găsi inspirație la fiecare pas, ne-au demonstrat-o artiști din întreaga lume care ne-au trecut pragul în cei 10 ani de la deschiderea pensiunii”, a declarat Raluca Grigore, Viscri 125.

Pentru înscrieri și mai multe detalii: contact@cembraartschool.com

Despre Viscri 125

Situată în inima Transilvaniei, în satul Viscri, pensiunea Viscri 125 oferă vizitatorilor săi o oază de liniște și relaxare în case săseşti tradiţionale. Camerele restaurate cu grijă şi respect faţă de istorie oferă în acelaşi timp tot confortul modern. Potrivit Patrimoniului Mondial UNESCO, Viscri este unul dintre puținele vestigii rămase lumii care oferă experiența satului tradițional cu biserici fortificate.

Despre Irina Neacșu

Irina Neacșu este designer și artist botanic ASBA. Portofoliul ei include proiecte variate, de la pictură și grafică, la cursuri de artă, artă aplicată și design interior. În pictură și grafică, fascinația ei pentru subiectele botanice devine tema principală, pe care o poartă prin tehnici diferite de la clasic la abstract. Lucrările ei se axează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și pe ilustrarea efemerității și mortalității lor. Picturile naturaliste și observarea intensă conduc lucrările Irinei prin expresii diferite: ilustrație botanică clasică, tuș și grafică, pictură în ulei în stil abstract și clasic. www.irinaneacsu.com

Despre Școala de Artă Botanică și Design Cembra

Școala de Artă Botanică și Design Cembra este un proiect inițiat de Irina Neacșu, membru al American Society of Botanical Artists și președinte al Romanian Society of Botanical Artists.

Arta botanică și iubirea pentru natură definesc profilul creativ al Școlii Cembra, nefiind însă limitat la mimetism sau reprezentări științifice. Cursanții școlii sunt încurajați să urmeze diferite trasee de stilizare și evoluție, în funcție de domeniul artistic preferat.

Related Posts

Vacanțele celebrităților: unde au fost, deja, vara asta?

Unde au fugit pentru o minivacanță, până acum, vedetele de la Hollywood? Răspunsul este: în Europa. Aflate de…

Harta plajelor ”de brand”- de la Dior, în Taormina, la Dolce&Gabbana, în Saint Tropez

Marile casa de modă și-au adjudecat locuri pe plajele de la Mare Mediterană, pe care le-au transformat în…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Lituania, cel mai fericit loc din lume pentru cei sub vârsta de 30 de ani

Conform clasamentului realizat de World Happiness Report 2024, Lituania, cu capitala la Vilnius și cu o populație de…

Art Encounters a adus la Timișoara prima expoziție amplă Marius Bercea 

Marius Bercea: This Side of Paradise este expoziția pe care trebuie să o vezi vara aceasta. Deschisă între…

Stațiunea Sf. Constantin și Elena – destinația ta pentru sănătate și relaxare

Șapte izvoare minerale vindecătoare. Peste 100 de ani de tradiții în terapia balneo și marină. Centre spa și…

Tunisia, giuvaerul Africii de Nord- Jurnal de călătorie

Tunisia este cea mai atractivă destinație a acestui sezon și spun asta din experiență, pentru că, timp de…

Topul capitalelor europene – Cele mai recomandate destinații de vizitat în 2024

Industria turismului s-a chinuit anul trecut să recupereze trecut pierderile înregistrate din cauza pandemei, iar 2024 e anul…

Cele mai frumoase insule din Europa

În căutarea liniștii, a relaxării, a peisajelor paradisiace și a plajelor îmbietoare, îți prezentăm un clasament al celor…

Călătorește în România!

Asta îți recomandă #AlistGirls. Primăvara aceasta, descoperă frumusețile României în cinci locuri de poveste – perfecte pentru orice…