Tarta aceasta ţine loc de prȃnz şi cină şi se coace în nuanţe savuroase, e de părere Chef Adi Hădean. Tarta sărată cu cartofi şi marinadă de ardei copţi este uşor de făcut şi e foarte bună şi după ce se răcește. Ne provoacă şi la drumeţit de weekend, cu ea la pachet în rucsac, cât încă simțim razele blânde de soare.

Ingredientele pentru aluatul de tartă sărată

  • 200 g făină albă
  • 120 g unt rece, tăiat în bucăţi mici
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1/2  linguriţă piper proaspăt măcinat
  • 4 linguri (50 ml) apă foarte rece, răcită cu un cub de gheaţă

Ingredientele pentru umplutura cu cartofi, marinadă de ardei copţi şi cȃrnaţ afumat

    • 250-300 g cartofi
    • 2-3 linguri de ulei
    • 150 g ceapă roşie (2 bucăţi)
    • 1 linguriţă de zahăr brun
    • 250-300 g (3-4 bucăţi) ardei capia şi ardei gras copţi pe plită sau pe jar
    • 3-4 căţei de usturoi
    • 2 linguri oţet balsamic (50 ml)
    • o mȃnă bună de busuioc proaspăt
    • 1 linguriţă boia afumată
    • 150 g cȃrnaţ de casă, cu boia, afumat
    • 2 ouă de casă medii
    • 150 ml smȃntȃnă pentru gătit
    • 50 g brȃnză maturată rasă
  •      sare şi piper negru proaspăt măcinat.

CITESTE CONTINUAREA RETEI AICI

Related Posts