A List Magazine ∙ April 29, 2022 ∙ 4 min read
Artista Irina Neacșu organizează un Retreat de Artă Botanică la Viscri 125

Câștigătoare a unei medalii silver-gilt în cadrul RHS Botanical Art & Photography Show 2022, artista Irina Neacșu organizează împreună cu Viscri 125 cea de-a doua ediție a Retreat-ului de Artă Botanică. Destinat iubitorilor de natură și artă, evenimentul va avea loc în perioada 12-15 mai 2022 la Viscri 125 – Bunești, Brașov.

Evenimentul adună anual pasionați de desen și pictură, oferind în același timp și celor neinițiați oportunitatea de a descoperi arta botanică. Pe parcursul celor trei zile, participanții vor exersa tehnici de crochiu și acuarelă, studii cromatice, aplicarea straturilor de culoare și redarea volumelor.

retreat arta botanica viscri 125

Este primul workshop organizat de Irina Neacșu de la întoarcerea din Marea Britanie, de la evenimentul organizat Royal Horticultural Society și Saatchi Gallery în luna aprilie.

„Dacă lucrările prezentate în cadrul RHS au explorat legătura ciclică dintre fauna și flora Transilvaniei, laitmotivul fiind fructele rămase pe crenguțele plantelor în sezonul rece, care oferă hrană păsărilor și animalelor, în timpul retreat-ului de la Viscri ne vom concentra atenția pe natura în floare.”, afirmă Irina Neacșu.

Toate activitățile creative din cadrul acestui retreat au ca scop reconectarea cu natura, pornind de la studiul și ilustrația botanică.

„E fascinantă natura în luna mai în Viscri, cu dealurile dimprejur pline de parfum și de culoare: de la cimbrișor, orhidee și iriși sălbatici, la crânguri cu salcâmi înfloriți. Cu siguranță poți găsi inspirație la fiecare pas, ne-au demonstrat-o artiști din întreaga lume care ne-au trecut pragul în cei 10 ani de la deschiderea pensiunii”, a declarat Raluca Grigore, Viscri 125.

Pentru înscrieri și mai multe detalii: contact@cembraartschool.com

Despre Viscri 125

Situată în inima Transilvaniei, în satul Viscri, pensiunea Viscri 125 oferă vizitatorilor săi o oază de liniște și relaxare în case săseşti tradiţionale. Camerele restaurate cu grijă şi respect faţă de istorie oferă în acelaşi timp tot confortul modern. Potrivit Patrimoniului Mondial UNESCO, Viscri este unul dintre puținele vestigii rămase lumii care oferă experiența satului tradițional cu biserici fortificate.

Despre Irina Neacșu

Irina Neacșu este designer și artist botanic ASBA. Portofoliul ei include proiecte variate, de la pictură și grafică, la cursuri de artă, artă aplicată și design interior. În pictură și grafică, fascinația ei pentru subiectele botanice devine tema principală, pe care o poartă prin tehnici diferite de la clasic la abstract. Lucrările ei se axează atât pe portretizarea frumuseții florilor, cât și pe ilustrarea efemerității și mortalității lor. Picturile naturaliste și observarea intensă conduc lucrările Irinei prin expresii diferite: ilustrație botanică clasică, tuș și grafică, pictură în ulei în stil abstract și clasic. www.irinaneacsu.com

Despre Școala de Artă Botanică și Design Cembra

Școala de Artă Botanică și Design Cembra este un proiect inițiat de Irina Neacșu, membru al American Society of Botanical Artists și președinte al Romanian Society of Botanical Artists.

Arta botanică și iubirea pentru natură definesc profilul creativ al Școlii Cembra, nefiind însă limitat la mimetism sau reprezentări științifice. Cursanții școlii sunt încurajați să urmeze diferite trasee de stilizare și evoluție, în funcție de domeniul artistic preferat.

Related Posts

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

5 obiective pe care nu trebuie să le ratezi în Timișoara, Capitala Culturală Europeană 2023

Timișoara este Capitala Culturală Europeană 2023 și își așteaptă vizitatorii cu o mulțime de expoziții și evenimente de…

Jurnal de călătorie – cultură și istorie în inima Turciei

De Roxana Popescu Cu câteva zile în urmă, la invitația GoTürkiye, am pornit într-o călătorie captivantă prin unele…

Louis Vuitton lansează o carte de călătorie despre Tahiti

Tahiti, cea mai mare insulă din Polinezia Franceză, este vedeta cărții de călătorii lansată de casa de modă…

Elicoptere transformate în spații de cazare de lux

O stațiune de vacanță de lux în regim glamping urmează să se deschisă în curând în California, folosind…

Turist în România: 7 case cu arhitectură și povești deosebite

„Casele care nu se văd se uită”. Așa că vă invit să privim câteva case cu arhitectură și…

Vacanță în Kos: locuri de neratat pe insula lui Hipocrate

Când am ales insula Kos pentru vacanța de vară, trebuie să recunosc că nu știam prea multe despre…

Barbiecore Travel: Cele mai roz destinații ale verii

Viața e roz și roz este lumea toată! În spiritul Barbiecore, care a cuprins întreaga lume odată cu…

3 motive să petreci câteva zile la un hotel SPA 

  Îmi place să descopăr locuri noi, să testesc gusturi surprinzătoare, să întâlnesc tot felul de oameni, de…

Prin Europa: destinații de vacanță pentru familiile cu copii și animale de companie

În timp ce pentru unii oameni, vacanța înseamnă să plece departe de casă și de toate obligațiile de…