Alina Burlacu ∙ September 21, 2022 ∙ 4 min read

Cea de a 5-a ediție a Festivalului de creativitate ZAIN de la Cluj are loc anul acesta în perioada 29 septembrie – 2 octombrie.

După un hiatus de 3 ani, echipa ZAIN reia conversațiile din același punct de pornire din care a realizat ZAIN 4, când motto-ul a fost “Design starts with a blank page”. 

“The Future of Work” este o invitație la dialoguri, după aproape 3 ani de “work remote”, de întâlniri în spațiul virtual și o expunere masivă în Social Media. “The Future of Work” este despre o concluzie la care au ajuns toți cei implicați în acest proiect complex: Creativitatea este cea care va face pământul să se rotească în continuare și în acest colț de țară și de lume, toți cei selectați de către echipa ZAIN au demonstrat că adaptabilitatea din perioada pandemiei a fost generată de creativitate.
ZAIN 2022 înseamnă prezentări și expoziții din mai multe domenii ale industriei creative: producție și design de mobilier, fashion design, design de accesorii, ilustrație, graphic design, aplicații interactive și lighting design.

Dia Buga

Timp de 4 zile, Piața Unirii din Cluj va fi transformată într-un camping al expresiei prin design, pentru a reconstitui traseul de la lucrul manual la produsul digital, cu accente pe inovație, meșteșug și tehnologie.

Expoziția centrală din Piața Unirii va cuprinde zona cu instalații curatoriate și alte evenimente la care este invitat să participe publicul larg. 

Sunt în pregătire 8 instalații-capsulă imersive în care vor expune duo-urile și trio-urile creative Ami Amalia x Adela Marius (E.PRETEXT), Monom x Alexandra Mihali, Lucian Broscățean & Agnes Keszeg x Mihai Plătică, Vilegiatura x Diana Papuc, Arboritm x Anda Gheorghe, Corizom, Askia și Alexandru Nimurad.

Vilegiatura Celestial Love Two Make One Necklace

Evenimentele conexe ZAIN sunt traduse prin shop-ul efemer ZAIN de la fosta Casă Municipală de Cultură Cluj – Piața Unirii, nr. 24 (unde se va găsi și o selecție Dizainăr), Small Talks – talk-uri publice pe subiecte legate de creativitate și tehnologie, la Meron Roastery sâmbătă, 1 octombrie de la 11:00.  

Conferințele organizate de Centrul Cultural Clujean vor fi completate de expoziția Culturepreneurs, la Casa Municipală de Cultură, cu designerii selectați de ZAIN în urma unui proiect-concurs realizat în vara anului trecut și de un eveniment de networking. 

Celebra Casă TIFF va găzdui secțiunea Meștesug (în) Contempotan, un melanj de gourmet, de filme documentare, de obiecte de uz zilnic și de artă contemporană, realizate de meșteșugari, designeri și artiști, numitorul comun fiind sustenabilitatea. Lunet Eyewear va fi prezent aici cu un vernisaj Chromatic Tetrachord (Variable Geometry). Designerul de corpuri de iluminat Dia Buga va avea instalația – “Lumină în mișcare”.

Dizainar

Community Events – Open Doors la Tito Atelier, la Circular & Studio YANA, Vilegiatura x Chic Utility Open Studio, Slow Design Collective la Andra Handaric Studio, peste 25 de evenimente despre care puteți afla mai multe detalii pe pagina de Facebook: ZAIN – design expressions, Instagram: @zain.expressions & în hyperlink-urile hashtag-urilor.

#ClujFutureOfWork #UIAProject

Ediția ZAIN Expressions 2002, “The Future of WorK” este parte din proiectul Cluj Future of Work finanțat de Fondul European de Dezvoltare Regională prin Urban Innovative Actions.
Cluj The Future of Work este un proiect inițiat de Divizia de Inovare Urbană din Cluj-Napoca, creată de Centrul Cultural Clujean în parteneriat cu Centrul de Inovare și Imaginație Civică din Primăria Cluj-Napoca.
Cluj Future of Work este realizat în co-management de către Municipiul Cluj-Napoca și Centrul Cultural Clujean, într-un consorțiu cu alte opt organizații locale: Zona Metropolitană Cluj, Clusterul de Industrii Creative Transilvania, Cluster Mobilier Transilvan (Transylvanian Furniture Cluster), Cluj IT Cluster, Transilvania IT Cluster, TIFF, Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca / UAD și ZAIN – Design.

Toate evenimentele din cadrul festivalului, se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse de situația socială actuală.Parteneri: IARMAROC.com, Mushu_roi, Bârlog Berărie Artizanală, Da Pino – băcănie și gastronomie italiană, VISUIN – nut (a) house, MERON – Home of Coffee şi Tepaso.

Foto: PR.

Related Posts

Interviu: Inteligența artificială în dialog cu Iulia Ionescu

De această dată, Iulia Ionescu, realizatoarea celei mai urmărite emisiune de tehnologie din România, a stat de vorbă…

Ce filme și seriale vedem în decembrie pe platformele de streaming

Cel mai bun plan pentru decembrie? Filme bune, seriale noi, ciocolată caldă, lumânări parfumate, zăpadă, turtă dulce și…

Horoscopul lunii decembrie 2023

Astrologul Anca Stoica ne prezintă previziunile astrale pentru luna decembrie 2023. Capricornii acordă timp relaxării, iar Taurii se…

Vacanța de vis, așa cum o vede echipa A List

La ce visează fetele din redacția A List Magazine pentru ziua când bugetul de călătorie va fi fără…

Bucură-te împreună cu întreaga familie, în mini-vacanța de 1 Decembrie, de super filme și seriale de la Disney+!

Începutul lunii decembrie reprezintă startul perioadei festive, când totul este îmbrăcat în sărbătoare, când poveștile magice și decorurile…

Jennifer Lopez își lansează un nou album după o pauză de zece ani

La o distanță de zece ani de la lansarea ultimului ei album, Jennifer Lopez revine în peisajul muzical…

Heidi Klum și Leni, mamă și fiică, în lenjerie intimă festivă

Heidi Klum (50 de ani) și fiica e în vârstă de 19 ani, Leni, revin cu noi imagini…

Cele mai bune destinații de Revelion din Europa. Tu unde petreci noaptea dintre ani?

Vrei să începi un an nou, într-un loc cu totul și cu totul nou? Îți prezentăm lista cu…

Rămâi în formă peste iarnă! Iată 5 obiceiuri care duc la creșterea în greutate în sezonul rece

Iată care sunt lucrurile pe care ar trebui să le eviți pentru a nu câștiga în greutate peste…

S-a deschis oficial expoziția-manifest Monica Lovinescu, ”Vocea care ni s-a dat”

Expoziția „Monica Lovinescu.Vocea care ni s-a dat”, creată pentru a celebra 100 de ani de la nașterea celei…