Monica Cismaru ∙ June 11, 2020 ∙ 4 min read

oameni succes

În afară de munca asiduă, oamenii pe care îi așezăm lângă definiția cuvântului succes din dicționar au în comun principii sănătoase de viață, care i-au adus în vârful ierarhiei de astăzi. Iată ce a stat în spatele determinării lor de a reuși în domeniile în care s-au împus și cum s-au diferențiat de alți oameni, probabil la fel de înzestrați ca și ei.

 

 

Jeff Bezos, CEO Amazon

Cel mai bogat om din lume se ghidează după următoarele principii pentru a-și atinge obiectivele

Planificare

Trebuie să ai o viziune pentru cel puțin doi, trei ani în avans. Chiar dacă te concentrezi pe activitatea ta pas cu pas, de zi cu zi, trebuie să-ți proiectezi planurile pe termen lung.

Obișnuiește-te cu criticile

Oricât de mult succes ai avea, întotdeauna vor exista oameni care o să-ți critice acțiunile și reușitele. ”Unul dintre lucrurile pe care le spun mereu oamenilor este faptul că mereu va exista riscul să fii înțeles greșit când faci lucruri inovatoare”.

Permite-ți să fii și ineficient

Eficiența e parte din ADN-ul companiei Amazon. Totuși, Bezos acordă importanță timpului ”irosit” pe căi nebătute încă, pentru satisfacerea curiozității personale. ”Astfel de momente duc la descoperirea unor noi lucruri uimitoare”.

 

Oprah Winfrey

Cea mai de succes realizatoare de televiziune din Statele Unite, actriță și filantroapă, se bazează pe Legea Atracției enunțată în cartea The Secret pentru a-și croi drumul în viață și în luarea deciziilor și spune că aceste proiecții ale atracției i-au schimbat destinul. ”Cu cât îți celebrezi și îți prețuiești mai mult viața, cu atât vei primi mai mult înapoi și vei atrage lucrurile pe care ți le dorești cu adevărat, din toată inima. Felul în care gândești îți creează propria ta realitate”. Exemplul cel mai grăitor este dat de Oprah Winfrey într-un interviu acordat lui Larry King, în care povestește despre cum i-a picat în mână cartea ”The Colour Purple”, pe care a devorat-o, iar la scurt timp a fost chemată să dea o audiție pentru un rol în ecranizarea volumului, fără să fi cerut asta, și astfel a fost distribuită în film de însuși Steven Spielberg. Filmul a avut un succes fulminant, cu numeroase nominalizări la Premiile Oscar.

 

Bill Gates

Fondatorul Microsoft și fost ocupant al primului loc în topul celor mai bogați oameni din lume a devenit miliardar la vârsta de 30 de ani și și-a ghidat viața după mai multe principii sănătoase, de la care nu se abate nici astăzi.

Fii flexibil
Acceptă că viața este nedreaptă. Nimeni nu se naște perfect și norocos, trebuie să încerci să schimbi ceea ce nu-ți convine. Felul în care trăiești depinde numai de tine.

Nu înceta să-ți urmărești obiectivele
Nu teme teme să-ți dorești să ai succes, doar atunci vei fi propriul tău stăpan. A nu crede că meriți să ai succes e o atitudine lamentabilă.

No pain, no gain
Succesul nu apare din senin, trebuie să plătești pentru el și să ți-l dorești cu adevărat. Acesta e principiul de bază în viață. N-o să devii CEO-ul unei anumite companii dacă nu muncești pentru asta. N-o să câștigi zeci de mii de dolari pe lună daca nu depui niciun efort. Oprește-te din a crede că succesul cade din cer, fără muncă asiduă.

Învață din greșeli
Toată lumea greșește, nimeni nu e perfect. Învață din greșeli și nu le mai repeta. Doar așa îți vei îmbunătăți aptitudinile și vei atinge un nivel superior.

Descurcă-te singur
De cele mai multe ori, dacă vei vrea să obții ceva, va trebui să te descurci de unul singur. Nu te mai baza atât de mult pe ceilalți, altfel nu vei învăța niciodată să te descurci pe cont propriu, iar acest lucru te va ține blocat în loc. E vorba de propriile tale ambiții, nu de ale celorlalți.

 

Foto: Hepta

Related Posts

Trei kilometri până la capătul lumii, în regia lui Emanuel Pârvu, primit cu aplauze de către publicul și presa de la Cannes 2024

Trei kilometri până la capătul lumii a avut vineri premiera internațională în Competiția Oficială a celei de-a 77-a…

O iubire de 20 de ani: Jessica Alba și Cash Warren

S-au cunoscut în urmă cu 20 de ani și au aniversat, zilele trecute, 16 ani de căsătorie. Jessica…

Cher, supărată că a mai îmbătrânit un an

Celebra Cher nu este deloc încântată că a adăugat încă un an cifrei care îi exprimă vârsta. Pe…

5 secrete pentru un make-up perfect

Oricât de bune ar fi produsele de machiaj folosite și talentul celui care le aplică, fără o investiție…

Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria, prietene pe covorul roșu

Cele două ambasadoare L’Oréal Paris, Aishwarya Rai Bachchan și Eva Longoria s-au reîntâlnit pe covorul roșu, la cea…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

NESPRESSO X PANTONE: cea mai nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață 

Nespresso lansează o nouă colecție de cafele pentru rețetele cu gheață, espressoare și accesorii în ediție limitată. Completată…

Cum a fost la evenimentul A List Magazine X Nostalgia (VIDEO) 

Alist Magazine a lansat impreună cu cei de la Nostalgia un număr special de revistă, ca să ne…

Pilaf, partenerul lui Demi Moore, la Cannes

Demi Moore și-a făcut debutul în selecția oficială a Festivalului de Film de la Cannes, duminică seara, cu…

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…