A List Magazine ∙ May 26, 2023 ∙ 3 min read

Cu un line-up format din artiști cunoscuți și o serie de petreceri și evenimente perfecte pentru socializare de calitate, Romanian Design Week și IQOS te invită se te conectezi și creează contextul perfect pentru întâlniri și discuții elaborate despre industriile creative. A 11-a ediție a festivalului propune expoziții și evenimente care au ca scop să facă designul accesibil pentru un public larg.

Peste 100 de evenimente satelit alcătuiesc anul acesta programul RDW Design GO!, cu un calendar divers de discuții, expoziții, workshopuri și ateliere deschise. Programul funcționează ca o platformă de dialog și schimb multidisciplinar, atât pentru publicul larg, consumator de design, cât și pentru profesioniști. Patru mari Design Districts din capitală: Cotroceni, Dorobanți-Floreasca, Cartierul Creativ și Ioanid-Icoanei.

Evident, să pui la punct un proiect de o asemenea complexitate nu e deloc ușor pentru organizatori și partenerii lor.

Provocarea este tot acest proces complicat și poate uneori lent de schimbare, ce presupune alinierea multor agende și parteneriate dezvoltate în multe direcții. Recompensa eforturilor noastre susținute este când vedem bucuria pe fețele celor care ajung la evenimentele noastre, că oamenii ne mulțumesc pentru că au descoperit la noi un anumit artist sau designer, că tineri talentați ajung să fie semnați apoi de galerii importante sau chiar depășesc granițele țării”, mărturisește Andrei Borțun, fondatorul The Institute.

Anul acesta, elementul central va fi instalația „Echoes of Presence”, un traseu prin trei încăperi în care experiențele vizuale se combină cu cele sonore și cu cele senzoriale, într-o descoperire a celuilalt din ce în ce mai profundă. 

Tema de spațiu imersiv, de obicei, te duce cu gândul către un singur spațiu generos, or, în situația asta, spațiul propus pentru concurs era format din patru încăperi, patru spații destul de mici, fără acces la lumină naturală. Am construit ideea pe această provocare a spațiului și am încercat, prin arhitectură și scenografie, să creăm legături între aceste încăperi, pe de-o parte, și să le augmentăm printr-un layer arhitectural și printr-un layer digital. De aici, s-a legat conceptul de Echoes of Presence care vorbește despre legăturile care se formează între spații și amprenta pe care oamenii o lasă dintr-un spațiu în altul, influențând experiența următorilor vizitatori sau a vizitatorilor din alt spațiu.”

La finalul festivalului, proiectul va rămâne în spațiul expozițional și va putea fi vizitat până la sfârșitul lunii iunie. Accesul publicului este gratuit inclusiv în spațiile propuse de parteneri. Până pe 28 mai, lounge-ul IQOS este o invitație la bucuria și emoția colectivă, unde vizitatorii își pot personaliza dispozitivele electronice cu modele concepute pentru RDW, se pot bucura de băuturi imprimate sau pot câștiga cadouri.

Material susținut de IQOS.

IQOS nu este lipsit de riscuri. Eliberează nicotină, care provoacă dependență. IQOS este destinat adulților care altfel ar continua să fumeze sau să folosească produse cu nicotină. (P)

Related Posts

Lindsay Lohan, primele poze însărcinată

Actrița Lindsay Lohan s-a lăsat surprinsă de camera foto într-una dintre cele mai emoționante ipostaze din viața unei…

De ce să alegi o vacanță într-o croazieră? Iată avantajele!

Dacă ești adeptul unei vacanțe în care totul este organizat și aranjat, iar nu nu trebuie decât sa…

Cel mai nou și surprinzător cuplu din showbiz: Bill Murray și Kelis

Un nou cuplu de vedete apare pe firmament: cel format din actorul Bill Murray (72 de ani) și…

Ultimul mesaj transmis de Stephan Pelger, înainte de a se sinucide

Stephan Pelger a fost găsit decedat astăzi, în propria locuință. Un vecin a fost cel care a anunțat…

Evoluție, inovație, momente împreună – IQOS promite o experiență revoluționară la TIFF

Mâine începe Festivalul Internațional de Film Transilvania (TIFF), ocazie cu care IQOS își invită publicul la un eveniment…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, am făcut o selecție a lucrurilor care ne-au atras atenția. Iată noutățile acestei perioade….

Idei de cadouri pentru cei care adoră croazierele

Fie că vrei să surprinzi persoana care merge în croazieră, fie că vrei să revii din vacanță cu…

Cum arată Joaquin Phoenix în rolul lui Napoleon

La 23 de ani de la ultima lor colaborare pe marile ecrane, pentru producția ”Gladiator”, Joaquin Phoenix și…

Mădălina Ghenea își susține iubitul din tribune, la Roland Garros

Mădălina Ghenea (35 de ani) și-a susținut (presupusul) nou iubit din tribune, la turneul de tenis Roland Garros,…

„Romeo şi Julieta” revine după o pauză de trei ani pe scena Operei Naţionale Bucureşti

Veștile bune circulă repede. Pe 9 şi 10 iunie, de la ora 18.30, Opera Națională București anunță reluarea…