A List Magazine ∙ February 18, 2020 ∙ 3 min read

 

Cât de mult contează în ziua de astăzi imaginea când decidem să cunoaștem un potențial partener? În era aplicațiilor digitale care intermediază sau suplinesc întâlnirile dintre oameni, cât din decizia de a iniția sau a continua o conversație e determinată de fotografia de profil?

#JudgeLessSeeMore

Câți oameni interesanți și atractivi ratăm de fapt în momentul în care ne lăsăm influențați doar de imagine?

Acestea au fost întrebările lansate de București-Mall Vitan printr-un experiment inedit organizat cu ocazia zilei de Sf. Valentin, cu ajutorul a trei persoane publice: Ioana Dumitrache, vlogger de beauty și make-up artist, Irina Markovits, style consultant și Ilinca Obădescu, jurnalistă de televiziune, au acceptat provocarea București Mall-Vitan de a ieși la o cină pe întuneric, cu o persoană complet necunoscută, într-un spațiu special amenajat în cadrul mall-ului.

Surpriza cinei a venit la final, atunci când s-au aprins luminile și au descoperit că persoanele pe care le-au cunoscut și de care s-au apropiat în decursul cinei, sunt persoane cu deficiențe de vedere: Traian (maseur), Iulian (profesor), George (gestionar depozit).

Întunericul creează apropriere. Nu au existat alți stimuli, nu ai la ce să te uiți, nu are ce să-ți distraga privirea, așa că am fost foarte atentă la conversație”, declară Irina Markovits.

Am conștientizat mult mai mult că trebuie să ne uităm mai mult în sufletul oamenilor”, spune Ilinca Obădescu despre experiență.

Cred că experiența aceasta m-a ajutat un pic să deschid ochii, chiar daca cumva i-am închis.”, povestește Ioana Dumitrache.

Ne bucură inițiativa București Mall – Vitan de a deschide ochii oamenilor asupra întregii comunități a persoanelor cu deficiențe de vedere din România. O întâlnire pe întuneric este ocazia perfectă de a aduce în lumină prejudecățile și etichetele pe care le punem oamenilor pe care îi întâlnim zi de zi.”, a declarat Tudorel Tupiluşi, Preşedinte Asociația Nevăzătorilor din România.

În România există peste 100.000 de persoane cu deficiențe de vedere, iar București Mall-Vitan a vrut să afle cum arată pentru ele iubirea. Mesajul experimentului organizat de București Mall-Vitan împreună cu Asociația Nevăzătorilor din România este “Judge less, see more” și, totodată, un îndemn către persoanele care își caută perechea de a lăsa deoparte prejudecățile și a continua să caute frumusețea și valoarea unui partener dincolo de aspectul estetic. Puteți urmări video-ul complet al provocării aici.

Inițiativa face parte dintr-un program mai amplu prin care București Mall-Vitan își completează serviciile pentru a răspunde nevoilor tuturor persoanelor care îi trec pragul. Astfel, împreună cu Asociația Nevăzătorilor din România, București Mall-Vitan va dezvolta în viitor meniuri în limbajul Braille pentru cafenelele din incinta mall-ului. De asemenea, mall-ul va oferi servicii ocazionale de consultanță de cumpărături pentru persoanele cu deficiențe de vedere, astfel încât experiența de shopping să fie cât mai prietenoasă.

București Mall-Vitan va continua în acest an să implementeze și alte servicii și funcționalități pentru a facilita și îmbunătăți accesul persoanelor cu deficiențe la experiențe de shopping și de petrecere a timpului.

 

 

Related Posts

Gisele Bündchen, ghinion în dragoste, noroc în carieră

Supermodelul brazilian, Gisele Bündchen apare într-o nouă campanie Balmain. În vârstă de 43 de ani, Gisele este imagine…

NOSTALGIA anunță parteneriatul cu eSolutions și lansează aplicația oficială a festivalului

NOSTALGIA, festivalul care celebrează viața și distracția pentru toate generațiile, anunță parteneriatul cu eSolutions, companie digitală premium în…

„Fă bani! Câștigă! Fii numărul 1 în lume!”. „Atât de simplu!”

Legendele tenisului mondial Andre Agassi și Stefanie Graf au venit pentru prima dată în România fiind invitați să…

Daniel Radcliffe, primul său premiu Tony Awards

Actorul faimos pentru interpretarea lui „Harry Potter”, Daniel Radcliffe a primit primul său premiu Tony Awards, în acest…

Ben Affleck, la ușa fostei soții

Chiar dacă J Lo și Ben Affleck nu confirmă niciunul dintre zvonurile legate de divorțul iminent, acțiunile lui…

Horoscopul săptămânii

Astrologul Anca Stoica vine cu detalii despre fiecare zodie în parte. Iată ce ne rezervă astrele în săptămâna…

„Retreat Vama Veche”, din 18 octombrie, în cinematografe

Ada Condeescu, Adela Popescu și Laura Cosoi rămân „goale” în Vama Veche. Mai precis, în sufletele goale, după…

Clujul, orașul unde IQOS continuă seria evenimentelor aniversare Together X

Evenimentul aniversar a celebrat spiritul IQOS printr-un festival al simțurilor dedicat comunității. Toate simțurile au fost activate într-o…

Nicole Kidman și Zac Efron, aventură toridă în ”A Family Affair”

Nicole Kidman (56 de ani) nu-și ia nicio clipă pauză și lansează film după film. Cel mai recent…

Top 10 destinații pentru 2024, potrivit TikTok

Nu mai e niciun secret că rețelele sociale, în special TikTok, dau tonul în modă, beauty, călătorii și…