A List Magazine ∙ December 5, 2022 ∙ 2 min read

Cu toții așteptăm să vină zăpada, pentru a merge pe pârtiile de schi. Doctorul Vlad Predescu, specializat în traumatologie sportivă și protezare, vine cu câteva sfaturi bune de luat în seamă.

La început de iarnă, monitorii de schi ne recomandă să nu trecem direct la coborâri pe pârtie, fără să ne pregătim corpul pentru acest gen de activitate intensă. Iar antrenamentele trebuie să înceapă cu minim șase-opt săptămâni înainte de vacanța programată, pentru a fi siguri că organismul este pregătit pentru efort. Conform ortopedului Vlad Predescu, sunt câteva elemente esențiale atunci când vorbim despre antrenamentele care pregătesc perioada de schi. “În primul rând, creșterea și întărirea masei musculare, iar aici ne referim în special la categoriile de mușchi din zona inferioară a corpului nostru. Îmbunătățirea echilibrului este, de asemenea, importantă, mai ales cu exerciții care întăresc articulația genunchiului, cea mai intens folosită în sporturile de iarnă. Apoi, exercițiile cardio trebuie să se regăsească în antrenamentul uzual, întrucât optimizează nivelul de energie pe pârtie. Ele pot fi realizate prin alergare, bicicletă sau chiar urcatul scărilor pentru o perioadă de 20 până la 45 de minute.”

Accidentele la schi sau la snowboard au loc, de obicei, atunci când un mușchi sau un ligament este forțat să își depășească limitele în care este obișnuit. Acesta este momentul în care apar cele mai comune probleme ortopedice, și aici facem referire la rupturile de ligamente, la afecțiuni ale meniscului sau chiar la fracturi. Totuși, e bine să avem în vedere că mai sunt și alți factori care au o importanță mare atunci când vorbim de accidentele care au loc la pârtie, unele dintre ele fiind inevitabile, chiar și celor care respectă toate măsurile de prevenție și de pregătire. Însă mai este un alt aspect esențial: calitatea echipamentului și felul în care acesta este purtat. Mulți începători aleg să își închirieze echipamentul de la centrele de profil și, de foarte multe ori, și le pregătesc singuri, fără să solicite îndrumarea unui monitor de schi. “Pentru că nu au experiența necesară, mulți practicanți ai sporturilor de iarnă tind să își fixeze prea strâns legăturile. Asigurați-vă că toate elementele echipamentului corespund vârstei, greutăţii corporale şi, cel mai important, nivelului tehnic la care vă aflați.”, mai spune specialistul.

Related Posts

Melania Trump anunță publicarea cărții ei de memorii

Cartea de memorii, intitulată simplu ”Melania”, va conține detalii personale din viața autoarei, dar și fotografii de familie,…

Prelude to the Olympics- O pleiadă de vedete la petrecerea de dinaintea începerii JO2024 de la Paris

O mulțime de vedete de primă mână au fost invitate la petrecerea de avanpremieră a Jocurilor Olimpice de…

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București experți recunoscuți la nivel global

Ia-ți bilet la evenimentul de parenting al anului! Prima ediție a ParentED Fest aduce în premieră la București…

Smiley lansează „Cum te văd eu”, o declarație de adorație pentru femei, în numele bărbaților care le iubesc

Smiley lansează, în plin val de cosmetizare a realității pe rețelele de socializare, „Cum te văd eu”, o…

Rulouri de vinete cu nucă. Rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Aceste rulouri de vinete cu nucă vin ca răspuns la vara încinsă pe care o avem anul acesta….

Vezi ce cameră de hotel a cerut Lenny Kravitz pentru concertul de la UNTOLD

Lenny Kravitz, legendarul rocker cunoscut pentru hiturile atemporale și fizicul său impecabil, este de mult timp un susținător…

Ce ținute au purtat vedetele la Gala Verii Saint-Tropez

Pornind de la succesul galelor de vară anterioare, ce au avut loc în Sardinia și Capri, Gala One…

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și multe alte personalități, vine la DISNEY+

Serialul „IN VOGUE: ANII ’90”, cu Anna Wintour și mute alte personalități, vine la DISNEY+ Disney+ anunță premiera…

Laura Lăzărescu, CEO la ECHO School: «Am înțeles, în sfârșit, ce înseamnă sintagma „the sky is the limit”»

Industria de jocuri video este în plin avânt, iar fetele se impun tot mai mult – în competițiile…

Noua teorie a emoțiilor: Emoțiile sunt create, nu declanșate

Ce ne arată noua știință despre cum iau naștere emoțiile? Ne spune psihologul și psihoterapeutul relațional Gáspár György….