Adriana Moscu ∙ December 22, 2021 ∙ 6 min read
Marisa Tomei

Mignionă, brunetă și focoasă dar, peste toate acestea, teribil de talentată, Marisa Tomei își ascunde cu grație vârsta. 

De curând, ea a declarat că, pentru că nu mai putea să țină secretul, i-a destăinuit terapeutului său finalul celei mai recente ecranizări din franciza Spider-Man, unde o interpretează pe May, mătușa lui Peter Parker (Tom Holland).

Dar iată care a fost traseul actriței câtigătoare de Oscar și câteva lucruri pe care poate că nu le știai despre ea:

Marisa Tomei s-a născut pe 4 decembrie 1964, în Brooklyn, New York, și este fiica Patriciei Adelaide „Addie” Tomei (numele de fată, Bianchi), profesoară de engleză, și a lui Gary A. Tomei, avocat. Ambii părinți au origini italiene și asta se vede cu ochiul liber în genele actriței. 

A absolvit liceul Edward R. Murrow în 1982. Fratele ei, Adam Tomei, și regizorul Darren Aronofsky au urmat și ei acest liceu. Apoi, a studiat un an la Universitatea din Boston.

Marisa a lucrat, pe vremuri, timp de șase săptămâni, ca chelneriță la restaurantul Tony Romas, înainte să înceapă cariera de actriță. De altfel, debutul ei în film s-a întâmplat în 1984, în comedia The Flamingo Kid, în care a interpretat-o ​​pe chelnerița Mandy și unde a avut o singură replică.

În 1986, Marisa a jucat în soap opera As the World Turns și în pimul sezon al sitcomului A Different World unde a jucat-o pe studenta Maggie Lauten. În acea perioadă, era colegă de platou, dar și de cameră, în viața reală, cu Lisa Bonet, căsătorită, în prezent, cu starul Jason Momoa. De altfel, Marisa Este nașa lui Zoë Kravitz, fiica lui Bonet cu muzicianul Lenny Kravitz. 

A debutat pe scenă în 1987, la vârsta de 22 de ani, cu spectacolul Daughters, în care a interpretat-o ​​pe Cetta. Rolul i-a adus recenzii excelente și Premiul Theatre World pentru debut remarcabil pe scenă.

A participat la audiția pentru rolul Dorothy Boyd din Jerry Maguire (1996), dar Renee Zellweger a fost mai convingătoare și a primit rolul. 

Marisa a fost luată în considerare și pentru rolul Honey Bunny din Pulp Fiction (1994), însă interpretarea i-a revenit, în cele din urmă, Amandei Plummer.

După un lung șir de roluri mărunte, Marisa Tomei a dat lovitura și a devenit cunoscută internațional cu interpretarea ei din comedia My Cousin Vinny din 1992, pentru care a primit laude din partea criticilor și un premiu Oscar pentru cea mai bună actriță în rol secundar. 

Vedeta a dezvăluit pentru Entertainment Tonight, înainte de ceremonia Oscarului din 1993, că se temea că se va împiedica pe trepte în drumul ei către scenă. Mai târziu, s-a dovedit că frica ei a devenit realitate.

După câștigarea Oscarului, Tomei a portretizat-o pe vedeta de film mut Mabel Normand, în filmul Chaplin, unde a jucat alături de iubitul ei de atunci, Robert Downey Jr.

Marisa a a făcut echipă cu actrițe indiene și pakistaneze pentru a interpreta spectacolul Monologurile vaginului pe o scenă din Bombay, cu ocazia celebrării zilei internaționale a femeii.

În anii 1990, Tomei a avut mai multe apariții la televizor. În 1996, s-a jucat pe ea însăși în sitcom-ul Seinfeld, în episodul The Cadillac. Aici, George Constanza încearcă să pună la cale o întâlnire cu Marisa printr-o prietenă a lui Elaine. Tomei a avut, de asemenea, o apariție și în faimoul desen animat The Simpsons, în rolul vedetei de cinema Sara Sloane, care se îndrăgostește de Ned Flanders.

