Alina Burlacu ∙ February 1, 2024 ∙ 2 min read

Meditația 12 în 12, băile de sunet, antrenamentele de forță sunt doar câteva dintre noile trenduri în wellness, din acest an. Trendurile de wellness se aliniează cu nevoile de echilibru și forță, dar și cu dorința de a fi sustenabili.

Meditația 12 în 12

Practicată corect, meditația ajută la găsirea unui echilibru emoțional, dar și fizic – prin meditație pot fi reglate bătăile inimii, se reduc anxietatea și depresia. Meditația stimulează sistemul nervos parasimpatic, care ajută corpul să se relaxeze și ajută și la reglarea digestiei.

Studii noi mai arată și că meditația ajută sistemul imunitar și este asociată cu modificări anatomice ale creierului, prevenind declinul.

Cum funcționează metoda de meditație „12 în 12”?

Există două abordări: fie 12 minute consecutive, fie 12 sesiuni de câte 60 de secunde.

Cum să faci 12 minute de meditație consecutive?

Începe cu două minute de meditație, săptămâna următoare mărește intervalul la trei minute și tot așa până ajungi la 12 minute. Pentru asta este esențial să găsești un loc unde nu ești distrasă.  

Cum să faci 60 de secunde de meditație în fiecare oră?

De exemplu, îți poți măsura ritmul cardiac. Pune degetele pe puls, închide ochii și sincronizează-ți respirația cu bătăile inimii.

Băile de sunet

Pentru sesiunile de baie de sunet este nevoie de o încăpere slab luminată, caldă și parfumată, unde te poți întinde și relaxa în sunetele unui gong (executate de un profesionist sau înregistrate). Aceste sunete pot fi o formă de meditație, de reechilibrare. Acest gen de instrumente sunt acordate la frecvențe specifice și stimulează undele cerebrale alfa, responsabile de latura creativă, și undele cerebrale theta, responsabile de capacitatea de învățare și memorare.

Antrenamentul de forță

Yoga și cardio sunt înlocuite de antrenamentele de forță, ca parte a unei rutine pentru sănătate. Antrenamentul de forță crește densitatea osoasă și menține sănătatea cardiovasculară, poate îmbunătăți somnul, susține bunăstarea mentală și fortifică musculatura.

Antrenamentele virtuale

În pandemie, am fost forțați să alegem antrenamentele realizate acasă și s-au creat premizele pentru antrenamentele virtuale. Flexibile, generoase cu timpul alocat, cu intimitatea și igiena personală, antrenamentele virtuale devin și mai interactive, și mai performante iar toate aceste motive plasează acest trend de wellness în lista scurtă, în 2024.

Foto: pexels.com

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…