Tort Macarons cu zmeură și mascarpone. Recomandarea lui Adrian Hădean

Untitled collage - 2022-05-13T135857.023

Chef adrian Hădean ne propune astăzi un desert mai special: un tort macarons cu zmeură proaspătă și cremă fină de mascarpone și ciocolată albă. Iată cum se pregătește! 

Ingrediente pentru tort Macarons cu zmeură și mascarpone
  • 260 g zahăr pudră
  • 280 g făină de migdale
  • 200 g albușuri de ou
  • 180 g zahăr fin
  • O linguriță de oțet
  • Un praf de sare
  • Colorant alimentar, pastă
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 g gem de zmeură
  • 500 g zmeură proaspătă
  • vanilie
  • 1 lime
Ingrediente pentru tort macarons cu zmeură și mascarpone
Mod de preparare:
Blaturile de macarons

Am separat cu atenție albușurile, pentru a nu avea deloc gălbenuș în vas și am cântărit cu un cântar electronic cantitatea necesară, în loc să folosesc un număr de ouă, pentru o precizie mai bună (știm ca ouăle pot avea dimensiuni foarte diferite). Le-am lăsat acoperite în frigider 24 de ore înainte să încep rețeta, pentru a se deshidrata puțin (acest mic detaliu a asigurat o spumă perfectă).

Următoarea zi, le-am adus la temperatura camerei, cam o oră. Am adăugat un praf de sare și o linguriță de oțet (ambele ingredient au contribuit la fermitatea spumei de ou) și le-am bătut spumă, în robotul de patiserie. Când au început să devină aerate, am adăugat zahăr, câte o lingură, permițând o omogenizare completă înainte de a adăuga lingura următoare. Tot în această etapă am și colorat albușurile, pentru o bună omogenizare a culorii. Am obținut o spumă fermă și consistentă, pe care nu mi-a fost teamă să o țin deasupra capului. 

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Untitled collage - 2022-05-13T135857.023

Chef adrian Hădean ne propune astăzi un desert mai special: un tort macarons cu zmeură proaspătă și cremă fină de mascarpone și ciocolată albă. Iată cum se pregătește! 

Ingrediente pentru tort Macarons cu zmeură și mascarpone
  • 260 g zahăr pudră
  • 280 g făină de migdale
  • 200 g albușuri de ou
  • 180 g zahăr fin
  • O linguriță de oțet
  • Un praf de sare
  • Colorant alimentar, pastă
  • 500 g mascarpone
  • 200 g ciocolată albă
  • 200 ml frișcă lichidă
  • 200 g gem de zmeură
  • 500 g zmeură proaspătă
  • vanilie
  • 1 lime
Ingrediente pentru tort macarons cu zmeură și mascarpone
Mod de preparare:
Blaturile de macarons

Am separat cu atenție albușurile, pentru a nu avea deloc gălbenuș în vas și am cântărit cu un cântar electronic cantitatea necesară, în loc să folosesc un număr de ouă, pentru o precizie mai bună (știm ca ouăle pot avea dimensiuni foarte diferite). Le-am lăsat acoperite în frigider 24 de ore înainte să încep rețeta, pentru a se deshidrata puțin (acest mic detaliu a asigurat o spumă perfectă).

Următoarea zi, le-am adus la temperatura camerei, cam o oră. Am adăugat un praf de sare și o linguriță de oțet (ambele ingredient au contribuit la fermitatea spumei de ou) și le-am bătut spumă, în robotul de patiserie. Când au început să devină aerate, am adăugat zahăr, câte o lingură, permițând o omogenizare completă înainte de a adăuga lingura următoare. Tot în această etapă am și colorat albușurile, pentru o bună omogenizare a culorii. Am obținut o spumă fermă și consistentă, pe care nu mi-a fost teamă să o țin deasupra capului. 

CITESTE CONTINUAREA RETETEI AICI!

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Vrei să fii în ritm cu AlistMagazine?

Pe aceeași temă