Monica Cismaru ∙ May 29, 2023 ∙ 4 min read

O croazieră este una dintre cele mai frumoase modalități de a-ți petrece o vacanță. Ai ocazia să vizitezi o mulțime de locuri noi și să trăiești o experiență de neuitat la bordul unui vas, navigând pe cele mai frumoase mări și oceane ale lumii. Vasul de croazieră este un micro-univers cu reguli de sine stătătoare și cu reguli bine stabilite care. Dacă sunt respectate, îți transformă concediul într-unul de neuitat.

Alist Magazine te invită într-o vacanță exclusivistă, unde vei avea parte de o experiență unică! Pe parcursul a 8 zile de vacanță, petrecute la bordul Celebrity Edge, vei naviga în cele mai frumoase orașe: Barcelona, Valencia, Ibiza, Portofino, Ajaccio (Corsica), Florenza, Pisa, Roma, alături de echipa Alist Magazine și de Andreea Esca. Mai mult, vei avea parte de conferințe și work-shop-uri create special pentru tine de specialiști psihologi, astrologi și designeri cunoscuți.

Înscrieri: Constanta Zurini, World Travel GSA 

constanta.zurini@rccl.ro. Phone no.: 0314035062 / 0757.029.888

DETALII AICIhttps://rccl.ro/alist-at-sea-exclusive-experience-celebrity-edge/

ATENTIE! Locuri limitate!

Iată ce să ai în vedere când te îmbarci pe un vas de croazieră, dacă e prima dată când alegi o astfel de modalitate de petrecere a unui concediu.

croaziera

Nu arunca nimic peste bord

Aceasta este regula nr 1 când te îmbarci pe un vas de croazieră. Poate fi extrem de periculos, mai ales dacă e vorba de o țigară, care poate fi purtat de vânt tot pe punte și să declanșeze un incendiu. Aruncatul peste bord al diverselor obiecte poate fi un motiv de a fi exclus de pe vas ca pasager în primul port. Nu arunca lucruri peste bord pentru că astfel poluezi apele. În plus, nu ai voie să pui lucruri la uscat pe balcon, pentru că acestea pot fi luate de vânt și aruncate în mare.

croaziera

Nu ocupa în avans șezlonguri la piscină

Nu e indicat să mergi la piscină cu noaptea în cap și să-ți pui prosopul pe șezlongul ales, iar apoi să pleci și să revii. Vasul are locuri limitate și nu e corect să ocupi un șezlong și să pleci. Aici funcționează regula primul venit, primul servit.

Nu asculta muzică cu volumul dat tare pe balcon

Dacă ai ocupat o cabină cu balcon, asta nu înseamnă că poți face orice dorești. Ai grijă să nu deranjezi ceilalți pasageri din vecinătate cu muzica dată tare sau să ridici vocea. Soluția ar fi să apelezi la căști în care să asculți ce vrei, când vrei, la ce volum vrei.

Respectă programul de îmbarcare după fiecare oprire într-un port

La fiecare acostare într-un port, vei fi anunțat în legătură cu programul de îmbarcare al tuturor pasagerilor. Atenție! A nu fi confundat cu programul de plecare. În fiecare zi vei fi primi programul și vei fi anunțat odată ce debarci. Vasul pleacă fără tine dacă ratezi îmbarcarea. E indicat să-ți setezi programul de revenire la vas chiar cu o oră înainte față de oră desemnată de îmbarcare.

croaziera

Nu fuma și nu vapa decât în locurile special amenajate

Fiecare vas are un loc desemnat în care se poate fuma, în toate celelalte locuri e interzis. Nici măcar pe balcon nu ai voie să fumezi. În unele vase de croazieră, e permis fumatul și în sălile de cazinou. Nu fuma în alte locuri decât cele special desemnate, chiar dacă ai impresia că nu te vede nimeni – sunt camere de supraveghere peste tot.

Nu uita să citești newsletterul zilnic al croazierei

Nu e indicat să treci cu vederea newsletterul zilnic al croazierei – aici afli tot programul zilei, cu ore de debarcare, îmbarcare și navigare, plus programele speciale, evenimente , activități, dress-code-uri etc, dar și info despre destinațiile vizitate.

Foto: Unsplash

Related Posts

Jurnal de călătorie: Ziua a VIII-a. Roma

Se spune că toate drumurile duc la Roma. Ei bine, tot la Roma se sfârșește și călătoria noastră…

Jurnal de vacanță: Ziua a VII- La Spezia, Pisa, Cinque Terre

Cu cât ne apropiem mai mult de finalul croazierei noastre pe mare, încep să apară regretele. A fost…

Jurnal de vacanță: Ziua a VI-a, Ajaccio (Corsica)

Se spune că ziua bună se cunoaște de dimineață. Ei bine cea de-a 6-a zi a experienței Alist…

Jurnal de vacanță: Ziua V – Portofino

În această zi frumoasă de septembrie, ne-am trezit cu un singur gând: să ne bucurăm de câteva ore…

Jurnal de vacanță: Ziua IV – Pe Mare

După impresiile frumoase cu care am rămas din Ibiza, ne îndreptăm pașii către o altă destinație pe care…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua III – Ibiza

Continuăm periplul Alist At Sea și ajungem în următoarea noastră destinație: Ibiza. Când spui Ibiza, gândul te duce…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Și am pornit în Alist At Sea…

Sunt Andreea Esca și mă bucur să vă am alături în această vacanță! De azi, pornim într-o călătorie…

Ritualul înfrumusețării la bordul unui vas de croazieră

O vacanță la bordul unui vas de croazieră este o ocazie unică de a vizita mai multe orașe…

5 obiective pe care nu trebuie să le ratezi în Timișoara, Capitala Culturală Europeană 2023

Timișoara este Capitala Culturală Europeană 2023 și își așteaptă vizitatorii cu o mulțime de expoziții și evenimente de…