Adi Hădean ne propune un desert de sărbătoare: sorbet de citrice, aromatizat cu scorțișoară și ”îmbunătățit” cu un strop de alcool.

Ingrediente pentru sorbetul de citrice:

  • 200g zahăr
  • 200ml de apă
  • 200ml de suc de portocale, lămâi și grapefruit
  • 2 batoane de scorțișoară
  • 50 ml de whiskey aromat cu scorțișoară (sau orice alcool tare) 
  • coajă de portocală pentru ornat
  • frunze de busuioc proaspăt.

Prepararea sorbetului de citrice:

Nu-i greu deloc să prepari acest desert.

Este atât de simplu: am pus pe foc, într-o crăticioară, apa, zahărul, batoanele de scorțișoară și sucul de citrice. Am amestecat ușor, până zahărul s-a dizolvat complet. Am lăsat siropul format să fiarbă încet vreme de 2 – 3 minute. – spune Adi Hădean.

Citeste CONTINUAREA rețetei aici!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts