Imagini din casa lui Bill Gates, recent achiziționată pentru suma de 43 de milioane de dolari

casa bill gates

Al doilea cel mai bogat om din lume, Bill Gates, și-a cumpărat la sfârșitul lunii martie o nouă locuință, alături de soția lui, Melinda. Noua casă a familiei Gates e situată lângă San Diego, California, iar multimiliardarul a plătit pentru achiziție fabuloasa sumă de 43 de milioane de dolari.

casa bill gates

Bill și Melinda Gates 

Noua locuință cumpărată de Bill Gates este amplasata în Del Mar, lângă San Diego, și are apropae 600 de metri pătrați, cu șase dormitoare și patru băi, iar suma pentru care a fost cumpărată a bătut recordul pe piața imobiliară din localitatea de la malul Oceanului Pacific.

Proprietatea i-a aparținut unei o moștenitoare texane, care a scos-o la vânzare la începutul anului pentru suma de 48 de milioane de dolari, dar tranzacția s-a semnat la 43 de milioane.

casa bill gates

casa bill gates

casa bill gates

Proprietatea mai dispune de două case de oaspeți, un spa, un cinema, o piscină cu mozaic, un jacuzzi de zece persoane și un teren de tenis. Casa a fost ridicată în 1999 de arhitectul Ken Rochetti și are o deschidere amplă direct către mare.

Casa a fost construită și amenajată cu cele mai scumpe și calitative materiale – tâmplărie și grinzi din lemn de mahon, de brad sau de stejar, pardoseală din marmură de import și multe alte elemente care compun una dintre cele mai luxoase locuințe de pe piața imobiliară californiană.

casa bill gates

Bill și Melinda Gates mai dețin alte câteva proprietăți – locuința lor principală este situată în Medina, statul Washington, de pe coasta de vest, amplasata tot la ocean; cei doi mai dețin o fermă de cai în Rancho, Sant Fe, California, pe care au cumpărat-o în 2014 pentru 18 milioane de dolari. De asemenea, familia Gates mai are o fermă de cai în Wellington, Florida, cumpărată în 2013 pentru 8,7 milioane de dolari și încă o vilă mai mică în Hobe Sound, tot în Florida, de numai 5 milioane de dolari.

Când fiica lor, Jennifer, a absolvit Universitatea Stanford în 2018, părinții ei i-au dăruit o fermă de cai în Westchester, statul New York, și încă un apartament de 5 milioane de dolari în New York City.

Foto: Realtor.com, Hepta

Categorii Lifestyle