Monica Cismaru ∙ March 14, 2022 ∙ 5 min read
Raluca Aprodu interpretează rolul principal în cel mai nou serial românesc realizat și difuzat de HBO Max– RUXX. Serialul de opt episoade este o producție originală HBO Max, scrisă de Vera Ion și regizată de Iulia Rugină (Breaking News, Love Building) și de Octav Gheorghe (The Wanderers).

RUXX este o dramă modernă despre relații și tânăra generație din România, care trăiește într-o țară prinsă între trecut și viitor. Rux (Raluca Aprodu), personajul central al serialului, jonglează între cariera solicitantă – lucrând pentru un mare dezvoltator imobiliar din București – și celelalte priorități ale vieții ei: relația la distanță și plecarea iminentă în SUA, susținerea financiară a familiei, precum și relația dificilă pe care are cu sora ei Cristina (Mădălina Craiu).

ruxx raluca aprodu

E nevoită să facă față tuturor problemelor, în contextul în care e atrasă în cel mai mare proiect al șefului ei, Moscu (Șerban Pavlu): campania electorală a soției lui (Alina Chivulescu) pentru primăria Bucureștiului. Iar izbucnirile emoționale ale fiicei lui Moscu (Ioana Bugarin) nu sunt nici ele ușor de gestionat. Va putea Rux să-și urmeze visul de a pleca din țară pentru a începe de la zero, în Țara Tuturor Posibilităților? Va mai dori să facă asta? Serialul abordează cele mai întâlnite provocări de către femeile din România – de la relații toxice la misoginism, de la barierele și inegalitățile societății la autosabotaj – și subliniază importanța empatiei, perseverenței și a curajului de a fi tu însuți.

ruxx raluca aprodu

Raluca Aprodu ne povestește despre felul în care a demarat proiectul RUXX și despre felul în care a abordat personajul.

Raluca, prin ce carusel de emoții ai trecut de când ai obținut rolul principal din serialul RUXX și până acum, la momentul difuzării?

În primul rând nu mi-a venit să cred și, real, eu nu credeam că se mai face sau nu știam dacă o să se mai facă acest serial, pentru că eu am fost la casting în 2019, în decembrie, după care a venit pandemia și n-am mai aizit nimic de el, mi-am luat gândul, nu știam dacă și când se mai realizează. Putea să se facă în 2022, putea să nu se mai facă deloc. M-am bucurat inițial când am aflat că am luat rolul, după care n-am mai știut nimic și am încetat să mă mai gândesc la el. Am avut emoții foarte mari și m-am rugat să putem duce la bun sfârșit acest proiect. Noi am filmat în prima parte a pandemiei, cea de dinainte de vaccin, ceea ce crea o nesiguranță extrem de mare, restricțiile veneau de la o zi la alta, practic, trăiam starea asta de nesiguranță în a nu ști de multe ori nici ce poți să filmezi mâine. Asta e o chestie foarte inedită, care nu se întâmpla în mod normal la un proiect de genul ăsta. Am fost și foarte emoționată, au fost niște zile de filmare foarte frumoase, în care oamenii aveau extrem de multă grija unii de alții.

ruxx raluca aprodu

Dacă Rux nu ar fi un personaj fictiv și ar exista în realitate, ce impresie ți-ar lăsa? Ai simpatiza-o?

Da. Foarte tare chiar. Nu știu dacă am fi prietene, pentru că niciuna dintre noi este sunt foarte extrovertă și avem bariere destul de înalte și foarte greu de trecut, dar sigur ne-am respecta reciproc.

ruxx raluca aprodu

În prezentare, aflăm că serialul RUXX abordează cele mai întâlnite provocări de către femeile din România – de la relații toxice la misoginism, de la barierele și inegalitățile societății la sabotaj – cu câte dintre astfel de probleme te-ai confruntat și tu, la rândul tău, de-a lungul timpului?

Cu toate, mai mult sau mai puțin, și pe toate le-am simțit diferit în funcție de vârsta la care mi s-au întâmplat. Am evoluat și eu, și problemele, și soluțiile în același timp cu mine, cumva. Într-un fel mă raportez acum la o situație mai puțin plăcută, într-un fel mă raportam atunci. Din păcate, când te întâlnești cu asta la o vârstă mai fragedă, într-adevăr, impactul este mai mare și ce am încercat să fac de-a lungul ultimilor zece ani, a fost să mă întorc puțin în timp și să văd exact dacă au lăsat lucrurile astea ceva în mine care nu îmi mai e de folos.

De ce ești fericită că te-ai născut femeie?

Pentru că am acces la niște experiențe la care bărbații n-ar avea acces niciodată, și n-o să zic mai mult. Orice aș spune poate fi interpretat (râde). De născut n-am născut, dar asta nu înseamnă că nu am ocazia să fac asta dacă îmi doresc, ceea ce e minunat!

Foto: Adi Marineci, Sabina Costinel, Styling Ruxandra Marin, Make-up Raluca Crăciun

Related Posts

Ce filme și seriale noi vedem în iulie pe platformele de streaming

Afară e tot mai cald, iar activitățile în aer liber sunt mult limitate din cauza caniculei, așa că…

Goana după viață. Text by Andreea Esca

De când s-au ridicat restricțiile pandemice și avem și războiul ăsta în coaste, mi se pare că toți…

Darius Mabda, câștigător ”Românii au talent”: ”Am pierdut o parte din copilărie”

Darius Mabda este, la doar 13 ani, deținătorul trofeului celui mai recent sezon ”Românii au talent” (PRO TV)….

Coca-Cola lansează platforma globală Coke Studio™ și oferă premii VIP la cele mai mari festivaluri de muzică din Europa

Șapte tineri artiști reinterpretează piesa „A Kind of Magic” a legendarei trupei Queen, într-un videoclip lansat la nivel…

Ce filme noi vedem în iulie la cinema

Da, știm, în luna iulie nu prea mai stă nimeni în oraș. E sezonul vacanțelor la plajă și…

Cameron Diaz revine în lumea filmului după o pauză de 8 ani

Cameron Diaz iese oficial din lunga pauză de pe platourile de filmare, timp în care s-a dedicat în…

R. Kelly a fost condamnat la 30 de ani de închisoare

Cântărețul R. Kelly a fost condamnat miercuri de tribunalul din New York la o pedeapsă cu închisoarea de…

TIFF.21 a ajuns la final. 10 zile de poveste și momente speciale alături de comunitatea IQOS

Una dintre cele mai așteptate ediții ale Festivalului Internațional de Film Transilvania s-a încheiat cu rezultate de excepție…

5 lucruri pe care nu le știai despre Anne Hathaway

Anne Hathaway (39 de ani) a revenit în atenție recent cu două noi mega-producții, după o perioadă de…

Winona Ryder și-a găsit sufletul-pereche. Cine este bărbatul cu care are o relație de 10 ani

Winona Ryder (50 de ani) are de mai bine de 10 ani o relație cu designerul Scott Mackinlay…