A List Magazine ∙ June 11, 2020 ∙ 2 min read

Există câteva alimente pe care trebuie să le incluzi frecvent în meniul tău, pentru a avea o imunitate bună și pentru a-ți ajuta organismul să funcționeze la cote maxime. Iată o listă a fructelor și legumelor care stimulează imunitatea și care merită consumate, mai ales vara!

Avocado

Avocado este cel mai sănătos fruct. Bogat în vitamine și microelemente care te mențin sănătoasă, s-a demonstrat că avocado scade riscul de infarct.

Spanac

Această legumă verde conține o cantitate enormă de luteină. Spanacul ajută la întărirea sistemului imunitar și a vederii, iar luteina joacă un rol major în ovulație și este recomandat mai ales femeilor care vor să devină mame.

Pepene

Pepenele conține 92% apă și ajută la menținerea greutății ideale. S-a demonstrat că alimentele care hidrateaza sunt benefice pentru organism și sunt  recomandate mai ales vara și în curele de slăbire. Pepenele este foarte bun și în scăderea tensiunii arteriale foarte crescute.

Roșii

Diferitele tipuri de roșii sunt minunate în lupta împotriva celulelor canceroase. Ele oferă corpului tău ingredientele necesare pentru îmbogățirea sîngelui. Fiecare persoană ar trebui să consume cel puțin o roșie mare pe săptămână.

Fructe de pădure

Este recomandat să consumăm fructele de pădure în sezonul estival, dar și cele congelate sunt o alternativă bună. Atenție însă! Atunci când fructele sunt gătite își pierd aproape toate proprietățile.

Cireșe

Aceste fructe minunate conțin doi antioxidanți puternici care luptă împotriva cancerului și a bolilor de inimă: quercetina si antocianina. Ciresele mai conțin, în mod natural, melatonina sau hormonul tinereții, care te ajută să ai un somn liniștit.

Vinete

Vinetele sunt bogate în fibre și antioxidanți și ajută la reducerea colesterolului. Tot ele protejează organismul împotriva bolilor de inima. Sunt sărace în calorii, dacă sunt consumate pe grătar sau la cuptor și recomandate în curele de slăbire.

Related Posts

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…

Începe TIFF.23!

Festivalul Internațional de Film Transilvania, cel mai important eveniment cinematografic din România, debutează vineri, 14 iunie, cu o…

Ce mesaj a transmis Coldplay, după două seri de concerte la București

Trupa Coldplay a susținut, pe Arena Națională din București, două concerte la care au participat aproximativ 100.000 de…

Tentacule de caracatiță cu cartofi copți. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Chef Adi Hădean ne propune o rețetă de vară, specială pentru iubitorii de fructe de mare. Pentru caracatiță: …

Simone Ashley (Bridgerton): „Kate își adoră căsnicia, îl adoră pe Anthony și este încântată de experiența vieții petrecute alături de el.‟

Netflix a lansat astăzi cea de-a doua parte din sezonul III din Bridgerton, iar lucrurile sunt acum mai…

Fiecare membru al formației Beatles va avea propriul său film biografic

The Beatles vor avea parte nu de unul, ci de patru filme biografice, câte unul dedicat fiecărui memebru…

Elton John își expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra

Elton John își va expune impresionanta colecție de fotografii la muzeul Victoria & Albert din Londra. Peste 300…

La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024

Avon România, în colaborare cu Asociația Anais, organizație dedicată promovării și apărării drepturilor femeilor, copiilor și tinerilor, lansează…