Bianca Sterie ∙ October 30, 2021 ∙ 6 min read

Așteptarea a luat sfârșit: noul Gossip Girl, un reboot al serialului care a făcut istorie cu zece ani în urmă, este disponibil acum pe HBO GO. Avem o nouă generație de adolescenți privilegiați, gata să se afirme pe scena socială din Manhattan, avem influenceri, social media, intrigi, conflicte, modă, relații disfuncționale, dar și o nouă Gossip Girl, pregătită să încurce lucrurile mai mult ca niciodată. De această dată, din spatele unui cont de Instagram. 

În prim-plan se află Julien Calloway, noua Queen B de la liceul Constance, un influencer de succes, dar și cea mai populară fată din școală, înconjurată mereu de cele mai bune prietene ale sale, Monet (Savannah Smith), care îi este și PR, Luna (Zión Moreno), stilista lui Julien, și Audrey (Emily Alyn Lind). Dinamica relației lor se schimbă radical odată cu sosirea unui nou personaj la Constance, Zoya (Whitney Peak), sora vitregă a lui Julien, o intrusă la prima vedere, care începe să schimbe regulile jocului. 

Și asta nu e tot. Despre noile intrigi din Gossip Girl, despre schimbările aduse de acest reboot, dar și despre toate provocările pe care le implică un rol negativ ne povestește chiar acum, în exclusivitate pentru A List Magazine, Savannah Smith, actrița care joacă rolul fetei rele de la Constance, Monet De Haan. 

În primul rând, aș vrea să-mi povestești puțin despre personajul tău, Monet De Haan, fata rea de la Constance. Cum o vezi tu? Ce îți place și ce îți displace la ea?

Savannah Smith: Îmi place cât de dedicată este, îmi place stilul ei impecabil, întotdeauna pus la punct. Nu pot spune că este ceva ce îmi displace la ea, având în vedere că eu o interpretez. În general, personajele negative nu consideră că sunt rele, însă, dacă ar fi să aleg, totuși, ceva, o să spun că mi-aș fi dorit ca Monet să fie mai loială. 

Ce ne poți spune despre relația sa de prietenie cu Julien? Care este miza lui Monet în ceea ce privește legătura lor?

S.S.: Cred că, din anumite puncte de vedere, prietenia cu Julien este una reală pentru Monet. Pe de altă parte, însă, cred că miza sa este să își treacă această experiență, această relație de prietenie în C.V., legătura lor este un fel de proiect pentru Monet. Acesta este și motivul pentru care, atunci când lucrurile se complică între ele, ea nu mai vede prietenia din relația lor și prioritizează partea pragmatică, pentru că își dorește mult să obțină o bursă și să nu ajungă să lucreze pentru mama ei. A fost destul de greu pentru mine să o joc pe Monet, pentru că, adesea, a trebuit să găsesc calea de mijloc, ea fiind un personaj mai puțin emoțional. 

Care crezi că este cea mai mare slăbiciune a lui Monet?

S.S.: Oh, bună întrebare! Cred că este iute la mânie. Dacă ajungi să spui ceva greșit de față cu ea, gata, s-a terminat, ești anulat. Pe de altă parte, această atitudine funcționează pentru ea și chiar intensifică drama serialului. 

Monet pare să o urască foarte tare pe Zoya, sora vitregă a lui Julien, recent sosită la Constance. Crezi că își simte poziția amenințată de Zoya?

S.S.: Da, cu siguranță. Se simte amenințată de Zoya, dar își pune o mască, se comportă ca și cum nu ar fi, pentru că ea este cea puternică, cea sigură pe sine, așa că nu poate să-i lase pe ceilalți să vadă că se simte în acest fel. Pentru Monet, Julien este a ei, Julien este proiectul ei, își dorește s-o țină într-o bulă, mereu disponibilă pentru ea. Iar în momentul în care apare Zoya, Monet își schimbă atitudinea, ajunge să fie distrasă și, în cele din urmă, acest lucru duce la declinul ei. 

Cum te-ai pregătit pentru rolul lui Monet?

S.S.: Umm, și eu am învățat la un liceu privat, în California. Nu era strict o școală de fete, însă erau acolo multe personaje care aveau o atitudine de… Gossip Girl. Pentru rolul meu, m-am inspirat din comportamentul hărțuitorilor din liceul meu, de la bullies. Eu și Monet nu am avut aceeași experiență. Așa că da, m-am pregătit și m-am inspirat din ce aveam deja, pentru că știam influenceri, cunoșteam oameni de PR. În plus, am făcut un playlist pentru Monet, format exclusiv din artiste foarte puternice, ceea ce m-a ajutat să înțeleg modul în care creierul ei funcționează.

