A List Magazine ∙ January 13, 2020 ∙ 2 min read

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei peste care nimeni nu ar trebui să sară dacă vrea să aibă un stil de viață sănătos. Nutriționistul Gianluca Mech ne dezvăluie care sunt superalimentele care transformă prima masă a zilei într-una plină de nutrienți și extrem de sănătoasă.

“Un superaliment este un aliment de origine vegetală cu un conținut ridicat de antioxidanți, proteine, omega-3, minerale, fibre sau alți nutrienți esențiali cu efecte benefice dovedite asupra sănătății”, explică Gianluca Mech.

Celebrul nutriționist ne oferă o listă a alimentelor care nu ar trebui să lipsească de pe masă la primele ore ale dimineții și ne explică importanța fiecăruia pentru o sănătate de fier.

 1. Ouă

Conțin vitamine și minerale, în special vitaminele A și E, care au acțiune antioxidantă, vitamina B1, necesară în transmiterea impulsurilor nervoase, dar și vitamina D și fosfor, pentru bunăstarea osteoarticulară. De asemenea, conțin o cantitate optimă de fier. Ouăle consumate la micul dejun ajută la menținerea pe o perioadă mai îndelungată a senzației de sațietate, iar asta datorită conținutului de proteine. Gălbenușul conține lipide, în special acizi grași polinesaturați omega-6, precum și luteină și zeaxantină, doi antioxidanți cu efect protector asupra țesuturilor oculare.

  1. Goji

Aceste fructe sunt bogate în antioxidanți naturali cu proprietăți antiinflamatorii, ajută la reducerea colesterolului și conțin o doză perfectă de vitamina C, care susține sistemul imunitar.

  1. Semințe de chia

Sunt extrem de hrănitoare și bogate în fibre. Acestea induc senzația de sațietate, tranzitul intestinal și controlul glicemiei. De asemenea, sunt bogate în acizi grași Omega 3, benefici pentru sistemul cardiovascular.

  1. Nuci

Mențin senzația de sațietate și conțin nutrienți esențiali pentru sănătatea sistemului nervos.

  1. Ceai verde

Conține cofeină, cu efect tonic și care ajută la creșterea ratei metabolice. De asemenea, conține catechine, substanțe antioxidante care protejează creierul, sistemul nervos și inima.

  1. Iaurt grecesc

Este un iaurt cremos și mai bogat în proteine decât cel clasic. Spre deosebire de carbohidrați, proteinele ajută la menținerea senzației de sațietate pe o perioadă mai îndelungată, astfel încât nu vei simți nevoia să ronțăi între mese.

  1. Ovăz

Conține beta-glucan, o fibră care ajută la menținerea colesterolului din sânge la valori normale și care dă senzația de sațietate”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

 

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…