A List Magazine ∙ May 26, 2023 ∙ 3 min read

Cu un line-up format din artiști cunoscuți și o serie de petreceri și evenimente perfecte pentru socializare de calitate, Romanian Design Week și IQOS te invită se te conectezi și creează contextul perfect pentru întâlniri și discuții elaborate despre industriile creative. A 11-a ediție a festivalului propune expoziții și evenimente care au ca scop să facă designul accesibil pentru un public larg.

Peste 100 de evenimente satelit alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise. Programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. Patru mari Design Districts din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei.

Evident, să pui la punct un proiect de o asemenea complexitate nu e deloc ușor pentru organizatori și partenerii lor.

Provocarea este tot acest proces complicat și poate uneori lent de schimbare, ce presupune alinierea multor agende și parteneriate dezvoltate în multe direcții. Recompensa eforturilor noastre susținute este când vedem bucuria pe fețele celor care ajung la evenimentele noastre, că oamenii ne mulțumesc pentru că au descoperit la noi un anumit artist sau designer, că tineri talentați ajung să fie semnați apoi de galerii importante sau chiar depășesc granițele țării”, mărturisește Andrei Borțun, fondatorul The Institute.

Anul acesta, elementul central va fi instalația „Echoes of Presence”, un traseu prin trei încăperi în care experiențele vizuale se combină cu cele sonore și cu cele senzoriale, într-o descoperire a celuilalt din ce în ce mai profundă. 

Tema de spațiu imersiv, de obicei, te duce cu gândul către un singur spațiu generos, or, în situația asta, spațiul propus pentru concurs era format din patru încăperi, patru spații destul de mici, fără acces la lumină naturală. Am construit ideea pe această provocare a spațiului și am încercat, prin arhitectură și scenografie, să creăm legături între aceste încăperi, pe de-o parte, și să le augmentăm printr-un layer arhitectural și printr-un layer digital. De aici, s-a legat conceptul de Echoes of Presence care vorbește despre legăturile care se formează între spații și amprenta pe care oamenii o lasă dintr-un spațiu în altul, influențând experiența următorilor vizitatori sau a vizitatorilor din alt spațiu.”

La finalul festivalului, proiectul va rămâne în spațiul expozițional și va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii iunie. Accesul publicului este gratuit inclusiv în spațiile propuse de parteneri. Până pe 28 mai, lounge-ul IQOS este o invitație la bucuria și emoția colectivă, unde vizitatorii își pot personaliza dispozitivele electronice cu modele concepute pentru RDW, se pot bucura de băuturi imprimate sau pot câștiga cadouri.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină. (P)

Related Posts

Dr Constantin Stan ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică

Dr Constantin Stan, fondatorul grupului de clinici Cronos Med, ne aduce noutățile sezonului în medicina estetică, ne spune…

Alex Calangiu, actor: ”Îmi luasem cu totul gândul de a mai face vreodată film”

Alex Calangiu interpretează rolul principal în filmul ”Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, și este actor la Teatrul Național…

Penélope Cruz va fi protagonista noii ecranizări a unui roman semnat de Elena Ferrante- I giorni dell’abbandono

I giorni dell’abbandono – The Days of Abandonment, romanul semnat de Elena Ferrante, este noua carte a celebrei…

Ioana Gorgăneanu (Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard): „Consumatorii sunt mai determinați să trăiască în prezent”

În calitate de lider de echipă, Ioana Gorgăneanu, Vice President, Head of Marketing & Communication Southeast, Mastercard, are…

Alist At Sea – Jurnal de vacanță, Ziua II – Valencia

Să-ți începi dimineața privind marea albastră, cu liniștea și nemărginirea ei pare ceva de vis. Dar visul devine…

Visezi la un somn perfect? Iată cum ar trebui să arate rutina de seară și de odihnă

La fel de important ca rutina de seară e patul în care ne odihnim noaptea. O rutină de…

Kylie Minogue, despre statutul de femeie singură și despre ce înseamnă să fii sexy la 50+ ani

Kylie Minogue, vedeta australiană în vârstă de 55 de ani, spune că s-a săturat ca lumea s-o chestioneze…

Descoperă eleganța diamantelor din colecția Pure Diamonds by TEILOR, iar Mastercard îți răsplătește alegerile premium!

Povestea TEILOR a început în urmă cu 25 de ani, pe strada cu același nume. Astăzi, bijuteriile TEILOR…

Horoscopul săptămânii 25 septembrie – 1 octombrie 2023

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

Gustul original al muzicii bune & al experiențelor pe măsură alături de Beck’s

UNLOCK Y0UR EXPERIENCES alături de Beck’s: de 20 de ani în România, de 150 de ani în toată…