Fostul membru al distribuției Saturday Night Live, Jay Mohr, a scris în cartea sa, Gasping for Airtime că, în calitate de gazdă invitată în octombrie 1994, Tomei a insistat ca o schiță propusă, „Bună dimineața, Brooklyn”, să nu fie folosită pentru că nu îi plăceau stereotipurile de care era plină. Spre neplăcerea producătorilor. 

În 2003, starul a apărut într-unul dintre cele mai de succes filme comerciale ale sale, Anger Management.

Într-un interviu, Lady Gaga a declarat că și-ar dori ca Tomei să o portretizeze într-un film biografic. Tomei a răspuns: „Am fost încântată când am auzit. O iubesc. Iubesc muzica ei. Și este o femeie minunată. Am fost emoționată. Este incredibil că îi place munca mea și că s-a gândit la mine”.

Este membră atât a Companiei de teatru Naked Angels a lui Fisher Stevens, cât și a Companiei de teatru Blue Light din New York City.

Marisa Tomei călătorește uneori folosind un pașaport italian, așa cum a admis la „The Daily Show”, deoarece are dublă cetățenie – americană și italiană.

Are un tatuaj pe piciorul drept, care înfățișează ochiul egiptean al lui Ra –un simbol al protecției, norocului și abundenței.

Între 2008 și 2012 a avut o relație cu actorul Logan Marshall-Green, care era cu doisprezece ani mai mic decât ea. Totuși, a declarat adesea că nu este o fană a instituției căsătoriei. 

Actrița se menține în formă practicând Yoga, Tai Chi și bellydance. 

Iar dacă îți imaginai că toată lumea a crescut uitându-se la Spider-Man sau citind benzi desenate pe temă, ei, bine, nu e cazul pentru Marisa Tomei. Ea a mers la audiții pentru rolul mătușii May fără să aibă habar despre personajul original. Și, chiar dacă mătușa May era o femeie în vârstă și artritică, aspectul mai tânăr al Marisei nu i-a speriat pe directorii de casting. Unul dintre co-producători a justificat alegerea actriței susținând că a vrut să-i dea lui Peter Parker sentimentul că May este un fel de soră mai mare, mai degrabă decât o mătușă banală. 

Foto: Hepta; Wikimedia Commons

Related Posts

Actrița Anne Heche a fost declarată decedată în mod oficial

Actrița Anne Heche, în vârstă de 53 de ani, se află în moarte cerebrală și, conform legilor din…

Frigărui picante la grătar. Recomandarea lui Chef Adi Hădean

Adrian Hădean ne propune să încercăm frigărui picante, servite în lipie de casă, cu sos de usturoi și…

Bucharest International Dance Film Festival la a VIII-a ediție: 8 – 11 septembrie 2022

În perioada 8 – 11 septembrie, Bucharest International Dance Film Festival (BIDFF) revine pentru a VIII-a ediție cu…

Johnny Depp devine Ludovic al XV-lea în producția ”Jeanne du Barry”

Johnny Depp (59 de ani) începe să-și revină încet și sigur după scandalul divorțului de Aber Heard din…

Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară) revine cu un nou film: Oameni de treabă/ Men of Deeds

Oameni de treabă/ Men of Deeds, al patrulea lungmetraj semnat de Paul Negoescu, are premiera mondială în cadrul…

Cu cine a înlocuit-o pe Shakira Gerard Piqué

La două luni de la despărțirea de Shakira (45 de ani), mama celor doi copii ai lor, fotbalistul…

Eva Longoria va interpreta rolul principal într-un nou serial

Eva Longoria revine într-un nou serial produs de Apple TV+, intitulat Land of Women, inspirat de romanul best-seller…

5 trucuri de care ar trebui să ținem seama pentru a fi în formă

Slăbește în mod sănătos, fără dietă, urmând câteva sfaturi recomandate de specialiștii din domeniu. Pe lângă mișcare în…

All White Party – A List Magazine, magie albă!

Revenim cu noi imagini de la cea de-a doua petrecere organizată de A List Magazine la Cluj-Napoca, în…

E scris în stele, zodia A List înseamnă distracție!

V-am mai spus și se poate observa și cu ochiul liber că ne place să ne distrăm alături…