A List Magazine ∙ August 29, 2021 ∙ 3 min read

În Ținutul Covasnei natura pare să fi fost mult mai generoasă. Peisaje de vis, aer curat, priveliști generatoare de bună dispoziție, factori naturali de cură, oameni minunați și o gastronomie pe cinste! Ce și-ar mai putea dori turistul aflat în căutare de cel mai bun loc de cazare?

Aici, o simplă plimbare prin natură te ajută să-ți recapeți tonusul, să te simți revigorat și plin de energie pozitivă. Îți dorești să te bucuri de relaxare, încărcare deplină cu energie și răsfăț pentru corp și suflet? Alege procedurile de wellness în aer liber, direct în natură! Acestea sunt ingredientele care îți redau liniștea sufletească.

Aerul de aici detoxifică, liniștește și tratează. O simplă plimbare în aerul saturat cu ioni negativi este suficientă pentru un somn bun și odihnitor.

Saună interioară sau exterioară… ce să alegi?

Există avantaje și dezavantaje atât în cazul saunelor interioare, cât și în cazul celor exterioare. O saună interioară este mai confortabilă din multe puncte de vedere. Îți permite să te bucuri de saună fără a fi nevoie să ieși din casă, iar dușurile sunt la îndemână, alături de confortul oferit de baie, aflată în apropiere. Pe de altă parte, o saună în aer liber îți poate oferi o experiență mai autentică.

Iată două recomandări care să te convingă să alegi o saună în aer liber:

Saună în pădure – Zabola Estate, din comuna Zăbala

Pe primul pisc al domeniului privat se află amplasată o saună finlandeză încălzită cu lemne, o cadă cu apă rece și un duș. Sauna poate fi folosită tot timpul anului. Poziționată în mijlocul pădurii, cu vedere spre Munții Carpați și depresiunea Târgu Secuiesc, sauna din acest loc îți poate oferi ocazia de a vedea câteva căprioare zbughind din loc. Un tablou impresionant! Ca o recomandare: alege să te bucuri de saună la asfințit, înainte de cină. Este cea mai încântătoare! Însă, orice alt moment al zilei este potrivit pentru a trăi o astfel de experiență.

Doi oaspeți plătesc 170 RON și se bucură de o frumoasă experiență care include o cură cu 2 sticle de apă minerală locală provenită din zona vulcanică a Carpaților și 2 sticle de bere locală.

Iar dacă vrei să iei și prietenii cu tine, prețul este de 50 RON pentru fiecare oaspete suplimentar, max. 6 persoane.

Baia Fortyogó – Peteni

Localitatea Peteni aparține din punct de vedere administrativ de comuna Zăbala. Zona este bogată în ape minerale carbogazoase. Apa minerală de la Peteni, cu gust deosebit şi având efecte tămăduitoare, izvorăşte în hotarul nordic al satului, în valea pârâului Borviz. Apa acestui izvor este recomandată celor care suferă de boli de stomac şi intestine, de boli ficat şi de cele ale tractului urinar.

 

În partea de jos a satului funcţionează o baie în aer liber. În mijlocul câmpului, într-un tinov, se află un bazin în care bolborește apa. În depărtare se văd Munții Vrancei care înconjoară această oază cu apă, care depășește sfera băilor tradiționale secuiești și ne răsfață atât vara, cât și iarna, cu o saună finlandeză cu sistem de încălzire cu lemne.

Baia Fortyogó era renumită încă din prima jumătate a secolului 20. Încă din acea vreme, apa spumegândă din acest loc a fost folosită ca un panaceu pentru vindecarea bolilor reumatice, a artrozei.

Dacă ajungi în zonă și dorești să testezi această saună, trebuie să știi că e nevoie să suni la nr. de telefon 0757528887 pentru a face o programare și a cere cheia. Și încă un detaliu important de luat în calcul: lemnele pentru încălzirea saunei trebuie să fie aduse „de acasă”. De asemenea, e bine de știut că în pavilionul amplasat în apropiere, grupuri mici de vizitatori pot servi în liniște o gustare.

 

 

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…