Monica Cismaru ∙ December 3, 2022 ∙ 7 min read

Povestea Timian Chalet a început cu zece capre, pe care proprietarii, oameni gospodari și întreprinzători din Miercurea Ciuc, le-au luat să le crească pentru lapte, din care să facă brânză artizanală, pe care s-o consume în familie.

Cele zece capre au devenit apoi 120, li s-au adăugat și alte animale, care pasc fericite pe dealurile din împrejurimi, pline de cimbrișor, o plantă cu proprietăți tămăduitoare care a inspirat și numele locului. De la zece capre s-a ajuns la ceea ce se vede azi în imaginile alăturate, o pensiune șic, exclusivistă, organizată ca un retreat pentru oamenii care știu să aprecieze traiul bun, s-a ajuns la o fabrică de brânză făcută după rețeta franțuzească și la un concept cu totul și cu totul aparte, concentrat pe inducerea de bine în trupul și, mai ales, în suflet.

timian chalet

timian chalet

Timian Chalet este un spațiu nou, construit după cele mai înalte standarde, în care confortul primează. Design, intimitate, căldură și relaxare, dar și mâncare gustoasă, gătită în intregime în casă, cu produse direct de la sursă. Nimic nu e lăsat la voia întâmplării în aceasta oază de bine și de relaxare, care conține și un spa balinez, cu trei saune, cameră de relaxare și de masaj și de sport și jacuzzi.

timian chalet
timian chalet

Cine vine aici intră imediat în starea Timian, care înseamnă că lasă la granița proprietății toate grijile și apăsările și se lasă cufundat în farmecul locului, unde tot ceea ce are mai bun de oferit natura le este oferit ca o ofrandă neașteptată.

timian chalet

Timian Chalet are zece camere, cu 30 de locuri, al căror decor este inspirat din natură, fiecare amenajată într-un stil unic: Crâng, Zori de zi, Mineral, Mușchi, Con, Lichen. Frunziș, Rouă, Comoară și Timian. Pe lângă spațiile de dormit, se mai găsește un living spațios și un loc de luat masa cu un bar.

timian chalet

Am avut ocazia, timp de câteva zile, să gust din tot ceea ce înseamnă experiența Timian, de la cel mai odihnitor somn din camera Zori de zi, la mâncarea făcută în casă, gătită cu gust și cu dragoste, la spa-ul parfumat și binefăcător și până la împrejurimile sălbatice, pe care le-am explorat cu jeepurile, pe teren accidentat, o aventură de nedescris, care ne-a dat fiori (de plăcere) și ne-a făcut sângele să circule și mai vioi prin vene.

Ce poate fi mai plăcut decât, dupa un drum de câteva ore de la București, în cazul meu, să fii întâmpinat cu un păhărel de lichior din plante medicinale, care a fost numai bun pentru deschiderea apetitului? Ne-am așezat flămânzi, dar fericiți la masă, îmbiați de o aromă ce anunța cele mai delicioase bucate: gulaș și un pane de brânză de-a locului, dar și o prăjitură de casă, care ne-au potolit foamea și ne-au îndemnat apoi să ne întindem sătui la povești în jurul focului, afară, la încă un pahar de lichior și de vișinată, făcute în casă, de asemenea.

Seara a continuat cu o sesiune la spa și la jacuzzi și cu o cină delicioasă cu cea mai fragedă friptură. A doua zi, micul dejun a fost regesc, înnobilat de brânza producție de-a casei, la fel ca și celelalte preparate de carne, al căror gust am încercat să mi-l impregenz în memorie pentru totdeauna, ca un etalon pentru mai târziu.

Ziua a continuat cu o excursie pe dealurile din împrejurimi, unde adrenalina a fost cuvântul de ordine și am putut intra în farmecul zonei pe deplin. Harghita are multe de oferit, în orice sezon, și poate voi avea ocazia să vin din nou la iarnă aici, să testez pârtiile de schi. Încă o masă copioasă cu ciorba de ied ne-a așteptat, la fel ca și coastele de porc ce se topeau în gura și apoi iar la spa, unde am experimentat pentru prima dată o sesiune de relaxare cu sunete tibetane, în care m-am lăsat indusă într-o lume aflată la granița dintre reverie și realitate.

timian chalet

O saună binemeritată, înmiresmată cu plante parfumate și o imersiune in jacuzzi au facut parte din programul serii. Înca o masă cu delicatese ne-a așteptat și ne-am delectat cu câte o porție generoasă de măduvă de vită, pe care am cules-o direct din os, întinsă pe pâine prăjita, cu sare și piper, dar și cu un strop de pesto de pătunjel ne-a fermecat papilele gustative. Totul udat cu un pahar de vin și antrenat de veselia comesenilor.

Fabrica de brânză Timian

Nu m-aș mai fi lăsat dusă din universul Timian, clădit de viziunea sănătoasă a unor oameni care apreciază și respectă natura și care știu să ia ce e mai bun din ea și să-ți transfuzeze în simțiri o doză de bine. Asta am simțit, energia bună a locului și a oamenilor, care celebrează în fiecare zi și în fiecare secundă viața, din care ne-au oferit și nouă o bucățicp, numai bine cât să ne facă să ne dorim să revenim aici și să le spunem și altora ce ne-a fost dat săvedem, să gustăm și să simțim. Universul Timian.

Related Posts

Experiența Shakira: The Grammy Museum din Los Angeles îi dedică o expoziție celebrei artiste

The Grammy Museum din Los Angeles va inaugura o expoziție dedicată artistei de origine columbiană Shakira (45 de…

Marc Anthony s-a însurat cu o fostă concurentă Miss Universe

Marc Anthony (54 de ani), fostul soț al lui Jennifer Lopez și tatăl copiilor ei, s-a însurat în…

INNA prezintă videoclipul oficial „Yummy” feat. Dhurata Dora și Stefflon Don

INNA revine cu o nouă colaborare cu două artiste de top: Dhurata Dora și Stefflon Don și lansează…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica ne aduce horoscopul săptămânii 30 ianuarie- 5 februarie 2023. Iată ce ne rezervă astrele in…

Wedding Trends 2023. Ce se poartă și ce nu mai e la modă, cele mai frecvente greșeli, cele mai utile sfaturi. TOP 5 recomandări pentru miri!

Master floristul Nicu Bocancea, designerul Andreea Mărcuță, hair-stylist-ul Adrian Perjovschi impreuna cu echipa sa de beauty și wedding…

Obrăjori de vită cu sos de vin roșu și garnitură de piure de cartofi cu trufe și roșii uscate

Chef Valentin Costea este direct implicat în conceperea meniurilor din ofertele Le Château – Castelul din Inima Capitalei,…

7 seriale de tip reality pentru serile tale de relaxare

Sunt relaxante, amuzante și ușor de urmărit, numai bune de văzut în serile în care îți dorești un…

Me First, un proiect inedit

Dacă ar fi să te gândești la 3 lucruri de preț, lucruri pe care le poți investi în…

CLANUL revine cu sezonul 2, la PRO TV, din 19 februarie

După ce primul sezon din ”Clanul” s-a încheiat cu emoții și cu tensiune, sezonul doi revine în forță,…

Blake Lively, în adaptarea romanului celei mai de succes scriitoare americane, Colleen Hoover – It Ends With Us

Blake Lively și Justin Baldoni vor juca împreună în ecranizarea best-sellerului It Ends with Us, semnat de cea…