A List Magazine ∙ May 22, 2020 ∙ 3 min read

Una dintre cele mai mari provocări ale acestei perioade a fost reinventarea digitală a spațiilor, atât a celor publice, cât și celor personale. Qreator, locul care își propune să aducă oamenii împreună, care găzduia nu demult expoziții, concerte, conferințe și alte tipuri de evenimente din zona culturală, a reușit să se reinventeze în mediul digital prin evenimente transmise live pe pagina de Facebook în fiecare joi: concerte, spectacole de teatru sau discuții cu invitați speciali.

În mai și iunie, Qreator ne invită „Acasă la Qreatori”, un proiect ce include o serie de povești despre adaptarea la noile rigori de muncă și relaxare a șapte creativi români, maeștri în ilustrație.

Desenele pot fi descărcate de pe site-ul Qreator: https://qreator.ro/blog/acasa-la-qreatori

Universul personal al Yannei Zosmer, redat prin ilustrația proprie.

Despre experiența pe perioada izolării, dar și despre  ce a învățat din această perioadă,  Yanna spunea într-un interviu acordat pe blogul Qreator:

„Pentru mine cel puțin e una dintre cele mai creative perioade pe care le-am avut. Nu știu dacă e izolarea sau faptul că am mai mult timp, dar am o grămadă de idei pe care mi le notez și pe care sper să ajung să le ilustrez cât mai curând. Când sunt în pană de idei încerc pe cât posibil să mă conving să iau o pauză și să fac altceva, să mă deconectez complet. Alteori mă uit la fotografii pentru inspirație, când o ilustrație trebuie să fie gata într-un timp scurt.

Fiecare incursiune, dezvăluită săptămânal pe site-ul Qreator, prezintă un artist și felul în care acesta s-a adaptat acestei perioade, recomandări și rețeta proprie pentru menținerea creativității și motivației, ritualuri, modalități de evadare, dar și care este primul lucru pe care-l va face atunci când se vor relaxa restricțiile actuale.

Cei șapte artiști care au acceptat să fie în același timp invitați și gazde „Acasă la Qreatori” sunt: Yanna Zosmer, Illustrescu – alter egoul artistului Vlad Dumitrescu, Sasha Lazăr, Raluca Băraru, Livia Fălcaru, Alina Bohoru și Evelin Bundur. Fiecare dintre ei a realizat o ilustrație cu spațiul său de lucru din această perioadă, iar publicul le poate descărca gratuit, pentru a-și colora propriile ecrane cu aceste imagini.

Suntem mai la distanță ca oricând, dar mai conectați ca niciodată. Tocmai de aceea, ecranele noastre ocupă acum un rol central: de la sală de ședințe și spațiu de lucru la sală de cinema și loc de întâlniri cu prietenii, iar Qreator, împreună cu cei șapte ilustratori invitați în acest proiect, aduce, în fiecare săptămână, o ilustrație nouă de așezat pe ecrane și o perspectivă inedită a creativității la ea acasă. De descărcat, gratuit, de pe site-ul Qreator.

 

Related Posts

Prăjitură persană, rețetă recomandată de Chef Adi Hădean

Prăjitura persană sau povestea despre cum o fată simplă a reușit să cucerească inima unui prinț. Da, e…

Cum se menține în formă Brooke Shields, la aproape 60 de ani

Cunoscută publicului mai ales cu rolul său din ”Laguna Albastră”, actrița reușește să-și păstreze frumusețea naturală și la…

Când se va lansa sezonul 3 din ”And Just Like That…”?

Serialul ”And Just Like That…”, continuarea Sex and the City, revine cu cel de-al treilea sezon pe HBO…

MINA prezintă „Dinozaurii – O călătorie imersivă în Lumea Preistorică”

MINA, muzeul de artă imersivă din România, lansează din 16 Mai un nou spectacol educațional: „Dinozaurii – O călătorie imersivă în…

Ce citim în luna mai? Descoperă 4 dintre cele mai interesante apariții editoriale!

Luna mai a adus în librării apariții editoriale de top, volume de ficțiune și nonficțiune care au toate…

Alist Bazar. Noutățile săptămânii

Ca în fiecare săptămână, vă ținem la curent cu noutățile și cele mai interesante lansări. Iată ce ne-a…

„Colecționarii sunt la fel de interesanți precum artiștii. Toți au particularități și plăceri secrete” spun fondatoarele târgului de artă contemporană Rad Art Fair

Zeci de galerii, un parc de sculpturi și mii de vizitatori îndrăgostiți de artă; așa s-ar putea defini…

Beyoncé și Blue Ivy, mamă și fiică în sequel-ul Lion King

Beyoncé (42 de ani) și fiica ei, Blue Ivy (12 ani), își vor folosi vocile împreună în sequel-ul…

Jennifer Lopez: ”Sunt în cea mai bună formă fizică de până acum”

Jennifer Lopez (54 de ani) nu-și oferă nicio clipă de răgaz. Vedeta urmează să apară într-un nou film…

Kate Moss are o relație nepotul lui Bob Marley

La 50 de ani, Kate Moss își trăiește viața din plin. Supermodelul a împlinit în luna ianuarie 50…