Adriana Moscu ∙ January 21, 2020 ∙ 3 min read

Mult apreciatul festival al filmelor independente din Statele Unite ale Americii, Sundance Film Festival, are loc anul acesta între 23 ianuarie și 2 februarie. Află care sunt titlurile favorite din competiție

Apărut în 1978 ca o alternativă la recunoașterea cinematografiei de consum, Sundance Film Festival a ajuns de-a lungul timpului să fie un eveniment de referință pentru lansarea și promovarea vârfurilor de lance ale producției cinematografice independente. Dacă simți că block-busterele nu-ți mai sunt de-ajuns, atunci iată recomandările criticilor pentru anul 2020. Îți prezentăm un top 10 al celor mai așteptate titluri din competiția Festivalului Sundance de anul acesta.

  1. The Nowhere Inn (r. Bill Benz)

Artista St. Vincent (care joacă și în film) își propune să realizeze un documentar despre muzica ei, dar atunci când angajează un prieten apropiat pentru a-l regiza, noțiuni ca realitatea, identitatea și autenticitatea devin tot mai distorsionate și bizare.

9. Possessor (r. Brandon Cronenberg)

Filmul urmărește un agent care lucrează pentru o organizație secretă care folosește tehnologia implantului creierului pentru a locui în corpurile altor persoane, în cele din urmă, determinându-le să comită asasinate pentru clienții cu cu mulți bani.

8. The Last Thing He Wanted (r. Dee Rees)

Această ecranizare după romanul omonim al lui Joan Didion îți prezintă aventura unui reporter aflat la anaghie, atunci când se încurcă în povestea pe care dorea s-o dezlege, atunci când îl ajută pe tatăl ei bolnav să facă o tranzacție de arme în America Centrală. Cu  Anne Hathaway, Ben Affleck, Willem Dafoe.

7. Tesla (r. Michael Almereyda)

Regizorul a pendulat între adaptări contemporane ale operelor lui Shakespeare și filme biografice. Aici, face din nou echipă cu Ethan Hawke, distribuit anterior în Hamlet, care îi dă viață pe ecran geniului Nikola Tesla.

6. Kajillionaire (r. Miranda July)

Avându-l ca producător pe Brad Pitt și în distribuție pe Evan Rachel Wood, Gina Rodriguez, Richard Jenkins și Debra Winger, filmul urmărește povestea unei famili de artiști escroci, care și-au instruit fiica să renunțe la schemele lor.

5. The Nest (r. Sean Durkin)

Viața unui antreprenor american și a familiei sale începe să ia o întorsătură neașteptată după ce s-au mutat într-un conac din Anglia rurală. Charismaticul Judd Law a primit rolul principal în această producție.

4. Zola (r. Janicza Bravo)

Deși nu are nicio legătură cu autorul meu realist preferat, Zola este un film ale cărui personaje s-ar încadra perfect într-un roman scris de francez.  Zola o întâlnește pe lucrătoarea sexuală Stefani, la restaurantul unde lucra, iar cele două se îndrăgostesc la prima vedere. La numai o zi după ce fac schimb de numere, Stefani îi propune lui Zola să călătorească împreună și să câștige cât mai mulți bani dansând în cluburile de striptease din Florida.

3. Never Rarely Sometimes Always (r. Eliza Hittman)

Două adolescente din Pennsylvania rurală călătoresc la New York pentru a cere ajutor medical după o sarcină nedorită – un plot care garantează devastarea emoțională și compasiunea necesară.

2. Dick Johnson Is Dead (r. Kirsten Johnson)

O fiică își ajută tatăl să se pregătescă pentru sfârșitul vieții. Cineasta Kirsten Johnson și vârstnicul ei tată îi înscenează acestuia moartea în diverse moduri, în încercarea de a confrunta inevitabilul adio cu umor și incisivitate. Îl găsești și pe rețeaua de streaming Netflix. 

1. Shirley (r. Josephine Decker)

Shirley spune povestea unui cuplu tânăr care se mută într-o casă alături de scriitoarea de romane horror Shirley Jackson (Elisabeth Moss) și soțul ei (Michael Stuhlbarg), dar la scurt timp realizează că au devenit sursă de inspirație pentru următorul ei roman.

Foto: PR

Related Posts

Taylor Swift și-a lansat un nou album- The Tortured Poets Department

Taylor Swift (34 de ani) nu ia nicio pauză și lansează cel de-al 11-lea ei album de studio,…

Marian Pălie, curatorul secțiunii de fashion RDW 2024: „Designerii români au devenit recunoscuți pentru inovație, creativitate și calitate”

19 proiecte de fashion vor face parte din expoziția centrală Romanian Design Week 2024, festivalul multidisciplinar dedicat industriilor…

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…