Ai văzut originalul Gossip Girl? Cum ai descrie acest nou Gossip Girl în comparație cu cel original?

S.S.: Al nostru e cu siguranță mai modern. Există câteva lucruri problematice în primul Gossip Girl, abordări pe care nu le veți vedea în reboot. Cred că era necesară o schimbare, cum ar fi perspectiva rețelelor sociale. Evident că nu mai putea exista un blog acum. De asemenea, știu că toată lumea va fi surprinsă de marea dezvăluire a lui Gossip Girl încă din primul episod, și eu am fost când am citit scenariul. Eram ceva de genul: „oh, dar farmecul lui Gossip Girl constă tocmai în faptul că nu știm cine e!” Însă consider că toate aceste schimbări și tot acest political correctness au fost necesare, au făcut serialul mai interesant. 

Ce teme sociale importante aduce în discuție noul Gossip Girl?

S.S.: Rasa, infidelitatea, statusul – statusul e o temă foarte importantă în acest serial, bogăția. Îmi place că toate subiectele sunt tratate în mod egal, nu este niciunul care să domine.

Care este personajul tău preferat din primul Gossip Girl și care este personajul tău preferat din noul Gossip Girl?

S.S.: Din cel original este Blair, evident. Nu am motive, pur și simplu e cea mai tare. Din cel nou, oscilez între Max și Luna. Tind să spun că Luna, pentru că Zion (n.red.: Zion Morena, actrița care interpretează rolul Lunei) îmi este prietenă foarte bună și face o treabă foarte bună în acest rol, însă Max e un personaj foarte complex, care se confruntă cu foarte multe emoții, provocări, situații. Aș alege unul dintre ei. 

Dacă ar fi să o definești pe Monet în doar trei cuvinte, care ar fi acelea?

S.S.: Aș spune că este determinată, încrezătoare și feroce. 

De ce nu ar trebui să ratăm noul Gossip Girl?

S.S.: Cred că oamenii ar trebui să-l vadă pentru că e foarte bun, e tot ce îți dorești de la Gossip Girl, e un Gossip Girl elevat, care a trecut la nivelul următor. Iar acest lucru se vede cel mai bine în a doua jumătate, unde încep să fie dezvăluite situațiile personajelor, relațiile dintre ele, emoțiile, modul în care se simt cu adevărat. 

Foto: hepta.ro

Related Posts

Julia Roberts, în următorul film al lui Luca Guadagnino

Regina comediilor romantice revine cu un nou proiect surprinzător, semnat de Luca Guadagnino, autorul recentului succes Challengers. Julia…

Se pregătește un nou serial marca Game of Thrones

Fanii serialului Game of Thrones au motive de bucurie, deoarece o nouă producție care are legătură cu acțiunea…

Jennifer Love Hewitt își lansează cartea de memorii, Inheriting Magic

Actrița Jennifer Love Hewitt (45 de ani) își lansează cartea de memorii Inheriting Magic, iar pe copertă apare…

UNDA lansează “Spring Dining Experience” un concept fresh, de primăvară, cu experiențe pentru toate simțurile

Restaurantul UNDA Open Cuisine revitalizează scena culinară din nordul Bucureștiului cu lansarea conceptului de “Spring Dining Experience”. Acest…

The Motans și Andra sunt noile voastre personaje preferate în videoclipul piesei ,,Înapoi în viitor”

V-a plăcut, v-a rămas pe buze, iar acum puteți urmări povestea de iubire a piesei ,,Înapoi în viitor”,…

Care sunt cele mai căutate destinații în 2024?

Îți prezentăm topul celor mai căutate destinații din 2024, potrivit rezultatelor comunicate de platforma de turism Airbnb. La câțiva…

Victoria Beckham, la 50 de ani – Iată 12 lucruri mai puțin cunoscute despre vedetă

Victoria Beckham împlinește pe 17 aprilie vârsta de 50 de ani. Fosta componentă Spice Girls, actual antreprenor și…

Cine a fost partenera lui Roberto Cavalli- Modelul suedez Sandra Nilsson (38 de ani)

Celebrul creator de modă italian Roberto Cavalli a decedat pe 12 aprilie, la vârsta de 83 de ani,…

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la MasterChef România – PRO TV

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu revin la PRO TV, la emisiunea care i-a consacrat, MasterChef România,…

Alist Bazar, noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutăți și lansări de tot felul. Iată ce ne-a…