Monica Cismaru ∙ September 1, 2023 ∙ 3 min read

Chiar și la 26 de ani de la moartea ei, împliniți pe 31 august, Prințesa Diana încă suscită interesul celor care au urmărit-o și au admirat-o.

Considerată și o prințesă a stilului, Diana a fost urmărita de o lume întreagă și a fermecat publicul cu fiecare apariție de-ale ei.

Garderoba regală a Prințesei Diana a fost disecată pe larg, iar piesele ei de îmbrăcăminte, create de cei mai mari designeri, au ajuns în timp în colecțiile pasionaților de modă și de spectrul prințesei. Cu puțin timp înainte să moară, pe 31 august 1997, la Paris, Prințesa Diana a vândut câteva rochii de-ale ei, iar banii obținuți au fost donați către organziații de caritate. Acele rochii, aflate până acum în posesia unui colecționar american, vor fi scoase din nou la licitație luna aceasta și se așteaptă ca suma strânsă să se ridice în juul a 500 000 de lire sterline, iar banii vor fi direcționați către o bursă școalară, penru studenții la arte și design de la o universitate americană.

printesa diana rochii

Rochiile care vor fi scoase la licitație de casa Julien din Los Angeles sunt piese pe care Diana le-a purtat la diverse evenimente publice sau private  – o rochie roșie, de mătase, creație Bruce Oldfield, pe care Prințesa Diana a purtat-o în 1991 la premiera filmului Hot Shots! de la Odeon Leicester Square, o rochie negru cu verge jad, creație Catherine Walker, pe care Diana a purtat-o la o cină de gală din Toronto, în 1991, și o rochie negru cu ivoar, fără mâneci, din catifea, pe care Diana a purtat-o în privat.

Licitația care va scoate la lumină rochiile Prințesei Diana este organizată de casa Julien, iar evenimentul este prezentat sub titlul ”Legends: Hollywood & Royalty”; licitația va avea loc în Beverly Hills, pe 6,7 și 8 septembrie și va fi disponibilă și online.

Rochia roșie Bruce Oldfield se așteaptă să fie licitată la o sumă estimată între 150 000 și 300 000 de lire sterline, cea negru cu verde – între 80 000 și 160 000 de lire sterline, iar cea alb cu negru – între 48 000 și 63 000 de lire sterline.

Foto: Hepta

Related Posts

Queen of Make-up: strălucește în cele 4 zile la Neversea

A List și Neversea, the queen of festivals, ți-au pregătit o serie de articole cu tips & tricks…

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…