A List Magazine ∙ March 2, 2022 ∙ 3 min read

Mai multe instituții private și de stat oferă servicii gratuite -medicale și de transport- refugiaților ucraineni care fug din calea războiului.

Compania aeriană europeană low-cost Wizz Air a anunțat, miercuri, printr-un comunicat de presă, că oferă 100 000 de locuri gratuite pentru zborurile pe distanțe scurte pentru refugiații ucraineni.

Wizz Air îi va sprijini pe refugiații ucraineni, oferindu-le 100 000 de bilete gratuite pentru toate zborurile către Europa continentală care decolează din țările învecinate Ucrainei – Polonia, Slovacia, Ungaria, România.

În plus, Wizz Air înțelege faptul că mulți refugiați au început deja să migreze și ar putea fi blocați în alte locații. Compania aeriană va oferi, de asemenea, un tarif de ajutorare de 29,99** euro pentru toate celelalte zboruri (mai puțin destinațiile Emiratele Arabe Unite, Islanda și Insulele Canare, unde tariful special este de 69,99** euro).

Compania aeriană cu sediul în Ungaria își asumă astfel angajamentul să îi ajute pe refugiați pentru a ajunge la destinații, oricare ar fi acestea.

Wizz Air a adăugat deja aeronave mai mari și zboruri suplimentare dinspre țările aflate la graniță către Europa, pentru a sprijini circulația refugiaților, în funcție de nevoi.

Refugiații ucraineni care doresc să rezerve un zbor o pot face accesând https://wizzair.com/#/rescue. Cele 100 000 de locuri gratuite și tarifele de ajutorare vor fi disponibile pentru călători pe tot parcursul lunii martie.

Pasagerii vor trebui să furnizeze numărul pașaportului/cărții de identitate ucrainene în momentul rezervării și să prezinte pașaportul/cartea de identitate ucraineană la check-in.

Numărul indicat de bilete (100 000) la prețul de 0 euro se aplică până la limita disponibilității pentru zborurile selectate cu plecare în martie 2022.

Este inclus un bagaj de mână (maximum 40x30x20cm). Geanta cărucior și fiecare bagaj de cală sunt supuse unor taxe suplimentare. Prețul se aplică doar rezervărilor efectuate pe https://wizzair.com/#/rescue.

Ministerul Transporturilor a anunțat că ucrainenii care fug din calea războiului vor putea călători gratuit cu CFR, măsuri similare fiind luate și de alte țări este europene

„Toți cetățenii ucraineni circulă gratuit cu trenurile CFR (pe o perioadă nedeterminată, având în vedere situația din Ucraina). La nivelul Regionalelor de Căi Ferate București Nord/Cluj/Galați/Iași persoanele refugiate din Ucraina primesc asistență de la autorități locale, ONG-uri.

Au fost create puncte speciale de informare cu translatori, s-au amenajat săli de așteptare unde primesc apă și hrană. Garniturile CFR Călători au fost suplimentate cu vagoane pentru a asigura călătoriile gratuite pentru refugiații din Ucraina”, a declarat Ministrul transporturilor și infrastructurii Sorin Grindeanu.

Societatea de Stomatologie Estetică din România lansează o strângere de fonduri pentru sprijinirea refugiaților ucraineni și oferă tratamente gratuite de urgență în clinicile partenere

Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), prin membrii săi din toată țara, va oferi în mod gratuit intervenții stomatologice de urgență refugiaților care au nevoie. Pentru detalii referitoare la locațiile în care se oferă astfel de tratamente puteți contacta SSER la telefon: 0726.691.132 și email: office@sser.ro

Foto: Unsplash

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…