A List Magazine ∙ April 29, 2022 ∙ 4 min read
Artista Irina Neacșu organizează un Retreat de Artă Botanică la Viscri 125

Câștigătoare a unei medalii silver-gilt în cadrul RHS Botanical Art & Photography Show 2022, artista Irina Neacșu organizează împreună cu Viscri 125 cea de-a doua ediție a Retreat-ului de Artă Botanică. Destinat iubitorilor de natură și artă, evenimentul va avea loc în perioada 12-15 mai 2022 la Viscri 125 – Bunești, Brașov.

Evenimentul adună anual pasionați de desen și pictură, oferind în același timp și celor neinițiați oportunitatea de a descoperi arta botanică. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor exersa tehnici de crochiu și acuarelă, studii cromatice, aplicarea straturilor de culoare și redarea volumelor.

retreat arta botanica viscri 125

Este primul workshop organizat de Irina Neacșu de la întoarcerea din Marea Britanie, de la evenimentul organizat Royal Horticultural Society și Saatchi Gallery în luna aprilie.

„Dacă lucrările prezentate în cadrul RHS au explorat legătura ciclică dintre fauna și flora Transilvaniei, laitmotivul fiind fructele rămase pe crenguțele plantelor în sezonul rece, care oferă hrană păsărilor și animalelor, în timpul retreat-ului de la Viscri ne vom concentra atenția pe natura în floare.”, afirmă Irina Neacșu.

Toate activitățile creative din cadrul acestui retreat au ca scop reconectarea cu natura, pornind de la studiul și ilustrația botanică.

„E fascinantă natura în luna mai în Viscri, cu dealurile dimprejur pline de parfum și de culoare: de la cimbrișor, orhidee și iriși sălbatici, la crânguri cu salcâmi înfloriți. Cu siguranță poți găsi inspirație la fiecare pas, ne-au demonstrat-o artiști din întreaga lume care ne-au trecut pragul în cei 10 ani de la deschiderea pensiunii”, a declarat Raluca Grigore, Viscri 125.

Pentru înscrieri și mai multe detalii: contact@cembraartschool.com

Despre Viscri 125

Situată în inima Transilvaniei, în satul Viscri, pensiunea Viscri 125 oferă vizitatorilor săi o oază de liniște și relaxare în case săseşti tradiţionale. Camerele restaurate cu grijă şi respect faţă de istorie oferă în acelaşi timp tot confortul modern. Potrivit Patrimoniului Mondial UNESCO, Viscri este unul dintre puținele vestigii rămase lumii care oferă experiența satului tradițional cu biserici fortificate.

Despre Irina Neacșu

Irina Neacșu este designer și artist botanic ASBA. Portofoliul ei include proiecte variate, de la pictură și grafică, la cursuri de artă, artă aplicată și design interior. În pictură și grafică, fascinația ei pentru subiectele botanice devine tema principală, pe care o poartă prin tehnici diferite de la clasic la abstract. Lucrările ei se axează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și pe ilustrarea efemerității și mortalității lor. Picturile naturaliste și observarea intensă conduc lucrările Irinei prin expresii diferite: ilustrație botanică clasică, tuș și grafică, pictură în ulei în stil abstract și clasic. www.irinaneacsu.com

Despre Școala de Artă Botanică și Design Cembra

Școala de Artă Botanică și Design Cembra este un proiect inițiat de Irina Neacșu, membru al American Society of Botanical Artists și președinte al Romanian Society of Botanical Artists.

Arta botanică și iubirea pentru natură definesc profilul creativ al Școlii Cembra, nefiind însă limitat la mimetism sau reprezentări științifice. Cursanții școlii sunt încurajați să urmeze diferite trasee de stilizare și evoluție, în funcție de domeniul artistic preferat.

Related Posts

Când Asul din mânecă le aparține femeilor în jocul de poker

De Roxana Popescu Uniți de pasiunea pentru poker și determinarea de a câștiga, într-o încăpere în care presiunea…

Jurnal de călătorie – Barcelona, o perlă turistică plină de glitz & glam

Sunt zeci de motive pentru care Barcelona ar trebui să se afle pe lista destinațiilor pe care să…

Unde să-ți petreci vacanța în funcție de zodie

Am intrat în ultima luna de vară, luna concediilor, a vacanțelor îndelung planificate. Dacă încă nu ți-ai ales…

Casa Prințului de Wales din Viscri, deschisă acum pentru vizitatori

Casa Prințului de Wales din Viscri este acum deschisă publicului. Proprietatea tradițională săsească din satul Viscri,  parte din…

Cinci obiective pe care nu trebuie să le ratezi dacă pleci în Ibiza, în afară de cluburi

Ibiza mai este cunoscută și ca White Island- Insula Albă, și este una dintre cele mai apreciate destinații…

Vacanța perfectă alături de familia ta pe litoralul românesc

Cine ar fi crezut că vara trece atât de repede și că a mai rămas aproximativ o lună…

Iată care sunt cele mai frumoase plaje din Italia

Suntem în plină perioadă de concedii și, dacă încă nu te-ai hotărât către ce destinație să te îndrepți,…

5 secrete bine păzite legate de Turnul Eiffel

Este sezonul vacanțelor, al concediilor și poate Parisul se află pe lista destinațiilor tale din această vară. Turnul…

4 destinații perfecte pentru vacanță

Se spune că apa, fie ea râu, lac sau ocean – are capacitatea de a ne calma, de…

Idyllic Aegean: 7 zile pe uscat, 7 nopți pe mare

Croaziera este o experiență pe care trebuie să o trăiești măcar o dată în viață și asta o…