Monica Cismaru ∙ June 12, 2023 ∙ 4 min read

Fostul prim-ministru italian Silvio Berlusconi a murit la vârsta de 86 de ani din cauza leucemiei.

Miliardarul italian Silvio Berlusconi, cunoscut mai ales pentru stilul său de viață extravagant și controversat, a decedat din cauza leucemiei, după ce fusese internat săptămâna trecută.

Berlusconi a avut cinci copii și a fost căsătorit de două ori.

silvio berlusconi

În martie 2022, Silvio Berlusconi, de 85 de ani, organizează o ceremonie simbolică de nuntă cu iubita lui în vârsta de 32de ani, Marta Fascina, membră a parlamentului italian din partea partidului Forza Italia.

Înainte de Fascina, Berlusconi avusese o relație cu Francesca Pascale, în 2020, de care s-a despărțit din cauza că aceasta era prea în vârstă pentru el. Pascale avea 34 de ani.

silvio berlusconi
Silvio Berlusconi, cu cea mai recentă parteneră, Marta Fascina

Silvio Berlusconi a fost una dintre cele mai controversate personalități italiene. A creat cel mai mare imperiu media și a fost proprietarul clubului de fotbal AC Milan, înainte de a-și derula o carieră politică, ce a culminat cu poziția de prim-ministru. Silvio Berlusconi s-a aflat pe prima pagină a ziarelor și din cauza scandalurilor sexuale – acesta era cunoscut pentru apetitul său pentru petreceri de deocheate, în compania mai multor tinere.

Silvio Berlusconi a fost diagnosticat de ceva vreme cu leucemie și a dezvoltat și o infecție la plămâni și a fost internat la spitalul San Raffaele din Milano.

Berlusconi a fondat partidul Forza Italia, din care face parte și actualul prim-ministru italian, Giorgia Meloni – parte din coaliția de dreapta și, chiar dacă miliardarul nu mai avea un rol activ în politică, dispariția sa se pare că va destabiliza scena politică italiană în lunile următoare, scrie publicația britanica Daily Mail. Și același viitor incert îl împarte și imperiul său de afaceri, deoarece Berlusconi nu a desemnat un urmaș care să preia ștafeta businessurilor sale după moartea sa, dar se pare că, cel mai probabil, fiica sa cea mare, Marina, va prelua frâiele.

silvio berlusconi
Silvio Berlusconi, alături de Veronica Lario, de care a divortat în 2014

Silvio Berlusconi s-a născut pe 29 septembrie 1936 la Milano, iar în 1961 își începea cariera în domeniul afacerilor imobiliare – a construit cartiere rezidențiale la marginea orașului Milano. În 1978, a fondat compania Fininvest, un holding de media, servicii financiare, publishing și de fotbal. În 1994, a fondat partidul Forza Italia, cu care a câștigat alegerile legislative și datorită căruia a devenit prim-ministru.

În 1996 este judecat pentru acte de corupție și este condamnat la 16 luni de închisoare, dar a fost achitat.

În 2001 își începe cel de-al doilea mandat de prim-ministru, de cinci ani. În 2008, după o nouă victorie electorală, revine ca prim-ministru până în 2011, dar își dă demisia din cauza unei crize financiare europene.

În 2013 este condamnat la patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală prin compania sa, Mediaset, și i se anulează locul din Senat. Sentința este schimbată la un an de serviciu în folosul comunității.

În 2015 este achitat la apel după o condamnare din 2013 legată de faptul că ar fi plătit o prostituată minoră pentru servicii sexuale și de abuz de putere.

Silvio Berlusconi și Francesca Pascale

În 2019 câștigă un mandat în Parlamentul European și devine cel mai în vârstă membru, la 82 de ani.

În 2020 este internat timp de 11 zile în spital din cauza Covid-19, experiență pe care a descris-o ca fiind ”cel mai mare coșmar al vieții sale”.

În 2022 intenționează să candideze la președinția Italiei, dar se retrage înainte de alegeri. În acelaș an, are parte de o revenire glorioasă în Senat.

În 2023 scandalurile sexuale din cauza cărora fusese judecat se încheie, după ce tribunalul îl achită de toate capetele de acuzare.

În aprilie 2023, este internat la terapie intensivă la un spital din Milano din cauza problemelor la inimă. Doctorii îl diagnostichează cu leucemie și cu infecție la plămâni. În mai părăsește spitalul după șase săptămâni de tratament, la finalul cărora spune: ”Am învins din nou!”

Foto: Hepta

Related Posts

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Beneficiile postului pentru detoxifierea corpului și a minții

Postul este o practică sănătoasă, care susține în mod evident corpul în detoxifiere, iar dacă timpul, voința sau…

Miranda Kerr, despre planurile de a mai avea copii, după 4 nașteri

Modelul australian Miranda Kerr (40 de ani) a născut în luna februarie cel de-al patrulea fiu, botezat Pierre,…

Tu unde te vezi peste 4 ani? – Cristina Carp, Naționala Feminină de Fotbal

Dăm startul unui nou proiect, odată cu lansarea noului telefon OPPO Reno11 F 5G Dacă te-am întreba unde…

Horoscopul săptămânii 15-21 aprilie 2024

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Falafel verde – rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Falafelul verde este o îmbinare de arome cum doar în poveștile din ”1001 de nopți” mai găsești. Iată…

Casa Regelui Charles III din Viscri se redeschide pentru vizitare cu o nouă expoziție a fotografului britanic Barry Lewis

Casa din Viscri a Regelui Charles III s-a redeschis publicului pentru un nou sezon de vizitare.  Șura reconvertită…

Copii de vedete care își croiesc propria lor carieră artistică, în fața sau în spatele reflectoarelor

Copiii vedetelor calcă pe urmele părinților și aleg cariere artistice, fie ca se afla in lumina reflectoarelor sau…

Istoria fenomenală a succesului “Dragostea din tei”, reînviată recent de celebrul DJ David Guetta

Refrenul binecunoscutei melodii “Dragostea din tei”, lansată în urmă cu peste 20 de ani de trupa O-Zone, este…

Richard Gere, apariție rară alături de soția lui, mai tânără decât el cu 33 de ani

Richard Gere (74 de ani) și-a făcut una dintre rarele apariții zilele acestea la un eveniment caritabil din…